用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria interview
樓主: Edsie
go

Victoria interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: Victoria interview

Cathy313 寫道:
Anybody tells me if they'll give priority to those who are participating in Victoria's playgroups?

哩個就一定係架啦!
但都會睇int嘅表現,我囡囡係細女,佢舊年int果陣岩岩一歲多d(舊年早過農曆年,佢地早int,早公佈);行都未行得好,可能我之前有讀playgroup,佢都收左佢,當然,04年無05年咁多bb,我估competition無咁keen.

我囡囡收左讀pm (海峰),都有寫信想轉上午,但係上午無mud人退,不過佢已覆我k.1一定轉上午俾我,而家番番下又幾好,起碼12度果幾日可以下晝先番,無咁易冷親!

Dear Candytweety,

你好!

我知道各人有不同需要,但你也 不需說話有 骨,我不是維記 fans, 但我只是抱打不平, 取回 公道。 這兒 有很多喜歡 這 所 幼兒園 之家 長, 何必 影 響 他們 呢!

St. Stephen girl's school 何嘗 不 是 一 樣呢! 不 要 look down 自 已。

抱打不平的小伙子
:-D

醒目開學勳章

pulsar 寫道:
Dear Candytweety,

你好!

我知道各人有不同需要,但你也 不需說話有 骨,我不是維記 fans, 但我只是抱打不平, 取回 公道。 這兒 有很多喜歡 這 所 幼兒園 之家 長, 何必 影 響 他們 呢!

St. Stephen girl's school 何嘗 不 是 一 樣呢! 不 要 look down 自 已。

抱打不平的小伙子

???唔明係講mud,我個囡都讀左一年,ok呀,你up mud呀?

yes, my boy 去寶翠園interview

winwin413 寫道:
有沒有人去寶翠園interview呀? 我唔記得睇收幾多人呀?有沒有人知呀?

"學校家長會easter大旅行係包團去台灣3日2夜!"
都 ok 丫....
又唔係去歐洲...  

st.stephen's girls --- 就唔會 物質化 嗎??
如果唔想物質化, 不如讀 保良局 果 d 幼稚園 啦... d 老師好好人, 間幼稚園又好,又平....

如果我仔女讀得 維記, 你會預左d人貴族少少, 咁你就唔好 sell 你個女

請問"下康"是否jusco對面?

allyri,

Yes!

如果收我個女,請問全套女裝校服夏天2號及冬天3號共收多少錢(二手)?Thanks!

candietweety 寫道:
我有全套女裝校服出讓夏天2號,冬天3號!
包括:
2件夏天校裙,冷氣褸,
書包,
夏天P E 衫及裙褲;
一件冬天校裙,一件恤衫,
一套冬天PE衫,
一件2合一(外褸連抓毛內膽)風褸(但係無校褸,用哩件代,因為件校褸老土,同埋條領太大,我嫌佢唔暖)

但係我希望你地有result先同真係讀pm我,因為我唔想浪費左成套衫,我囡囡讀完pn會轉校,因為考到另一間k.1.  我最初係諗住讀2年考st.stephen's girls k.2,後來改左,所以都買得幾齊d校服.

不過,讀得維記就預左d人貴族少少,雖然無mud其他charge,
我囡囡同學christmas 響屋企開party,請我地去係舂磡角獨立屋,學校家長會easter大旅行係包團去台灣3日2夜!
我自己就刻意帶囡囡christmas去私家老人院探訪,同埋去d國內地方宣下教,因為我唔想佢太物質化,同埋覺得幸福係必然嘅!

醒目開學勳章

[quote]
a1234 寫道:
"學校家長會easter大旅行係包團去台灣3日2夜!"
都 ok 丫....
又唔係去歐洲...  

st.stephen's girls --- 就唔會 物質化 嗎??
如果唔想物質化, 不如讀 保良局 果 d 幼稚園 啦... d 老師好好人, 間幼稚園又好,又平....

如果我仔女讀得 維記, 你會預左d人貴族少少, 咁你就唔好 sell 你個女

醒目開學勳章

FFBaBa 寫道:

如果收我個女,請問全套女裝校服夏天2號及冬天3號共收多少錢(二手)?Thanks!

請chk pm!

醒目開學勳章

果日 interview 完左, 仔仔好眼

如果收

醒目開學勳章

我記得舊年早d過農曆年,維記係1月中interview,我1月尾年卅晚公假收信嘅,收信後過晒年假就番去registration.留位費好似公價660(因為我今年交維記k.1又係咁多,交另一間又係),但係四月(好似係)番去取校服時就要交第一個月學費,8月就唔駛交,但係如果學校加學費就要交番差額,佢地一定要你做autopay架!唔做就申請,睇下mud理由/批唔批!8月就開學架la,第一個week番1個鐘可以陪,第2個week2個鐘可以陪,第3個week正常班房門口陪但唔準入,一個月後正常!

candietweety 謝謝您! 咁幾時要買校服? 係唔係四月呀?

係唔係,收唔收我個仔,學校都會寄信來通知呀???

請問有無人知kornhill victoria係唔係o係 jusco門口有免費shuttle bus返學,幾點有車? 仲有放學有無架?

返playgroup 有車去上康怡(下康怡校舍門口), 返3:15就3:05開車, 放學都有車落去, 但上康怡校舍就搬去中康怡, 之後就冇車接送

tcbobo 寫道:
返playgroup 有車去上康怡(下康怡校舍門口), 返3:15就3:05開車, 放學都有車落去, 但上康怡校舍就搬去中康怡, 之後就冇車接送

oic thanks~即係第時no la :

慘啦! 見呢道D mami咁講, 我小朋友實在機會不大: 3/2的interview 我小朋友一點也不出色, 人又多, D老師揀了幾個小朋友問問題, 又問他們家長, 整個過程無mud "so"過我們; 後來大家坐定講故事, 老師派一些小道具, 6-7個小朋友得我個B和另外一個小妹妹無 (因為吾夠分), 跟著最後一齊跳舞, 我B又是懶懶閒.....雖然我B是年頭BB, 但我真是覺得有D悲觀, 有無mami可以和我分享? 我幫BB total報了兩間ja, 如果Victoria吾收, 咪得翻惟一的希望, 咁可以點? 吾該幫幫忙教下我ar....Thank you ar!

請問d mami 可否告知家長會的內容? 因為已full, 所以無參加到, 我是in 何文田校舍的.

謝謝
‹ 上一主題|下一主題