用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 華英中學
樓主: LailaiChan
go

華英中學 [複製鏈接]

Re: 華英中學

dear 小彬彬,

can you send me a copy of profile,i have no idea how to do a, please help me, tks a lot.

小彬彬,

Would you send me too.  

Many thanks

e-mail:[email protected]

hidemode

點解走左入泥??果面有人問候你&囝囝喎!我PM比你啦!但佢暫時MUD人都收,WAIT都唔比你WAIT。
你籮住INFO先啦!

hidemode 寫道:
Hi catcatmom,

send 個super kid 地址電話我呀??thanks!!!!

Hi catcatmon

我也想要啊!我仔仔小二喇!

send 個super kid 地址電話我呀??thanks!!!!

email:[email protected]

謝謝!

小彬彬

讀半小時?亞仔一定唔制,最多十分鍾,大聲讀係很好既!我之前放暑假都係每日都叫佢寫英文日記,最初日日都有,E+返左學就無甘多時間了。

��中文毎次考試都有不供詞填充, 毎次我個仔都只係啱 75 %左右, 但發覺有部分同學次次都 100% 啱哂, 後來至知佢地把書本上既詞語記熟哂, 考試時背返出黎, 咁不供詞填充就變成供詞填, 我個仔照做, 考試時不供詞填充就100% 啱哂啦, 你會話咁做法對中文學習一 d 都冇幫助, 但考呈分試唔係你死就係我亡, 為咗高分乜都要做嫁喇..........��

係咪將成課書記曬?

各位

我disclosed 出來就唔冼PM!super kids tel no :
2308 1125
i only know how to go there. 太子near flower street,building name is 華邦 7/F。Ms Lau won't accept any application as they are very full.     

醒目開學勳章

catcatmom,

我成日都走入"中學"呢邊睇ga , 我大仔今年搵中學喇 , 我阿哥廿年前都係讀華英畢業ga!!

哈哈.......catcatmom 巳經成為 super kids 代言人...........
catcatmom 寫道:
各位

我disclosed 出來就唔冼PM!super kids tel no :
2308 1125
i only know how to go there. 太子near flower street,building name is 華邦 7/F。Ms Lau won't accept any application as they are very full.     

catcatmom,

佢肯讀十分鐘咪十分鐘 law, 好過唔讀.......

通常中文毎一課後面都會有 d 詞語, 循小不供詞填充既詞語全部都係果度揾到, 所以我要我個仔記哂佢, 其實好多中文成績好既學生一早巳經係咁做, 我一直都唔知, 到六年級最後一次考試先至出呢招, 結果成功拿到 91分.......... 呢一招係一個信信精英班既學生話比我知, 佢話信信精英班老師要全班學生都咁做.........你可以夾硬背或者用聯想記憶法都得...........不過都好花時間, 或者你到呈分試先至咁做啦..............

Hi, 小彬彬,

你好!

想請教如果是香港兒童合唱團的成員對升中(自行收生)有幫助嗎?
:-) :-) :-)

你5好甘講,我好似同KIDS賣廣告,不過佢唔冼賣,佢基本唔優做,E+仲完全停止收客。

當年佢甘話信信我好唔鍾意,我仲話:信信甘唔點咩?
99又收佢o甘多學生?Ms lau :話99的英文都好唔點!

當時我唔係BK既MEMBER,之後聽埋我上司個囝囝單野之後,開始覺MS LAU唔係UP得就UP,係事實!其實佢係校長泥GE!5會亂UP。 

小彬彬 寫道:
哈哈.......catcatmom 巳經成為 super kids 代言人...........
catcatmom 寫道:
各位

2308 1125
[/quote]    

小彬彬

你好有人氣呀!你成為了升中consultant.

homama 寫道:
Hi, 小彬彬,

你好!

想請教如果是香港兒童合唱團的成員對升中(自行收生)有幫助嗎?
[/quote]

hidemode

我都鍾意同中學這邊家長搭傘,小學部D家長就.......
除了我地topics之外啦!

想入華英問小彬杉,佢有問必答,態度中肯,又唔會扮野,消息來源可靠........,

hidemode 寫道:
catcatmom,

我成日都走入"中學"呢邊睇ga , 我大仔今年搵中學喇 , 我阿哥廿年前都係讀華英畢業ga!! [/quote]  

homama 寫道:
Hi, 小彬彬,

你好!

homama,

我覺得應該有幫助, 循小今有一個全班考12-3 既都考到入銘賢, 我相信同佢係校際音樂節木童笛攞奬有關.........

Hi, 小彬彬,

謝謝你的回覆。

你說的是「香港校際音樂節」那小朋友參加了木童笛, 但是這個與「香港兒童合唱團」是不一樣的。我朋友的仔仔每星期都要花上 1.5 - 2 hrs 到何文田練習, 連travelling time 要3小時, 她覺得很費時。但是她又不知道對考中學自行收生是否有幫助, 所以想請教你們有經驗的媽咪。

catcatmom,

你唔洗同 superkids 賣廣告啦, 係佢隔離開返間 catcatkids 仲好啦, 自己做老細.....哈哈, 講笑姐...........

今年聽一個循小家長講(佢大仔讀九華), 今年九華成績跌至新低, 我又係電視新聞見到一個九華學生 13 分原校升讀 F.6, 呢個學生運動好勁, 可能因為咁九華鬆手 D 收返佢都唔定.......想當年我細佬讀九華, 17分都唔可以原校升讀 F.6, 當年我係九華校刋見到會考合格率係 99.X%, 但上年只得89.X%, 今非昔比喇.........

homama,

毎日要花3 小時的確係一個問題, 尤其是在考呈分試期間........講真毎日1.5 小時唔算長, 我個仔返奧數平均一個星期都要7-8小時, 不過佢係返學校練習, 冇travelling time.......

我想問下參加"香港兒童合唱團" 會唔會有個人奬狀, 如果冇就作用唔大(我識果個循小學生是有個人木童笛奬狀的), 影響功課就考慮CUT 咗佢啦..........

小彬彬,

是每星期到何文田練習, 不是每天。

是沒有個人獎狀, 是一group小朋友表演。 去到最高級 時 (Chamber Choir 成員),  可以到外地表演 (usually during summer holiday) 。

homama,

如果只係毎星期 3 小時, 應該對功課冇乜影響, 雖然對考學校唔係好有用, 但有好過冇.......

Thanks, 小彬彬 .  I will onpass your message to my friend.

小彬彬

我開間catcatkids係你屋企附近,你係咪帶埋小彬彬來幫襯我先,你唔好睇我講野9唔搭8,我之前係YMCA & 明愛教了5年興趣班,我係老師泥+!不過後亞媽,老公,同埋亞仔返對,先至無教,唔好問我教MUD野興趣班啦!費是被你笑啦!一陣又話我要開間catcatkids education 啦!

小彬彬你係大陸讀大學,煲冬瓜咪好勁籮

小彬彬 寫道:
catcatmom,

你唔洗同 superkids 賣廣告啦, 係佢隔離開返間 catcatkids 仲好啦, 自己做老細.....哈哈, 講笑姐...........

今年聽一個循小家長講(佢大仔讀九華), 今年九華成績跌至新低, 我又係電視新聞見到一個九華學生 13 分原校升讀 F.6, 呢個學生運動好勁, 可能因為咁九華鬆手 D 收返佢都唔定.......想當年我細佬讀九華, 17分都唔可以原校升讀 F.6, 當年我係九華校刋見到會考合格率係 99.X%, 但上年只得89.X%, 今非昔比喇.........
‹ 上一主題|下一主題