用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園
樓主: cfdodo999
go

劍鳴幼稚園   [複製鏈接]

fastfabulous 發表於 17-9-26 16:19
氣焰都唔識,就唔好話人,我小朋友讀迦南,入唔到名校,但我唔會葡萄人地,人地分享,又唔抵得,下下講埋d ...

又唔係面試又唔係考默書又無分加,又何需介懷網上打錯字呢!你話有分加我就話會認真啫!
我女又真係來自女龍名幼,我又唔介意你話我萄葡嘅,聽吓咪一笑當笑話囉!

真係-埸笑場,好—句來自女龍名幼,何必講出來,修養何其底, -位女龍名幼媽媽, 另-位York媽媽,又咁得閒管埋km分享嘅事,已明白你來嘅含意,喂多謝支持km喎可見你km係你心中何其高

Dinosauria 發表於 17-9-26 19:37
真係-埸笑場,好—句來自女龍名幼,何必講出來,修養何其底, -位女龍名幼媽媽, 另-位York媽媽,又咁得閒管埋 ...

乜原來講出自己囡囡的幼稚園是代表修養低,我就覺得龍幼名幼無乜大不了,無必要講到來自名幼就必定自理能力高及獨立,有沒有顧及其他學券幼稚園的家長感受,其實有些學券幼稚園,長全日制的幼稚園小朋友一樣自理能力高及獨立性強,無必要標籤名幼出品一定好。

咁都可以叫支持真係笑死人,不過你話支持就支持啦,只要你覺得自我感覺良好就得啦!

越講越high喎, 你自己介紹女龍名幼媽媽,又講名幼做乜呢我也忍唔住想笑,喂繼續繼續..

Dinosauria 發表於 17-9-26 20:16
越講越high喎, 你自己介紹女龍名幼媽媽,又講名幼做乜呢我也忍唔住想笑,喂繼續繼續.. ...

不如你繼續攪笑啦!你啲high好多

Elaine.F 發表於 17-9-27 01:57
回覆 sweetbride119 的帖子

預祝所有心儀此校的家長成功,到時你們便能見證劍鳴對教育的熱誠^^加油啊!
就呢一點,我好有保留,否則唔會老師流失率咁高
唔信自己google一下便知,報紙都上過

回覆 cloudcloudrobot 的帖子

放心,york最巴閉,邊係KM,何必又敏感呢,要York媽媽親自來講,上次劍鳴Vs York post又係咁, 放低吧, 何必處處針對。大家完全明白你的含意。人哋都係km用家分享下野姐

Dinosauria 發表於 17-9-27 11:24

放心,york最巴閉,何必又敏感呢,上次劍鳴Vs York post又係咁, 放低吧, 何必處 ...
只係道出事實,沒有其他用意。
睇一件事,處處唱好,沒有意思。如果我講的不是事實,歡迎發律師信給我。

比定個資料來源,信不信由你

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=19746802&category_guid=4104&category=daily&issue=20160823

以前有一位資深會員,小朋友KM畢業,我從他的留言得益不少。但他只係講左對KM負面的留言,就搞到BK收律師信,呢件事好多人看在眼內。

似乎我又觸動了鐵粉玻璃心的神經,都係少講好了

又是同類, 唱完又唱去,你唔悶都好叻。忍唔到笑...

Dinosauria 發表於 17-9-27 11:50

又是同類, 唱完又唱去,你唔悶都好叻。忍唔到笑...
點會悶?歷史係不斷循環的。
有人要做鐵粉駝鳥扮冇事,呢樣先最可悲

回覆樓主:

我都好想囝囝入到KM, 但事實上,我湊仔返學經過km校舍時, 開學咗兩星期, 都仲見小朋友喊, 但冇咩大不了啫, 咁細個小朋友返學喊好正常吧。

cloudcloudrobot 發表於 17-9-27 12:04
點會悶?歷史係不斷循環的。
有人要做鐵粉駝鳥扮冇事,呢樣先最可悲
...

已經是舊聞?其實之前都有留意老師變動,但更加有留意到學校轉制,K2所有班別都改為英普,所以以前導致有人事改革?人事改革+自然流失 = 高流失率。純粹推測。

那個資深會員的2個KM小朋友已經升小學了,其中一間也由名私小叩到名津,弟弟也一齊入讀,即使再俾KM意見,也可能未必切合現在教學情況。

事情過左去就算吧。其待不止KM用家,甚至其他幼稚園的用家也一樣,也可理性及感性的分享。

好可憐, 你這句回覆已明白哂,十年後也繼續唱,無論如何只見到衰野,放過Km 現讀小朋友吧,成年人俾d風度修養..返去york討論區吧。咁得閒去理下小學好過。真心的..

回覆 ylylylyl 的帖子

非常忠肯,小X人已是km, n年前家長, 現在家長係想聽現讀km家長, 其他等於歧視km—樣,—個唱—個, 搞笑在不是km用家,人哋分享km用家心得,又話人講到咁好,km唔係好巴閉姐,唔該尊重下人, 只會覺得好可憐d人,為人父母諗下下—代吧,風度同修養。離哂題仲覺得自己岩哂先慘。

回覆樓主:

純路過,睇唔過眼,km其實好似除左轉老師呢單舊聞成日攞出黎比人講之外,好似無見過有其他負評。其實轉老師好似間間學校都有。之前喺其他post都有見過有人話LH某分校新學年轉晒新老師...
其實不如搵到km其他缺點先再攞出黎講啦。成日淨係針對住呢單舊聞,睇到悶。
‹ 上一主題|下一主題