用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處石硤尾幼兒園?
樓主: VenusB
go

基督教服務處石硤尾幼兒園? [複製鏈接]

Re: 基督教服務處石硤尾幼兒園?

Shermin, 你囡囡上次 interview, 要做 D 乜O架 ? 我仔仔 2/9, 同樣會係 12 月入學, 請教路, THX~!

米路, interview好簡單. 
2歲小朋友不會像幼稚園interview般深. 

先入主任房坐低,問小朋友名字.
拿出一個女仔公仔, 問眼耳口鼻的位置.
再叫小朋友疊高3個積木, 3個積木順顏色次序排.
我個女只是把所有積木疊高, 不過沒所謂, 只是測試一下小朋友是否願意參與.
之後是把積木板上一個物件(水果) 拿走, 叫小朋友放回原位.

你最好找個人陪你去. 因為in 完小朋友, 主任會叫家人帶小朋友出去玩, 主任再同你講解一下之後要安排d咩, 手續事宜等.

我個女12月1日返學, 你個仔又係12月返, 佢地一齊係做新生wor. 我地到時可以一齊同佢地返新生適應.
Good luck!!
有問題, 再問我la. ^_^

shermin, 唔該晒, 今日bb interview 尚算 ok, 12月大家就係同學仔 lu~!

RE:我想知讀完呢間幼兒園可以讀呢區邊間小學呀 ?
現在小朋友入小一,一般是參加教統局的小一入學申請,是就近入學(住址),和那間幼稚園無關,不過基督教服務處的小朋友一般升小一結果都唔錯!

唔該晒 lilychan.

咁呢區可以揀邊幾間小學呀 ?

點解無人答我O既 ???

點解唔見晒 D 媽咪O既 ?!   

up

點解仲未有人回應O既 ???

米路,我知道呢間學校的小朋友通常都可以入到愛德、宣道和深信,有一些都會入到油麻地天主教、or瑪利諾個派位都唔錯~其實你可以問主任校長or老師他們的派位情況o架?介有今天大家有冇去同小朋友做早操呢?真係好好玩呀!見到亞女跳早操好開心,o的老師真係好有心啤5!一早就攪o禁多活動俾我們同小朋友多o的親子時間!
2月3日家長會wor~o禁多位媽咪約o左時間未呢?唔知家長會係點呢?
‹ 上一主題|下一主題