用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: LamLamMummy
go

Re:

報道...
My boy will be 5 on October. We're at TKO area. Headache......   

Re:

報到!我係 72校網

Re:

有無net 34?

Re:

Rita,

點解你唔係今年升小一ge   

Re:

各位家長:
以下是荷花出個本書全港40間有名津校:
中西區: 般咸道官立,嘉諾撒聖心(女),嘉諾撒聖方濟各(女)
灣仔: 聖保祿(女),華仁(男),聖若瑟(男)
港島東區: 北角官立,柴灣聖米迦勒,中華基督基灣
港島南區: 田灣始南
九龍城區: 瑪利諾(女),拔萃,喇沙(男),馬頭涌官立
深水步: 英華(男),旅港開平,荔枝角天主教
油尖區: 嘉諾撒聖瑪利,2間油麻地天主教
觀塘: 藍田循道衛理,基顯
黃大仙: 檣色園可立,嘉諾撒
沙田: 沙田官立,培基,馬鞍山衛理
大埔: 賽馬會,大埔墟公立
新界北區: 嘉福榮真,五旬節于良發
西貢: 宣道會宣基,黃永樹,馮晴
葵青: 仁立
荃灣: 基慧,海霸街官立,
元郎: 天水圍循道衛理
?  門: 呂祥光,王錦全

BOBO

Re:

Ruby&earl ,

私同你一檥都係16區(香港東區)!!

Ruby&earl 寫道:
報到....我個女是01年10月,以剛煩緊搵小學,是16區(香港東區)

Re:

ice
candy9328 寫道:
Hi Icekwan,

我都是中西區, 您有沒有心儀小學呢?

CANDY

Hi Candy,

我都未知呀,因為我都唔清楚有什麼好學校,而且我只係有適齡嗰分!所以都唔知點揀好,你可唔可以俾d意見我呀!
thanks
[img align=right]http://i98.photobucket.com/albums/l256/icekwan1038/DSC_3022.jpg[/img]

Re:

BEBE1217
HIHI!我想請教妳點做PROFILE呀!妳話又要証書,及相,及COVER,係咪做到好似本書咁,封面要自己設計,還是買個FILE入起佢,可否告訴我,謝謝!!
BOBO

Re:

angelleungyp:

唔駛驚喎!我都係灣仔區GA,又係仔呀!有咩心水呀?我仲未諗掂呀!

BOBO

Re:

Hi,

Mine is 5yrs. Have not prepare the profile yet. Can anyone advise.

Re:

Hi Hi,
小兒 都 5 歲喇! 細女只得 3個月大, 好繁忙呀!
各位家長可否分享各校(名校/直資/私小)之派表及截止日期! 謝謝!   

ps 是否一定要做Profile??

Re:

Hi! All,

My son will be 5 this Oct.   Net 16.  My husband and I prefer co-edu, provide Mandarin & English Languages teaching and good character development.  Seems don't have much selection in gov. school.  Can anyone help?

Re:

My daughter is 01 Jan and I will challenge the net 41.  Good luck.  I have no idea of how to prepare the profile and don't want to start

Re:

Ruby&earl,

我個囡都係01年10月,我住筲箕灣,係唔係都係屬於16區呀?第一輪我諗住幫佢報鰂魚涌的嘉勒撒或者柴灣的聖米嘉勒,唔知呢兩間小學好唔好呢?

仲有,唔知點學校會唔會因為小朋友係細仔或者細囡而唔收呢?

Re:

因為我仔仔做左大仔嘛...    佢3歲8個月先入k1.
Kuseiszeto 寫道:
Rita,

點解你唔係今年升小一ge   
Matthew 仔快11歲. 向小五的階段出發啦 !!!...[img]

Re:

hi all,

我仔仔都係01年7月, 住tko, 入幼稚園時已簡左間有埋小中學既, 所以無大家咁煩, 祝各位順利入讀心儀學校. ^_*

Re:

即係邊間呀?
IRON 寫道:
hi all,

我仔仔都係01年7月, 住tko, 入幼稚園時已簡左間有埋小中學既, 所以無大家咁煩, 祝各位順利入讀心儀學校. ^_*

Re:

我b女又是10月, 都係香港東區.  但a仔是私校所以她無分加.
留意小一派表個討論區, 有D學校已派緊或寄緊表!
仲有呀, 我聽聞好多學校都唔收Profolio喎!我同事個仔今年入咗男小拔, 我同事聽校長話, 無做profolio, 只打咗封信和證書+校長信. 佢的成功個案令我relax很多!

Justinmami 寫道:
Ruby&earl ,

私同你一檥都係16區(香港東區)!!

[quote]
Ruby&earl 寫道:
報到....我個女是01年10月,以剛煩緊搵小學,是16區(香港東區)
[/quote]

Re:

hi 琬琬 ,

我仔果間係"冷門"學校.

妳住tko有無留意過"播道"呀?? 我見好多人講, 去睇個校舍真係成條街咁大, 不過太新又未有信心, 但有簡介會都會去睇下. ^_*

Re:

abc媽咪:
下!邊d學校已經派表?唔好執輸喎!
bobo
‹ 上一主題|下一主題