用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 荃灣區band2中or尾既中學?
樓主: goma
go

荃灣區band2中or尾既中學? [複製鏈接]

Re: 荃灣區band2中or尾既中學?

catthinmom

之前都講過, 如你阿仔係學校入面係前一半既Band 1成績(一定要向學校問清楚), 咁樣, 你自行收生就算入唔到安柱, 到叩門既時間你都可以去安柱, 因為校長講明荃灣區既同學係可以接受叩門, 你可以試下.
如果何傳耀同可風, 我都係會比教覺得可風好o的, 何傳耀好似林護咁, 太著重學生既成績, 可風既同學會讀得開心好多, 安柱每個同學答到你既都係一樣, 佢地係會讀得好開心.

catthinmom

仲有一樣, 荃灣區既Band 1成績學生係好多架, 所以競爭都好大, 葵青區比荃灣既學位都會比其他區份多, 所以你一定要同學校溝通左, 拎左所有資料先好去報自行收生.

rclamlam

請問你知否通常叩門額若有多少?.....(10個有冇....)
因為我唔想太冒險!

catthinmom 寫道:
rclamlam

請問你知否通常叩門額若有多少?.....(10個有冇....)
因為我唔想太冒險!

每間中學既叩門額都唔同, 由最少12至20多個都有, 要視乎學校有無人留班, 自行收生時收幾多學生來計.
‹ 上一主題|下一主題