用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 Learning programmes & supplementary class exercises ...
樓主: Eganmami
go

Learning programmes & supplementary class exercises [複製鏈接]

醒目開學勳章

Fiona,

Yes, I also have the same view.

Definitely, it is not realistic to join all of them. The kids cannot handle.

Maybe we can ask the opinions from the P.2-P4 parents.

Kuen Kuen and Hugomum,

Can you share your experienes with us? Any recommendations on what programme is good or not?

原帖由 mamafiona 於 10-9-16 09:36 發表
I think that is the company send all of informations to all of school, we don't need to join all of them. the kids cannot handle it .. so I am still thinking join it or not.. even we received on yeste ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

Good!ask them better wether they order that excericese bf?

Just now I phoned to Donny English that the man is still on the way to office. He can not answer me . He said the company line forward to his phone. He will call me back, but now I am still wait for his  call. I think this is small company wo.

Bchi, sorry I talked with u by MSN then offline ar, vow my Pc was low battery, need to charging.

早晨各位 ~~~

尋日收多一份強化英語, 又係學校好鼓勵全校學生參加, 所以我最後就join 左強化龍虎豹加強化蛇 !!

smartxyz, 同筋肉擂台都冇join 啊.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

頭先同1a 班個媽咪傾, 佢話問過老師, 四個courses 都完全同學校冇關喎,  鼓勵唔鼓勵呢d 用詞都唔係真係學校心聲喎.

真定假啊 ? 咁我cut 多一個架喇 ~~~  我打去學校問, 等負責老師覆啊

原帖由 Whitepine 於 10-9-16 09:49 發表
Fiona,

Yes, I also have the same view.

Definitely, it is not realistic to join all of them. The kids cannot handle.

Maybe we can ask the opinions from the P.2-P4 parents.

Kuen Kuen and Hugomum,

C ...

HI,  全部網上練習都是學校甄選出來, 覺得適合小朋友才推介給我們, 是輔助性質的, 但是否參與, 就待家長來決定, 學校是沒有強迫我們參加的, 他只提供給我們更多的選擇. 家長要衡量小朋友的時間是否充裕來完成這些課程. 而我就選擇強化英語, 其他的就待明年再決定.

原帖由 bchi 於 10-9-16 12:23 發表
頭先同1a 班個媽咪傾, 佢話問過老師, 四個courses 都完全同學校冇關喎,  鼓勵唔鼓勵呢d 用詞都唔係真係學校心聲喎.

真定假啊 ? 咁我cut 多一個架喇 ~~~  我打去學校問, 等負責老師覆啊 mouth:" /> ...

Haha, 咁咪即係純屬廣告客戶說話.....
同如有雷同,實屬不幸....
今日我都同班主任都傾過,係同學校無關既,唔會計分既...:;pppp:

醒目開學勳章

Thank you, Kuen Kuen.

I also will join the iclassroom course as it covers all three subjects, rather only concentrate on English.

原帖由 kuenkuen1 於 10-9-16 13:17 發表

HI,  全部網上練習都是學校甄選出來, 覺得適合小朋友才推介給我們, 是輔助性質的, 但是否參與, 就待家長來決定, 學校是沒有強迫我們參加的, 他只提供給我們更多的選擇. 家長要衡量小朋友的時間是否充裕來完成這些 ...

原帖由 Whitepine 於 10-9-16 13:29 發表
Thank you, Kuen Kuen.

I also will join the iclassroom course as it covers all three subjects, rather only concentrate on English.

iclassroom actually is quite good as I checked most of website.

we are thinking join this one only.

回覆 1# Whitepine 的文章

英語擂台<Donny English Team> 幾好玩的, 我地上年有 join, 今天都會 ~  
大家可以見到其他同級的同學仔有冇做, 分數多少 ( 有排名次的 ) 的小朋友會
好主動做, 因為冇做一日會比人爬過, 好難追, 每日用約 10-20分鈡, 然後好緊張等第二日開電腦睇結果 ~

白松兄 and jackybaba,

你地要留意, 強化中英數, 的中文科係講中文的.  我打去問, 佢話若我地張通告係有提"中文八達通" 咁我地個課程先會聽到普通話.
你地有冇通告在手 ??

kuenkuen & 快d 好返,

唔該晒啊 ~~~~~  

你地會唔會接小朋友放學呀 ? 可否幫我騎劫mr wong, 問佢拎返一張cheque 呀 _))))

醒目開學勳章

bchi 和各位:

今晚我地睇清楚先啦!! 如果中文唔係普通話教就無意思啦!!!

今晚大家再傾!!!

原帖由 bchi 於 10-9-16 14:39 發表
白松兄 and jackybaba,

你地要留意, 強化中英數, 的中文科係講中文的.  我打去問, 佢話若我地張通告係有提"中文八達通" 咁我地個課程先會聽到普通話.
你地有冇通告在手 ?? ...

原帖由 bchi 於 10-9-16 14:46 發表
kuenkuen & 快d 好返,

唔該晒啊 ~~~~~  

你地會唔會接小朋友放學呀 ? 可否幫我騎劫mr wong, 問佢拎返一張cheque 呀 _))))

我只會送囡囡返學, 你要取回什麼CHEQUE,  你說的MR. WONG 是否教音樂那位 ?

醒目開學勳章

我打左電話問清楚"課堂中、英、數提升課程"的內容,所有都係無聲架(但有背境音樂),純做練習。數學會有英文的。

我估同坊間的補充練習相似,只是在網上做練習。

白松兄,

我...唔明啊.  強化中英數, 唔係就係iclass 咩 ??? 兩樣野來架 ?

醒目開學勳章

bchi,

我都問過,個位職員話係一樣。"課堂中、英、數提升課程"只是一個名稱,其中包括網站中的,中、英、數練習,在網站中其他的,教學、跨學科等等係要另外收費的!!

原帖由 bchi 於 10-9-16 20:51 發表
白松兄,

我...唔明啊.  強化中英數, 唔係就係iclass 咩 ??? 兩樣野來架 ?

我唔交啦。

原帖由 Whitepine 於 10-9-16 09:14 PM 發表
bchi,

我都問過,個位職員話係一樣。"課堂中、英、數提升課程"只是一個名稱,其中包括網站中的,中、英、數練習,在網站中其他的,教學、跨學科等等係要另外收費的!!

...

IC.

不過, 我除左呢個,其他都唔join 了.
呢個中文係用廣東話, 咁我諗住比阿仔學多d 中文生字, 詞語, 除返開, 都係抵的
仲有話有錢退....若pass 的話

醒目開學勳章

我會join,三百幾元三科,大約一百一十元一科,重要全年,都值!!!

如果完成80%有80%回水,禁二十二元一科一年...超值!!!!外面買本補充練習都買唔到啦!!!

所以我支持!!!

原帖由 bchi 於 10-9-16 21:45 發表

IC.

不過, 我除左呢個,其他都唔join 了.
呢個中文係用廣東話, 咁我諗住比阿仔學多d 中文生字, 詞語, 除返開, 都係抵的
仲有話有錢退....若pass 的話 ...
‹ 上一主題|下一主題