用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 利瑪竇書院 校風如何?
樓主: william28
go

利瑪竇書院 校風如何? [複製鏈接]

Re: 利瑪竇書院 校風如何?

Sindy 寫道:
唓...一雞死,一雞鳴............殺得學校,殺唔到人........咪一樣有BAND 3學生,換個名係第二間學校........轉晒直資最好,因為咁樣咪唔駛政府九年免費教育囉.........

喂,我真係唔多識你地既歌仔喎..........

又估唔到搵到校友呀.........我係港島區代表,你呢?九龍呀?

Sindy 姐,

我係東九龍區代表呀   

幸會幸會

CHUCHU 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
唓...一雞死,一雞鳴............殺得學校,殺唔到人........咪一樣有BAND 3學生,換個名係第二間學校........轉晒直資最好,因為咁樣咪唔駛政府九年免費教育囉.........

喂,我真係唔多識你地既歌仔喎..........

又估唔到搵到校友呀.........我係港島區代表,你呢?九龍呀?

Sindy 姐,

我係東九龍區代表呀    [/quote]

醒目開學勳章

Patrickyyc

你講果間崇蘭係唔係以前在銅鑼彎女人街果間呀   :
Patrickyyc 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
嘩!!!你都一把年紀呀下,呢d你都識.....都有佢既fans架,萃華係我母校呀.....hehehe,仲係第一志願要入添架......

「十大名校」我讀過崇蘭、萃華同利瑪竇;好似崇蘭仲健在,搬左去沙田,banding有冇提升到就唔知喇!萃華同利瑪竇的分店都摺得就摺,風光不再了。時光飛逝,阿仔今年都升中一了,好彩佢唔駛步我後塵要入「十大名校」姐,真係謝天謝地喇!不過話時話,我到依家都仲好懷念在祟蘭的初中生涯呀!

我所愛既權權要結婚了

[quote]
appleyuen 寫道:
Patrickyyc

係呀!我由中一讀到中三,果時仲係「老夫子」做校長架!有幾個當時的舊同學到依家都仲經常有聯絡,仲好老友鬼鬼添!真係好難得!出黎聚會時講翻以前d反斗野仲好似昨天發生咁!

:tongue:  :tongue:  :tongue:

醒目開學勳章

我中一都係讀呢間架
你係幾多年前呀
Patrickyyc 寫道:
[quote]
Patrickyyc

係呀!我由中一讀到中三,果時仲係「老夫子」做校長架!有幾個當時的舊同學到依家都仲經常有聯絡,仲好老友鬼鬼添!真係好難得!出黎聚會時講翻以前d反斗野仲好似昨天發生咁!

:tongue:  :tongue:  :tongue:
我所愛既權權要結婚了

[quote]
我中一都係讀呢間架
你係幾多年前呀

1974 = F.1     

醒目開學勳章

咁你早我好多年啦   
不過果時都仲係"老夫子"做校長架
我所愛既權權要結婚了

學生唔好都因為老師唔好..
聽個仔講有個科學老師好似叫miss chan 成日俾人投訴..
簡直誤人子弟
‹ 上一主題|下一主題