用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 收緊內地婦來港產子網上發起簽名(看完請代為up到頂) ...
樓主: 小虎豬媽媽
go

收緊內地婦來港產子網上發起簽名(看完請代為up到頂) [複製鏈接]

Re: 收緊內地婦來港產子網上發起簽名(看完請代為up到頂)

個人意見:
香港政府不可能拒絕內地婦來港產子.因回歸後香港好多野都要依靠大陸.(中央政府唔會容許香港政府o甘做 - 影響中港容合!)

唯一方法: 香港獨立(得唔得?) or 移民 !

Re: 收緊內地婦來港產子網上發起簽名(看完請代為up到頂)

我朋友剛剛在醫院生完BB,佢話比我聽整個產房得佢一個香港人!真係好得人驚!

support!!!

suggest to post this topic in other talking topic as well, so that more people can support.

I am sure lots of people will support, esp the parents like us who need to work, pay the taxes, leaving our children alone at home, but seeing other people taking our money to feed the illegal people!!!

what are you going to do with the signatures?  Any plan?

去年及今年都有friends生完bb,佢哋都係咁講,嘈天巴閉,佢哋仲係私家醫院生添,唔知政府醫院點呢??真係好鬼想移民,只少其他國家d政府唔會咁不知所謂。 :tongue:  :tongue:

醒目開學勳章

我地依家用晒自己的能力栽培自己的1or2仔女,第時佢地咪就係交稅嚟養呢D大陸人囉!!   
我唔係'期'視佢地呀,小朋友原本是一張白紙,但D大陸人思想同我哋好唔同,唔洗做有綜援,佢地一定唔做嘢 ,等你地香港人養。

ellawyc 寫道:
各位關注大陸孕婦來港產子事件的朋友,

我們已決定於11月19日的星期日進行論壇集會,地點會在立法局外;隨後會溫和遊行,至特首府門外請願。今次集會的焦點,將會是我們的切身問題:

醫療資源不足對本港孕婦及產婦的影響

大家都知道,醫療資源緊絀,有好多原因:政府撥款不足、緊縮開支、資源被非港人濫用等等。我們的行動,是要政府關注事件,從而進行全面檢討。

大家可能會問:乜唔係要求政府杜絕大陸產婦來港咩? 冇錯,呢個係我地嘅長遠目標;而今次的論壇集會同遊行,只係序幕。但今次能否辦得成,就需要大家幫忙:

1.提供個案:各位在懷孕期或在醫院生bb時,有冇因為資源問題而影響服務質素?例如:產檢次數太疏?6人房變8人房?要瞓走廊?等好耐都入唔到院或產房?又或者等好耐都無人幫你縫針?我地需要一d真實個案,在集會上分享。請連同聯絡電話,電郵至[email protected]提供比我地。

2.義工招募:暫時我地活躍的義工只有5-6人,預產期將會在11月至3月,我地需要更多人手,協助日後的行動籌劃。有興趣的亦請連同聯絡電話,電郵至 [email protected],或PM比我地。

如果大家唔希望政府繼續置我們於不顧,你地都要企出來;你地愈早愈多回應,。

大家一齊行動! 齊心就事成!
[img align=right]http://www.andylauhk.net/Leaflet_pregnant.html[/img]

11月19日一班大肚的媽媽會去遊行,請各位支持這一班大肚的媽媽, 將這封信傳送給你所認識的人, 以下是有關資料

[img align=right]http://images.kodakgallery.com/photos2547/4/43/83/29/48/1/148298343405_0_ALB.jpg[/img]

[size=x-large]或可按此放大
[/quote]

--------------------------------------------------
各位爸爸,媽媽, 請幫幫忙

為你地的小朋友將來出一分力好嗎, 捍衛港人福利, 一 人 一 請收緊內地婦來港產子網上發起簽名 願信

請入來簽個名
[url=http://www.petitiononline.com/WinnieHo/petition.html ]http://www.petitiononline.com/WinnieHo/petition.html [/url][url=http://www.andylauhk.net/Leaflet_pregnant.html ]http://www.andylauhk.net/Leaflet_pregnant.html [/url]

[size=x-large]請轉寄比你的朋友

[size=x-large](請通知你的丈夫, 家人, 同事和朋友出一分力)
ellawyc 寫道:
各位關注大陸孕婦來港產子事件的朋友,

我們已決定於11月19日的星期日進行論壇集會,地點會在立法局外;隨後會溫和遊行,至特首府門外請願。今次集會的焦點,將會是我們的切身問題:

醫療資源不足對本港孕婦及產婦的影響

大家都知道,醫療資源緊絀,有好多原因:政府撥款不足、緊縮開支、資源被非港人濫用等等。我們的行動,是要政府關注事件,從而進行全面檢討。

大家可能會問:乜唔係要求政府杜絕大陸產婦來港咩? 冇錯,呢個係我地嘅長遠目標;而今次的論壇集會同遊行,只係序幕。但今次能否辦得成,就需要大家幫忙:

1.提供個案:各位在懷孕期或在醫院生bb時,有冇因為資源問題而影響服務質素?例如:產檢次數太疏?6人房變8人房?要瞓走廊?等好耐都入唔到院或產房?又或者等好耐都無人幫你縫針?我地需要一d真實個案,在集會上分享。請連同聯絡電話,電郵至[email protected]提供比我地。

2.義工招募:暫時我地活躍的義工只有5-6人,預產期將會在11月至3月,我地需要更多人手,協助日後的行動籌劃。有興趣的亦請連同聯絡電話,電郵至 [email protected],或PM比我地。

如果大家唔希望政府繼續置我們於不顧,你地都要企出來;你地愈早愈多回應,。

大家一齊行動! 齊心就事成!
[img align=right]http://www.andylauhk.net/Leaflet_pregnant.html[/img]

我在13號用左幾個小時在不同討論區內開topic(連爸爸專區和健康談性我都有開topic),但在第二日有大部份的post都比版主deleted左, 原因係我開的topic對該討論區的性質不同, 我現在會走入各媽咪,爸爸所開的topic內用回post的方式張貼,我的能力有限, 希望各媽咪,爸爸看完post後,將有關資料放在你地會去的topic內或e-mail比你地的朋友

happybobo 寫道:
suggest to post this topic in other talking topic as well, so that more people can support.

I am sure lots of people will support, esp the parents like us who need to work, pay the taxes, leaving our children alone at home, but seeing other people taking our money to feed the illegal people!!!
‹ 上一主題|下一主題