用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師 ...
樓主: Lexon
go

收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師 [複製鏈接]

面試只係取錄與否其中一項最不重要因素

傳聞既野無辦法證實真假! 我話傳聞睇個父母靚唔靚決定收唔收, 你信唔信?

回覆:收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師

阿仔都是六月B,收咗pm,幸運是外籍見,阿仔SC都收咗pm,共同點都是外籍見,其餘根德是後補,我覺得賽果正常,因為阿仔廣東話表現弱d!

引用:聽講佢地係校長做最後決定架,+即係話小朋友

原帖由 Daigajel 於 13-12-11 發表
聽講佢地係校長做最後決定架,
即係話小朋友in得幾好, interview老師比到高分, 但校長都有機會唔收架~
自 ...
Lee個傳聞係幼教界傳到好多人都知,如是該校人傳出來的,可信性有多大?自己可判斷。

Daigajel 發表於 13-12-11 16:25
聽講佢地係校長做最後決定架,
即係話小朋友in得幾好, interview老師比到高分, 但校長都有機會唔收架~
自 ...
呢個係事實丫,因為我親耳聽過老師咁同我講!
孖寶的媽

回覆:收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師

民生以前好鍾意收公務員子女  但係改朝換代之後  我知道同sc行同一路線極不願意收公務員子女(中下層)   這是極可靠線報

引用:民生以前好鍾意收公務員子女++但係改朝換代

原帖由 Vlone778 於 13-12-12 發表
民生以前好鍾意收公務員子女  但係改朝換代之後  我知道同sc行同一路線極不願意收公務員子女(中下層)    ...
點解極不喜歡收公務員子女?公務員子女有乜問題?

BethMum 發表於 13-12-12 09:02
點解極不喜歡收公務員子女?公務員子女有乜問題?
我都想知....

DCMaMe  好可惜你小孩未能成為一份子,繼續努力,最重要的永遠是父母親。身教才是至寶!  發表於 13-12-12 10:19

其實大部份KG校長都會望一次作最後决定,唔係新事,CCKG都係咁,點解好似好新奇?

我諗間間學校面試拎高分既小朋友一定遠多於學額,校長做最後決定有咩問題?
‹ 上一主題|下一主題