用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2

阿女話..0係屋企附近M記搞..D同學未必黎....0係西九龍M記搞..D同學會去架喎  佢D同學多數住旺角太子深水埗.....佢一早調查過

carollam310

你女好smart. 你就   

首先多謝月兒為我地開part 2, 同時有整左統計表. thanks 月兒!!!!     

月兒,
妳囡囡有冇報學校暑期班??? 妳身體好反未呀???有機會出來飲野.  

cherryma,

cherry試後參觀去邊, 俊欣去濕地公園, 細佬去可樂廠. cherry有冇報學校暑期班, 俊欣有報學整壽司, 佢自己喜歡食壽司.       
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

協和會否安排小一預備班給新生, 我都唔知應否安排暑期活動給囡囡!           

各位協和mami︰

不要那麼客氣!我剛剛才知道,
原來回應滿2000post的話,便要開新帖的規定,
所以那麼遲才開新帖,請各位見諒就真!

其實算一算至知,
這裡的協和mami真不少呢!尤其是下午校!

amycoco︰
多謝新的關心!我的燒早幾天已退了,
不過身體還是悶悶的、累累的,
接下來卻輪到小女病了,
一個接一個,好像沒完沒了的,
真的十分累人!

上星期學校的蚊機壞了,
好多學生都比被叮得很慘,
連接送上下課的大人都成為受害者!  
學校的蚊患真的十分之嚴重!

至於學校暑期班每人只可以報五個課程,
我就報足五個,唔知是好彩又或是今年比較少人報,
五個課程都抽中左,所以暑假要到八月才正式開始啊!

而試後參觀,她也抽到第一選擇--九廣鐵路公司   
本來她好想去可樂廠的,
後來mcdonald在7月22日又話有位去可樂廠參觀,
所以今次連我也有得一齊去啦!

mcdonald在7月15日有活動在海洋公園,
妳們會不會去呢?
mcdonald遲d會到金融管理局參觀,
有興趣的話,遲d有齊資料就向大家報告!

至於聚會,我都好想好想參與,不如暑假好嗎?
我們大家夾一夾時間,然後搞番個party,怎樣?

在此歡迎各位新生mami & daddy加入!   

拜拜!   

月兒
amycoco 寫道:
首先多謝月兒為我地開part 2, 同時有整左統計表. thanks 月兒!!!!     

月兒,
妳囡囡有冇報學校暑期班??? 妳身體好反未呀???有機會出來飲野.  

cherryma,

cherry試後參觀去邊, 俊欣去濕地公園, 細佬去可樂廠. cherry有冇報學校暑期班, 俊欣有報學整壽司, 佢自己喜歡食壽司.       
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

cherryma,

cherry因為無參加家長教師會, 所以抽唔到去濕地公園, 結果去參觀中華電力廠.
我地唔會報學校暑期班, 因為太遠啦, 唔想專登搭車出黎.
今個星期日會同佢報工聯會啲暑期課程, cherry個個暑假都係果處報暑期班, 佢揀左3樣野學: (1)迷你粘土食品工藝 (2)小丑學堂訓練班 (3)國畫書法初階 - cherry啲毛筆字真係慘不忍睹, 每次都係丙, 所以希望學左佢會有進步啦.
跟住8月中會開始暑期補習班, 溫定6年級啲書     

月兒 寫道:
各位協和mami︰

本來她好想去可樂廠的,

妳們會不會去呢?

我有興趣呀, 點報名架?

Ocean Park 7月15日有乜活動呀? 我都想同亞仔亞女去.

cherryma,

有嘢想請教, 你點樣安排放暑假期間返補習社嘅時間?  而家阿仔每日返3個鐘, 但我覺得暑假階段唔駛返咁密, 而且我都想比佢休息吓, 唔知補習社嗰段時間有冇特別安排?  基本上我想佢7月尾休息, 到8月20左右先再開始補, 但我唔知補習社得唔得, 因為佢話暑假照常開放, 咁會唔會學費要照比, 返唔返就你嘅事, 因為之前阿仔一個星期有一日要學游水, 咁補習社就每日同佢補多半個鐘嚟補數, 但最近佢話我最好唔好咁麻煩, 三個鐘就三個鐘, 有D暗示唔會另外同佢補鐘, 但學費就冇得扣, 所以我唔知如果暑假嗰段時間停一頭半個月佢會唔會唔鐘意, 因為始終如果補習社有特別安排好過我地開口問咁尷尬, 雖然我知唔係間間補習社做法一樣, 但我想知你阿女嗰間會點做!

cherryma 寫道:
[quote]
cherryma,

cherry因為無參加家長教師會, 所以抽唔到去濕地公園, 結果去參觀中華電力廠.
今個星期日會同佢報工聯會啲暑期課程, cherry個個暑假都係果處報暑期班, 佢揀左3樣野學: (1)迷你粘土食品工藝 (2)小丑學堂訓練班 (3)國畫書法初階 - cherry啲毛筆字真係慘不忍睹, 每次都係丙, 所以希望學左佢會有進步啦.
跟住8月中會開始暑期補習班, 溫定6年級啲書      [/quote]

月兒 寫道:
各位協和mami︰

上星期學校的蚊機壞了,
好多學生都比被叮得很慘,
連接送上下課的大人都成為受害者!  
學校的蚊患真的十分之嚴重!

月兒,

大人病都辛苦~何況是小朋友,
祝你同女女快快覆完.
你講得無錯,學校蚊患真係好嚴重.
事關我囡好野蚊 佢就算貼左
蚊貼及帶埋無比膏止痕,都仍然好痕.(佢話有蝨咬!!)
真係投訴無門,學校話有處理.   
依家佢成對腳都變左花柳腳  

Snake 寫道:
協和會否安排小一預備班給新生, 我都唔知應否安排暑期活動給囡囡!           

協下無小一預備班,
要讀暑期班就依家去搵la,
有d聲譽既都開始緊收生或是已額滿了.

醒目開學勳章

試下用蚊膏啦 真係掂架...我女真係冇比蚊釘喎

月兒

希望你女女早日好返
多谢你帮我地update list

carollam310 寫道:

可以介绍下吗?

[quote]
月兒 寫道:
各位協和mami︰

本來她好想去可樂廠的,

妳們會不會去呢?

Ocean Park 7月15日有乜活動呀? 我都想同亞仔亞女去.[/quote]

me too. 我都有興趣帶我兩個姨甥去呀!!!!    麻煩月兒比資料我.thanks.     
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

carollam310 寫道:

我姨甥女都用蚊膏好好多.   

tamannabel 寫道:
[quote]
Snake 寫道:

協下無小一預備班,
要讀暑期班就依家去搵la,
有d聲譽既都開始緊收生或是已額滿了. [/quote]

協上都冇預備班.

[quote]
cherryma,

跟住8月中會開始暑期補習班, 溫定6年級啲書      [/quote]

dear cherryma,

俊欣d毛筆字不算太好, 有心機就可以係乙, 冇心機就係丙, 現在間補習社都同我地講俊欣7至8月都要返補習社, 佢地要操練到佢要入brand 1尾brand 2中學, 近日考試前夕佢都補到成8:00先返屋企, sat有要補4個鐘, 真係覺得現在d小朋友好辛苦, 為讀書是求好成績, 真係見到佢地就想      我地暑假會比佢返學校暑期班同時下午就返補習社. :cry:  :cry:  :cry:

cherryma & amycoco︰

[size=medium]麥當勞麥樂會與海洋公園合辦加勒比海夏水禮派對
日期︰        2006年7月15日
入場時間︰下午3時30分
活動時間︰下午3 時30分至晚上10時30分
票價︰       成人$110  65歲或以上長者$110  
               小童$60    3歲以下免費

[size=small]*憑入場券在指定麥樂會攤位可領取聲控比卡超乙隻

入場券已於5月28日開始在各麥當勞餐廳發售
入場券數量有限
如果買唔到,可以pm比我,我可以嘗試內部留飛!

因為今次有水玩,所以記住帶多套衫褲〔低+面〕!

月兒
amycoco 寫道:
[quote]
[quote]
月兒 寫道:
各位協和mami︰

妳們會不會去呢?

Ocean Park 7月15日有乜活動呀? 我都想同亞仔亞女去.[/quote]

me too. 我都有興趣帶我兩個姨甥去呀!!!!    麻煩月兒比資料我.thanks.      [/quote]
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

月兒 寫道:
cherryma & amycoco︰

[size=medium]麥當勞麥樂會與海洋公園合辦加勒比海夏水禮派對
日期︰        2006年7月15日
入場時間︰下午3時30分
活動時間︰下午3 時30分至晚上10時30分
票價︰       成人$110  65歲或以上長者$110  
               小童$60    3歲以下免費

[size=small]*憑入場券在指定麥樂會攤位可領取聲控比卡超乙隻

入場券已於5月28日開始在各麥當勞餐廳發售
入場券數量有限
如果買唔到,可以pm比我,我可以嘗試內部留飛!

因為今次有水玩,所以記住帶多套衫褲〔低+面〕!

月兒

我想問我地有全年annual pass, 要唔要再買飛架   

amycoco 寫道:
dear cherryma,

俊欣d毛筆字不算太好, 有心機就可以係乙, 冇心機就係丙, 現在間補習社都同我地講俊欣7至8月都要返補習社, 佢地要操練到佢要入brand 1尾brand 2中學, 近日考試前夕佢都補到成8:00先返屋企, sat有要補4個鐘, 真係覺得現在d小朋友好辛苦, 為讀書是求好成績, 真係見到佢地就想      我地暑假會比佢返學校暑期班同時下午就返補習社. :cry:  :cry:  :cry:

cherry今個星期六唔駛返, 不過返星期日. 佢今個星期已經停晒學校啲興趣班(本來要返架), 為左早啲去補習社, 希望辛苦完有好成績啦  

cherryma︰

職員當然說不能啦!
他們說下午6時會清場,
不過可以嘗試,就是不一定work。

皆因上次也沒有完完全全的清場。
而且夏水禮的宣傳單張寫明直到晚上10時30分的。

當你入場時職員會在你的手上繫上一條彩帶以資識別。
但好多遊客都在中途將它丟棄。
以上是上年的經驗。

月兒

我想問我地有全年annual pass, 要唔要再買飛架   

月兒 寫道:
cherryma︰

職員當然說不能啦!
他們說下午6時會清場,
不過可以嘗試,就是不一定work。

皆因上次也沒有完完全全的清場。
而且夏水禮的宣傳單張寫明直到晚上10時30分的。

當你入場時職員會在你的手上繫上一條彩帶以資識別。
但好多遊客都在中途將它丟棄。
以上是上年的經驗。

月兒

我諗我都係唔買飛啦, 好似有annual pass重買飛好唔抵      同埋聲控比卡超上次開生日已經有啦!
Thanks     
‹ 上一主題|下一主題