用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 二○一三年度各小一學校網內的官立及資助小學名冊 ...
樓主: iantsang
go

二○一三年度各小一學校網內的官立及資助小學名冊 [複製鏈接]

回覆:二○一三年度各小一學校網內的官立及資助小學名冊

搵到了,謝謝!

連屯門71 網都要借70,62 網比起以前也借多咗。

thank you!!

回復 iantsang 的帖子

d 資料好有用, 唔該晒

回覆:elaine10 的帖子

Net 14嘅學校我自己覺得有好幾間都幾好,但衰就衰在唔知點排!你自行揀左邊間?會唔會放返第一志願?

引用:Net+14嘅學校我自己覺得有好幾間都幾好,但

原帖由 bbggbb 於 13-01-10 發表
Net 14嘅學校我自己覺得有好幾間都幾好,但衰就衰在唔知點排!你自行揀左邊間?會唔會放返第一志願?

...
Elaine10 :

引用:本人係31網,跟據上本最新校網分佈,網內多

原帖由 ac917 於 13-01-09 發表
本人係31網,跟據上本最新校網分佈,網內多了4間學校可供選擇,要從新考慮了!

...
請問在邊度可找到你post借位學校的資料?
不過照睇32網的四間學校,也只是好一般水平,但就叫做多些選擇,31網真係好難揀!

Wish that I could luckily draw the one I want in Net 12!  BTW, did EDB exactly match the no. of applicants by gender to watch exactly the no. of spaces available in a net by gender?

bbggbb 發表於 13-1-10 00:12
Elaine10 :

我自行係揀左12區的學校, 統一甲部都會填返, 乙部就返14區, 呢幾日睇下不同學校, 其實14都好平均,  英皇道北官, 2間衞理, 2間循道, 炮米, 嘉諾撒, 滬江, 都不差. 雲景北官, 太古, 啟基, 同康山叫二線, 另借位果5間

我唔揀的是
1.衞理 - 因為半日
2. 滬江 - 好谷, 同埋要音樂, 我仔唔太like音樂
3. 康山 - 佛教ma ma day

心大心細
1. 嘉諾撒 - 女仔就好
2. 丹拿 - 感覺不差, 活動教學, 幾arm亞仔, 但得19個位, 都好risky.
3. 炮米 - 近屋企, 有朋友仔讀緊都唔差, 都上到張祝珊, 程度淺些, 因我仔是細仔, 淺些可能會比較好D

英皇道北官, 2間衞理, 2間循道, 炮米, 嘉諾撒, 滬江>>呢幾間都要放第一我覺得,

排第二:
1. 太古 -  好少資料咁, 但資源很多, 校舍新, 多net教師
2. 雲景北官 - 近屋企, 但唔明點解咁少人揀, 聽聞好似收特殊學生, 所以唔授歡迎
3. 衞理下午 - 因下午, 少人揀

還有借校果五間, 得幾個位, 都唔知揀唔揀佢@.@ 機會率好低呢~

總括14我覺得幾難揀, 因為太平均....

引用:Quote:原帖由+ac917+於+13-01-09+發表本人

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-01-10 發表
請問在邊度可找到你post借位學校的資料?
不過照睇32網的四間學校,也只是好一般水平,但就叫做多些選擇,3 ...
好恐怖,你睇返Ian一樓個post,佢擺埋一齊了

引用:Quote:bbggbb+發表於+13-1-10+00:12+Elaine

原帖由 elaine10 於 13-01-10 發表
我自行係揀左12區的學校, 統一甲部都會填返, 乙部就返14區, 呢幾日睇下不同學校, 其實14都好平均,  英皇道 ...
多謝分享elaine10 !

我自己心水反而係滬江,嘉諾撒。但你知唔知嘉諾撒谷唔谷?

‹ 上一主題|下一主題