用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 關於學之園(海帆校)
樓主: apple11
go

關於學之園(海帆校) [複製鏈接]

引用:我而家嘗試幫個仔戒片,希望佢2歲前可成功

原帖由 darichie 於 14-05-29 發表
我而家嘗試幫個仔戒片,希望佢2歲前可成功啦
學校會幫手戒,我個仔k1時都間中失手學校會建議pn放後備衣服係學校,姐姐會幫手換。k1以上學校亦有後備校服比學生換。

回覆:關於學之園(海帆校)

有outdoor playground, 但K1-K3先可以出去玩。
PN著學習片都無問題,老師會幫手教小朋友介片。
我仔女讀左五年,所見既老師都是有耐心有愛心。我仔係頑皮不聽指示類,但老師都很包容,很有耐性慢慢教導他。班主任又會主動來電,跟家長講小朋友在校情況。
如家長遇上教養小朋友的問題,例如:小朋友不肯吃飯,家長可以問老師的意見,老師也會幫手在校教育小朋友要多吃飯。

引用:Quote:原帖由+apple11+於+14-05-30+發表我

原帖由 lovelylpclpc 於 14-05-30 發表
恭喜你小朋友!!請問你註册未?am定pm?  交咗幾多錢呀!?放咗邊間位呀?我仲等緊call waiting........机 ...
PM offer,交了留位費和書簿雜費$800,放了窩迦!

引用:Quote:原帖由+darichie+於+14-05-29+發表我

原帖由 Monstereasy 於 14-05-30 發表
學校會幫手戒,我個仔k1時都間中失手學校會建議pn放後備衣服係學校,姐姐會幫手換。k1以上學校亦有 ...
Thx!咁都安心D,我仔係大B,仲未肯戒片,真苦惱

引用:有outdoor+playground,+但K1-K3先可以出去

原帖由 四隻貓 於 14-05-30 發表
有outdoor playground, 但K1-K3先可以出去玩。
PN著學習片都無問題,老師會幫手教小朋友介片。
我仔女讀左 ...
聽到你咁講我都放心D,因我仔都係頑皮坐吾定,多手多囗型,怕學校太著重學術,忽略了小朋友學習自理!你小朋友返咗學係咪乖咗呀?

引用:回覆+lovelylpclpc+的帖子 st+joahnnes...

原帖由 alpo1122 於 14-05-30 發表
回覆 lovelylpclpc 的帖子

st joahnnes...
好羡慕你小朋友wait到學之園!

引用:Quote:原帖由+四隻貓+於+14-05-30+發表有ou

原帖由 apple11 於 14-05-30 發表
聽到你咁講我都放心D,因我仔都係頑皮坐吾定,多手多囗型,怕學校太著重學術,忽略了小朋友學習自理!你小 ...
我仔PN -K1都唔太聽話,但今年K2開始乖了好多。班主任同校長都好幫到手,我真係好慶幸讀到學之園。所以你放心啦,多同班主任、校長溝通,大家合作就可以教好孩子。

我係2nd round收到下午班offer, 已放左offer了, 祝大家有好消息

引用:我係2nd+round收到下午班offer,+已放左offe

原帖由 chucimama 於 14-05-31 發表
我係2nd round收到下午班offer, 已放左offer了, 祝大家有好消息
最後揀咗邊間?我bb仲等緊call waiting

我揀左明慧,全因近屋企同埋係上午班,我認為對兩歲小朋友好重要

引用:我記得一年交兩次雜費,大約千多元,但已是

原帖由 330 於 14-05-24 發表
我記得一年交兩次雜費,大約千多元,但已是幾年前的事
K1 先要千幾錢一個 term 書簿費, pn 幾百蚊一個 term, 但無茶點費或雜費

‹ 上一主題|下一主題