用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍塘宣小vs軒尼詩p.m.
樓主: rinko
go

九龍塘宣小vs軒尼詩p.m. [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣小vs軒尼詩p.m.

rinko 寫道:
軒小校車:
Pick up at 12:30p.m., come back at 7:15p.m.
上課時間: 1:30-6:30p.m.

宣小校車:
Pick up at 6:30a.m., come back at 3:30p.m.
上課時間: 7:50a.m. - 2:30p.m.

我聴完宣小校車的電話後覺得好好笑, 重遠過過海.  
他們真係唔志在做生意.  

軒小校車(應該係保姆車,佢既校車應該只行港島)既上車時間就岩,預一個鐘返到;但係預45分鐘由灣仔到黃大仙,我就認為唔夠,因為個段係放工既繁忙時間,紅隧塞到亞媽都唔認得!!

宣小架車係咪車你小朋友遊車河!?   

Tommythumb,

宣小校車司機說: 因我們是第一個站上車, 學生分佈太散,
所以車程較耐, 還要7:25分前回校.   

我接受不到此車程時間, 打電話回校求救, 又幫不到手.
請問有無褓姆車介紹?

我而家有個同事個仔都係讀軒小, 佢話全級頭10名先至入到皇仁, 佢仲問我攞我囡讀緊既英文書黎睇, 佢話我囡讀緊果D深佢好多。

佢重有個細囡, 佢都無諗住比佢入番軒小, 佢諗緊安排個女入跑馬地ST. PAUL CONVENT.

雖然我唔知宣小既情況, 但係如果不以$黎衡量, 我諗宣小好D喎, 話曬係英文小學, 又近屋企。
我家有四隻可愛貓貓, 老公係巨貓, 亞女係肥貓, 仔仔係細佬貓貓, 而我呢.........梗係靚靚貓媽咪啦 !!!

我是選了宣小.  因較近屋企, 程度及派位不錯, 學生乖.   
我曾經於放學時間到軒小門口睇d學生, 感覺麻麻地.  
宣小都是中文小學, 數學, 常識是用中文書, 但常識科下學期開始轉用英文書.  

我現在只是煩緊搵褓姆車.  
若找不到, 便由我帶返學, 菲傭帶飯及接放學.  

‹ 上一主題|下一主題