用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 買咗 "邏輯狗 Logico" ge 媽咪 ...
樓主: Small_Cloud
go

買咗 "邏輯狗 Logico" ge 媽咪 [複製鏈接]

Re: 買咗 "邏輯狗 Logico" ge 媽咪

smallcloud,
咁細個好難話睇到佢鐘唔鐘意睇書o既, 慢慢黎啦~~

你有冇試過同埋佢一齊去買書, 比佢自己揀呢?
我叫 Stephenie, 2003年係澳門山頂醫院出世架!我重40磅, 高110厘米. 我係07年2月正式自然離乳啦, 但係我都做左3年零10個月人奶bb~

stephenietam,

咁又未試過喎, 我多數 ge 書都係睇完 "好書分享" 後喺當當訂 ge. 因為自己多數都係睇小說 , 唔係好知小朋友應該睇咩書, 所以咪參考吓其他媽咪 d 心得囉 其實我都係採取順其自然 ge 心態, 完全冇迫佢 ge, 祇要佢開開心心就得啦, 就算佢第二時讀邊間學校都係咁, 所以成日比人話我唔為佢設想.

smallcloud
個個小朋友都係一個獨立個體, 唔會完全一樣架, 所以人地鐘意o既野, 你個小朋友唔一定鐘意架~~ 你不如帶佢去書店叫佢自己揀一本佢鐘意o既書啦~~ 睇下會唔會好d?  或者同佢去library都得, 留意下佢鐘意邊類型o既書~~
我叫 Stephenie, 2003年係澳門山頂醫院出世架!我重40磅, 高110厘米. 我係07年2月正式自然離乳啦, 但係我都做左3年零10個月人奶bb~

All Mum,

請問‘智高Fun’ &  '樂智高' 邊到買最平 ﹖

Many Thanks!

hello all mommy,
可否告訴我什麼是Logico呀?     
Kei

kumankei
Logico香港叫做"樂智高"(英文o既), 初級都好似700幾蚊一set, 係大陸又啱啱出左, 但係係d英文字變左簡筆字law, 但係其實影唔大, 因為佢係以圖為主~~ 初級大約100蚊, 全個家庭set(5個level) 400幾蚊~~
‹ 上一主題|下一主題