用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 香港創價幼稚園~Part II
樓主: YinYin2002
go

香港創價幼稚園~Part II [複製鏈接]

Re: 香港創價幼稚園~Part II

要個几鐘, 係咪坐校車?

jessieoh> 係呀, 坐校車!  好在亞仔肯坐, 佢鍾意同車上同學仔玩!
Jasmin :-D

咁有冇人知將軍澳要坐几耐車?

醒目開學勳章

你好jessieoh,

嘩!!座咁長車程,你住邊區,我住葵涌呀!!!
今早我已經註冊左啦!!!好開心囝囝可以成為創價一份子..

你好Oscar媽!  很期待明年8月尾同囝囝一齊返學

Jasmin ~~
<<創價新年gathering>>是12月28.29.30號,你睇下邊日有空,一齊參加呀!

珍珠媽咪> 12月28.29.30號都唔係紅假, 我又剛轉工未過probation, 唔可以請假, 唯有希望下次可以join!  :cry:
Jasmin :-D

我又過來報到

YinYin:多謝你開新板!我post左條link在<幼稚園/幼兒園家長會一覽> Page 4,咁樣容易搵到呢到因為<一覽表>鎖定左在板面

Sandy 媽,
唔該哂,因我都唔係好懂點整條link   

virginia,
我無訂胡桃夾子,因為我的小朋友係囝囝,估佢都唔會有耐性睇

YinYin2002 寫道:
我無訂胡桃夾子,因為我的小朋友係囝囝,估佢都唔會有耐性睇   

我都唔知阿囡到時會唔會坐定定, 如果唔坐定就浪費$$$       

Hi 各位好:

你地攪的gathering 我都很想參加,可惜那天要上班,放完聖誕又再請假的話,我老闆實     

你地就好啦,有咁多小朋友是同一組,大家就可以傾得投契些,我都有同學校申請調上午班,始終覺得上午班作息時間方便些,但暫時都無消息 [我未開學已經申請] :cry:  :cry:

是呢有無媽咪參加了學校那個健康食物比賽呀.

Jessieoh,

創價不是名校 ? 錯了! 創價係名校, 只不過係低調

真係唔好意思, 我無做教育方面的朋友, 所以我唔知創價原來真係咁筍, 不過我有很多家長朋友都話創價好, 好彩囝囝有幸入到, 真係開心到暈

Hi Yiyiko,
我都好想參加學校那個健康食物比賽,使唔使要煮架還是只是交食譜就得呢,因為我講都重可以,煮就無乜人話好食 he he~~    

Hi 珍珠媽咪,
昨日接囝囝放學,他第一句就話明天要帶腸仔同魚旦返學校做茶點,重話要同好朋友一齊分享,今日佢地一定又玩得好開心啦。

Virginia:我都訂左17/12 ~7:30 pm胡桃夾子,到時call你睇下見到面否 你最後有冇報到工聯會的溜冰班呢?<新年旅行>睇落30/12 & 沙田博物館最多人ok wor

Sandy媽,
好啊!!等佢地相認

非常同意, 創價都是我d教育界朋友介紹的, 我囡之前讀個間nursey的老師及主任都highly recommend 創價的

[quote]
alowe 寫道:
Jessieoh,

創價不是名校 ? 錯了! 創價係名校, 只不過係低調

Virginia:唔知點解上唔到創價網,今晚再試!亞女1月8先日先上溜冰班,有個姐姐(大1歲)同佢一齊玩希望佢鍾意啦

剛打返學校問老師野,順便問下健康美食的情況,原來果日係聯歡會,就算唔參加美食比賽都可以帶食物回校一齊分享,好似今日佢地帶的食物就好似自助餐咁一齊食好開心的!講講下老師仲預我參加美食比賽屎啦 ~ 我冇乜idea又唔識整野食,要諗諗計喇

Hi YinYin2002﹕那個健康食物比賽是要煮野食番學校的﹐順便可給小朋友慶祝聖誕時食。妳都好啦起碼識講點樣整﹐我老公煮野食仲好味過我﹐可想而之我有多高明

Sandy媽﹕
我也是和老師傾電話時﹐她說要推薦我參加這比賽﹐可能她以為我做左人阿媽會懂得煮兩味﹐但她萬萬想不到我們家是“無飯夫妻”。 平時煮阿B的兩餐都是老公下廚﹐身為女子我都感   
現在都頭痛不知整些什麼﹐都要同阿媽傾傾 先

不過話時話我發覺男人整野食都幾掂﹐事關我老爺及我老公整野食都好味過我奶奶及我 ﹐唔怪得他們可以做到“一家之煮”

Sandy , YinYin2002 & YIYIKO ,

原來你地都諗住參加"健康食物比賽"0架!   我初初都有考慮參加, 但老公話我煮的食物只可供大人食, 唔好影響阿囡聲譽        所以都打左退堂鼓    如果
‹ 上一主題|下一主題