用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 尚有一星期到民生出result la! (Please share once get ...
樓主: leapfrog
go

尚有一星期到民生出result la! (Please share once get it!) [複製鏈接]

That means u think MS better than PC? Why?

MS 的學校環境同埋英文行先都係我選擇佢的原因.

好快又到星期一,上一年有冇早左出信呢?如果有,又要好似sc咁每日望信箱了~

其實都唔想收信,因為收到信就連一絲希望都冇埋, 唉!已經收到4封waiting 信啦, 一個offer 都冇! 心都灰哂
阿仔interview 時每次都有答哂大部份D問題, 只不過係佢本身有少少怕羞, 答問題時比較細聲....so sad.

I'm exciting too though the chance to target is small.

I'm exciting too though the chance to target is small.

好多人都覺得PC好過MS,點解你會掉轉? 有人話MS呢幾年都唔似真係BRAND1咁好?好似跌左? 我地IN PC唔係咁好, 應該唔得, 寄望MS得.
原帖由 eebabyma 於 4-12-2011 22:41 發表

我暫時只留了tt位,sc唔打算留位了,等緊pc同ms結果,不過首選係ms,希望得啦!心急中...已開始傻婆病發作,行出行入都開信箱。

回復 26# janiceso 的帖子

未必架!我個囝讀繄K.1上午班,知道佢都收細仔,不過下午班多d!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

原帖由 藤媽 於 11-12-4 23:42 發表
好快又到星期一,上一年有冇早左出信呢?如果有,又要好似sc咁每日望信箱了~

上年好似冇早咗,好似仲要係分兩、三日出信!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

回復 1# viandes 的帖子

Hi viandes,

請問會唔會有OFFER既早D收信先呢?

原帖由 上等人 於 11-12-5 00:31 發表
好多人都覺得PC好過MS,點解你會掉轉? 有人話MS呢幾年都唔似真係BRAND1咁好?好似跌左? 我地IN PC唔係咁好, 應該唔得, 寄望MS得.

因為我先生覺得pc始終係中中,同埋ms個校園環境好吸引,唯一比下去可能就是ms not 100%上小學。
還有ms出年唔用學券,我自己覺得個課程可能會較全面囉!

last year official announcement day date is 16/12, but somebody receive letter with offer on 13/12.
ie.3 days earlier.
waiting / reject was send later.

想問係唔係今個星期內收到呀?

我都好緊張! 日日睇信箱 !
KV vs MS vs GH你哋会點揀? MS吾guarantee上小学咩? 我interview嗰日老師仲問我佢哋小学同中学係咪我首選嘅?

No, Whampoa

原帖由 leapfrog 於 11-12-4 20:27 發表
在Kwun Tong?

係就好, 不過interview個日佢地in得唔係幾好..
原帖由 viandes 於 11-12-5 00:32 發表
未必架!我個囝讀繄K.1上午班,知道佢都收細仔,不過下午班多d!

I think both MS and GH will take most of the Kindergarten students but not 100% guarantee.  

Hope to know the result this week too

原帖由 bc352008 於 11-12-3 13:43 發表
好似有成四五千人報...$30當買個六合彩機會 祝大家好運

MS少於4千, PC少於6千(交回報名表)

回覆 53# accwingchan 的文章

吓....咁咪要去交SC 留位law.  
‹ 上一主題|下一主題