用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到根德園waiting list 取錄信?
樓主: LittleBMa
go

有冇人收到根德園waiting list 取錄信? [複製鏈接]

Re: 有冇人收到根德園waiting list 取錄信?

safarimama ,

Re English course, i need to research .. but a lot of choices outside..

Ready to learn, 外國人教 1:4, 250/ hour. it is quite good

hi! Hidingdong,

where is the center ? can you adv more details.

油麻地及炮台山
http://www.readytolearn.com.hk/

各位會俾留位費既家長, 我岩岩打過去kent問, 果位小姐話其實可以親身去擺低留位費, receipt之後寄返俾我地..

因為我驚郵遞上既意外, 如果佢chop唔到14號果日既postmark就幣啦.. 所以, 如果有今日先收到信既家長, 可以選擇咁做就安全d啦.

I've also received the admission letter today.

醒目開學勳章

各位今日我都收到信,原本最初我都好想囡囡可以考到根德園,但當我和老公去完面試後我老公的反應係唔鍾意呢間學校
覺得太商業化,而且最後我地都係收到waiting list的信,所以
我都無特別寫信去求位,而SC和約克都收o左我的囡囡,我地
亦都已經決定讀SC還會今個星期交留位費,但今日收到信我
地兩個又要重新商量過,都唔知點好,無疑我比較喜歡傳統教學,因我兒生在這裡讀,所以我都略知佢地的教學方式,我的妹
妹梗係叫我讀根德園啦,而且我好多朋友都讚成我讀並且叫我
小心柬,現在都唔知點柬好15/16,真係幾煩

今天我也收到,我都係interview完後對學校老師有打折扣的感受,所以都冇積極寫信去求位,好明白你

Hi

我上星期五12月9日已收到根德Waiting List 取錄信,是下午班,sc同樣收了我個女下午班。今年兩間學校時間上好好,多謝sc公報得早,令好多家長不須等到年頭。

我是選sc,不要因為1千元來選擇學校,應該以小朋友是否
可以接受活動教學方法學習。
依晴Hillary, 依韻Eleanor

我已經決定了给女兒讀SC, 因為她比較好動,有創意。而且interview當日,她在SC開心D,你哋選了沒有呢?

[quote]
LittleBMa 寫道:
我已經決定了给女兒讀SC, 因為她比較好動,有創意。而且interview當日,她在SC開心D,你

kv 係要求寄卦號信的,唔會有意外!

vikiepaul 寫道:
各位會俾留位費既家長, 我岩岩打過去kent問, 果位小姐話其實可以親身去擺低留位費, receipt之後寄返俾我地..

因為我驚郵遞上既意外, 如果佢chop唔到14號果日既postmark就幣啦.. 所以, 如果有今日先收到信既家長, 可以選擇咁做就安全d啦.
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

貢獻勳章

睇0左好多關於 "金桔園" 0既 topic, 好同意亦都好 appreciate 兩位媽咪: monmantong and mooon 所講0既0野, 多謝分享 !!      
[img]http://forum.baby-kingdom.

KaHeiBaBa,

you are welcome. Let share more..

由 KaHeiBaBa 於 2005-12-13 12:05:20睇0左好多關於 "金桔園" 0既 topic, 好同意亦都好 appreciate 兩位媽咪: monmantong and mooon 所講0既0野, 多謝分享 !!

May1217 寫道:
請問收到waiting list取錄信0既bb係幾月birth呀, 我bb12月佢都係waiting list但仲未收到取錄信喎, 好擔心呀

May1217,

唔好太擔心, 我個女係11月23號出世架.. 唔大得過你個女幾多.. 我係另外york果個thread好似同你傾過, 係唔係呢? 如果呢間都收你個女女, 你會揀邊間呢?

似乎我經過一日冷靜之後, 應該可以作出一個決定既..如果我由而家到9月都收唔到sc既信, 我大概都會讀kv既pm啦.因為昨日同朋友傾過, 佢都認同kv咁出名係有佢既原因, 同埋, 可以俾個女試下先囉.. 如果真係好深好深, 頂唔住既.. 先俾佢轉校, 相信york呢d學校係唔會唔accept插班生or轉校生既..
‹ 上一主題|下一主題