用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾
樓主: yinmami
go

9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾 [複製鏈接]

Re: 9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾

我個兒甥仔讀1C !!  

報到~我個仔1E

請問有冇人知課外活動有冇網球架??? [quote]
路人丁 寫道:

monkey      1 B Boy (管弦樂)( Parent Team Sept)
7895          1B Boy
Yinmami      1C Girl (Parent Team Sept)
Mintepper   1C Girl (管弦樂)( Parent TeamSept)
路人丁     1E   Boy
elzachau(兒甥仔)  1C
DonDonma 1D Boy (管弦樂)
Yanyan-mummy consultant

1 C the first la.

Hi 路人丁

long time no talk la.  講到綱球吾知有冇, 我都想問多D. 今曰我打去巴多羅到,佢地話弦樂初班只有一年.  P.2 要跟佢地學樂器先可以參加P.3 嘅樂團.  P.2 有一Team 叫BB樂團比佢地玩.  吾跟巴多羅學樂器一樣冇得入.   
            教樂器星期一至五每星期一堂 1hrs. $ 145.
3 students 0800 to 0900 before the class.

當然正如Mr LAW 話學緊樂器的小朋友可能會喜歡另一种, but if monkey still choose voline and I invite private tutor outside, than he will have no chance to join the Op. at P.3  (有冇攪錯呀!)

种有

冬日勳章 醒目開學勳章

[quote]
chuiathena 寫道:
Hi 路人丁

long time no talk la.  講到綱球吾知有冇, 我都想問多D. 今曰我打去巴多羅到,佢地話弦樂初班只有一年.  P.2 要跟佢地學樂器先可以參加P.3 嘅樂團.  P.2 有一Team 叫BB樂團比佢地玩.  吾跟巴多羅學樂器一樣冇得入.   
            教樂器星期一至五每星期一堂 1hrs. $ 145.
3 students 0800 to 0900 before the class.

當然正如Mr LAW 話學緊樂器的小朋友可能會喜歡另一种, but if monkey still choose voline and I invite private tutor outside, than he will have no chance to join the Op. at P.3  (有冇攪錯呀!)

种有

喺囉!  所以巴多羅Mr. Law 咁講喺咪有??

我知一些牟利機構是不可以報的,K3 時柏斯吾同monkey 報,

冬日勳章 醒目開學勳章

[quote]
喺囉!  所以巴多羅Mr. Law 咁講喺咪有??

我知一些牟利機構是不可以報的,K3 時柏斯吾同monkey 報,

New list

1B
monkey(Boy)(管弦樂)( Parent Team Sept)
7895(Boy)

1C
Yinmami(Girl)(Parent Team Sept)
Mintepper(Girl)(管弦樂)( Parent TeamSept)
elzachau(兒甥仔)

1D
DonDonma(BoY)(管弦樂)

1E
路人丁(Boy)

Yanyan-mummy consultant    

大家好丫.
我今年選小一想頭round選沙呂小.
我想問大家係第幾round入架
等我有心理準備,thank!   

今日去左樂團第一堂,阿女話無乜緊要野,都係玩下大風吹、傳公仔同睇 DVD 培養下小朋友之間既默契!
Pentax K10DDA21/DA70/DA18-55mmDA50-200mm/FA43/Tamron A09

As my monkey is not there, may I know how many children are there for P.1 ?

As my monkey is not there, may I know how many children are there for P.1 ?

粗略估計大約 30 人左右!
Pentax K10DDA21/DA70/DA18-55mmDA50-200mm/FA43/Tamron A09

Hi Mintpepper

Is ther any notes for the kids in the first lesson?  If yes, than what is it talking about.

Hi Mintpepper

Is ther any notes for the kids in the first lesson?  If yes, than what is it talking about.

No notes or anything.  My daughter's has got nothing in her folder when dismissed.

Is that we need to buy other things such as, story book which they give us a list perviously.      

各位媽咪﹐
想八一八係咪沙呂個校長比較惡﹐而D老師未教晒一個學朞就走人呢

hazelnut 寫道:
各位媽咪﹐
想八一八係咪沙呂個校長比較惡﹐而D老師未教晒一個學朞就走人呢

我對校長認識唔深,但從我有限既接觸和搜集得來既資料,我幾肯定佢係一個能幹既人、原因沙呂小係 99 年成立果時係一間新學校 (當時應該係二、三線左右),短短六年間上升到今日係沙田區既地位,我相信佢功勞最大!

校長係個珍惜時間既人,所以佢講野唔會轉彎抹角十分直接,唔認同既人會認為呢種係惡既表現!

Overall 講我相信校長做既野都係為學校而做,希望我冇睇錯啦!

太好人既人做領袖唔得架,董先有辦你睇!

曾同校長見過面嘅人一定會有同感.
佢直接,真的若有觀感不同的人會頗難接受.  但校長另一方面也可說是十分積極.   要說她為學校,也=為學生嘛!

我都相信校長係全心為學校, 為學生的,
我當年也是她的學生, 現在我個女也將會
是她的學生。
‹ 上一主題|下一主題