用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港兒童合唱團2004年11月面試 - 有結果啦 ! ...
樓主: esther
go

香港兒童合唱團2004年11月面試 - 有結果啦 ! [複製鏈接]

Re: 香港兒童合唱團2004年11月面試 - 有結果啦 !

儍妹,
星期六在奧運好似只係得預備L(2-3pm)同預備A(3-4pm), 我諗住囡囡返完英語加油站就在學校附近食埋晏, 然後便搭車過奧運, 因為佢4:30pm仲要返青衣上畫班, 所以依家呢個時間其實幾啱我, 如果轉預備A就會趕唔切返畫班嘞! 所以我應該都唔會轉班喇!

醒目開學勳章

Re: 香港兒童合唱團2004年11月面試 - 有結果啦 !

我也有興趣讓小兒參加此合唱團,從香兒綱頁得知明年2月中可接受申請。

請問有經驗的媽咪如何報名(e.g. 在那裡可以到取或download 申請表),及面試成功的小朋友可以參加多久的活動(e.g. 2個月、3個月...)

wyl,

我囡星期六時間好趕,而家都要改學鋼琴黎就香兒.唔記得幾時開學添.

開心,
唔知點轉喎!我都想晴晴同燕燕一齊上堂
開心 寫道:
boey , TszHin,
我同你地一樣好鬼死開心...

boey, 你個時間早我一個鐘, 考吾考慮一齊, 燕燕預備A 15:00-16:00

開心

boey,

你收到信之後再填一份轉班申請書, 睇下有沒有位...

真的不好意思要你就我, 因為你個時間我很趕...

不單只有燕燕, 可能會有ac....(她也考慮轉班)

開心

咁大家知唔知其實總共有幾多人考呢??

kittylock,

到時佢的網頁會有form可以給你download啦﹗下一次係2月份﹗

csy_heidi
count佢的編號有1935個,不知係不係這個人數呢﹖

其實香兒會盡可能收團員,好似Herman仔去IEC玩,每月花1000元四堂,沒有值不值的道理,只要小孩在學習時快樂,那便可以。現在他學會跳舞和唱歌,比我想像中好。

我仔仔02年已入了優質濳能課程(IEC).  現在他也將會註冊合唱團之預備班, 據了解他們是喜歡挑選比較大膽的孩子。仔仔在第一次投考時,  由於他是第一個主動出場表演, 故便錄取他.  但IEC與合唱團並沒有關連, 所以必需再次報考.

明白,我試吓~
開心 寫道:
boey,

你收到信之後再填一份轉班申請書, 睇下有沒有位...

真的不好意思要你就我, 因為你個時間我很趕...

不單只有燕燕, 可能會有ac....(她也考慮轉班)

開心

hermanpapa:
收到升IEC預備班通知, 尚未決定, 可以分享多一點IEC預備班的上課內容嗎?
Thanks
hermanpapa 寫道:
其實香兒會盡可能收團員,好似Herman仔去IEC玩,每月花1000元四堂,沒有值不值的道理,只要小孩在學習時快樂,那便可以。現在他學會跳舞和唱歌,比我想像中好。

今年真係好似係收多左學生,可能因為多左個新團址,多左地方未可以開多d班law~~~收生人數上升都唔奇呢!
據我所知今次收生,最少都有成二千個小朋友apply香兒~ 利害!
‹ 上一主題|下一主題