用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大仔York vs 崇真
樓主: Evelyn_w
go

大仔York vs 崇真 [複製鏈接]

回覆:York 主流am vs 崇真國際pm

我係龍媽
我會揀有小學back up嘅幼稚園
即使唔100%收返,都起碼比人地大機會,到時玩小一派位遊戲都無咁傍偟

學術不足,我都可以自己教同出去揀岩小朋友嘅課程上堂,最緊要學校教好品德,禮貌,守規矩,互愛互讓,有好嘅做人基礎,先追求知識

如果唔諗學費, 當然york啦

Evelyn_w 發表於 14-11-22 11:09
好難揀, 可以給我意見嗎?thank you

崇真國際 Media Coverage

http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=4&refid=804&mode=published&nocache1397185115

引用:我是york用家,有崇小offer,入左崇小group

原帖由 cherryird 於 15-01-03 發表
我是york用家,有崇小offer,入左崇小group看,發覺收好多其他幼稚園,就其york,反而好多崇幼生冇收,不過 ...
定係其實好多崇幼生喺出面都考到直資私小而放棄崇小咋?今年聽聞有崇幼生考到St. Paul喎。況且York畢業生多崇幼咁多,好難單憑數字作比較。

引用:York係人都收又如何?最緊要考到直資私小,

原帖由 cherryird 於 14-11-25 發表
York係人都收又如何?最緊要考到直資私小,呢個先係最終目標
👍

引用:崇真pm唔知點安排時間參與興趣班⋯

原帖由 Evelyn_w 於 14-12-01 發表
崇真pm唔知點安排時間參與興趣班⋯
我也是pm class, 你可join 學校興趣班、有好多選擇。

引用:回覆+qualcomm+的帖子 請問除了英文還有其

原帖由 Evelyn_w 於 14-12-13 發表
回覆 qualcomm 的帖子

請問除了英文還有其他的比崇真好嗎?
好老實,我仔係係崇真讀。唔係話唔好。只係如果唔睇錢。咁我意向選York 。
崇真都有少少商業架。不過我小朋友讀得開心就算啦。(係我自己覺得私校有私校好啫)

引用:Quote:原帖由+cherryird+於+15-01-03+發表

補充:入咗崇真後。我覺得學校structure 唔係我想像咁。所以我先有些失落感而且。

引用:Quote:原帖由+cckBaby+於+15-01-03+發表定

你可以去問下崇幼生考成點,我只是從四個不同group的資料,知道小學喜歡收甚麼類型幼稚園,絕無誇大或報細 ...
咁想請教以妳今年嘅經驗,妳覺得直私鍾意收咩類型嘅幼稚園生呢?

引用:Quote:原帖由+cherryird+於+15-01-03+發表

引用:Quote:原帖由+cckBaby+於+15-01-03+發表咁

我那4個offers的group主要都係收個幾間幼稚園(出名個d)
咁睇嚟小學真係會睇小朋友嚟自邊間幼稚園

原帖由 cckBaby 於 15-01-03 發表
咁睇嚟小學真係會睇小朋友嚟自邊間幼稚園
可能哩啲小朋友一直都咁叻我囝係細b,注定出處一般,不過期望佢以後都可以變得越來越叻

引用:補充:入咗崇真後。我覺得學校structure+唔

原帖由 Winnie3q 於 15-01-03 發表
補充:入咗崇真後。我覺得學校structure 唔係我想像咁。所以我先有些失落感而且。

...
同你預期嘅唔同?可以分享多些嗎?我都頭痛緊揀邊間,唔想後悔!

引用:Quote:原帖由+Winnie3q+於+15-01-03+發表補

原帖由 shitaivy 於 15-01-04 發表
同你預期嘅唔同?可以分享多些嗎?我都頭痛緊揀邊間,唔想後悔!
我都頭疼哩兩間,不過最擔心囝囝如果去york會太谷,跟唔上功課。我個小朋友比較活潑,唯獨對認字畫畫冇咩興趣。我見到york啲功課都幾難,仲要考試。

引用:Quote:原帖由+Winnie3q+於+15-01-03+發表補

原帖由 shitaivy 於 15-01-04 發表
我答咗你pm了

引用:Quote:原帖由+shitaivy+於+15-01-04+發表同

原帖由 cindywy 於 15-01-04 發表
我都頭疼哩兩間,不過最擔心囝囝如果去york會太谷,跟唔上功課。我個小朋友比較活潑,唯獨對認字畫畫冇咩興 ...
我之前同你一樣煩惱。但好睇你咩要求,接受度同想要咩服務,金錢是否考慮因素等。你tt係英普定主流?

引用:Quote:原帖由+cindywy+於+15-01-04+發表我

原帖由 Winnie3q 於 15-01-06 發表
我之前同你一樣煩惱。但好睇你咩要求,接受度同想要咩服務,金錢是否考慮因素等。你tt係英普定主流?

...
tt英普,你最後揀佐tt?是否符合預期,小朋友適應嗎?

‹ 上一主題|下一主題