用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 豎琴
樓主: CherryIce
go

豎琴 [複製鏈接]

Re: 豎琴

ming2

do you remenber me?你一定要話記得   

豎琴D聲好靚 d 琴同學費太貴la for me!而且我只會看簡譜   

我想問下你小朋友學乜學器好,係5係一定好琴先好D?如果學琴係咪5好用電子琴練習,因我有一個係企.定等小朋友自己選?

sorry 借在你地地方問野tim!

簽名被屏蔽

ming2 寫
ha..ha..你咁講法..真係想話唔記得都唔得啦..ha..ha.. ................提你學古箏 ge

小朋友當然如果先學鋼琴,用鋼琴打好個音樂底,再學其他樂器,係會易d快d上手,因為鋼琴係睇兩行五線譜,而大部分樂器都係只得一行五線譜,同埋多數樂器唔係用低音譜號就係用低音譜號,所以如果識彈鋼琴,再學其他樂器咁就會易好多....不過如果小朋友真係對鋼琴好冇興趣,只係喜歡某一樣樂器, 咁都無謂迫佢啦...................Thanks

如果真係學鋼琴,當然唔好用電子琴練啦...正正經經去搵個鋼琴練先對小朋友有益架... ................有老師話初學係企練習ok wow! 我又覺5係咁好,過左summer 先start 鋼琴,可能租琴先

簽名被屏蔽

ming2
ha...ha..我記得啦...話時話我好耐冇去果個topic度...個topic係咪沈左底啦?!?.........................乜你真的唔記得ga       ,個topic 唔見左la!

初學鋼琴用電子琴練位置去記ABC都冇話唔得0既...不過一星期最好都係可以用真鋼琴去練習番個手指位(電子琴通常都係小型d,小朋友對住個電子琴可能會唔知邊個位係 middle C架..)同力度lor..................我就係怕咁,我會先租房,ok再租琴

租琴練都好架...我有個學生最近都轉租為買,不過唔係買番佢原本租0既琴...he..he...............你住邊仲收5收姐     

簽名被屏蔽

ming2

ha..ha..我係大角咀屋企有教,亦有係自己琴行(土瓜灣)有教..你住邊度架??...............(土瓜灣)我sunday 返鄧鏡波間church wow 近嗎?住TKO

唔願練琴0既人我唔收架...ha..ha...................講我吖!   

pm 我啦!廢事D人話你賣廣告la!   

簽名被屏蔽

My friends daughter learn harp at Causeway Bay, Miss Sze, if you want more info, please pm.

Is the harp course of Tom Lee good?
I heard some people said it is not that good.

簽名被屏蔽

Hi wensi,

It is my dream to learn harp. However, I don't have any experience on playing any musical instruments. I am 30+. If I want to learn from u, how much the course fee.

Many thanks
wensi 寫道:
ming2

ha..ha..我係大角咀屋企有教,亦有係自己琴行(土瓜灣)有教..你住邊度架??...............(土瓜灣)我sunday 返鄧鏡波間church wow 近嗎?住TKO

唔願練琴0既人我唔收架...ha..ha...................講我吖!   

cateyes

It is my dream to learn harp. However, I don't have any experience on playing any musical instruments. I am 30+. If I want to learn from u, how much the course fee....................你誤會左la! 你太看得起我啦! ming2 先係教人琴ga!我搵佢暑假後教仔仔鋼琴姐 !30+ 5係問題wow! 我都係三十先學古箏 出邊學豎琴 唔平 我見三百五至500up 半小時 豎琴亦好大坐同貴 又要看五線譜我5掂 law! 古箏看簡譜

wensi 寫道:
ming2

[/quote]

‹ 上一主題|下一主題