用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇16號培正交表媽咪.....
樓主: Karen8888
go

有冇16號培正交表媽咪..... [複製鏈接]

Re: 有冇16號培正交表媽咪.....

Holongmama:

你個仔係咪讀緊"迦南"幼稚園?(我見你個仔好似著住迦南校服) 我個女都讀緊"海富宛迦南"

她會係3/12~ 9:00am int 培正, 她是Mar/03 BB, Good Luck to you and me!

karen8888  

HOLONGMAMA:

你仲有冇in其他學校呀??   
其他學校有入塲卷咪呢??   

仲有兩日咋,祝大家好運.

I suggest your kid wear sport/causal shoes..... my girl told me the teachers asked them to run and stop..... another mother told me ( different room) , the teachers asked the kids to kick a football.

Good luck to all!!   
茉莉媽咪 寫道:
各位16號培正交表媽咪:  

10月16日 10:30-11:30 交表,12 月 3 日10:00 interview.   
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

safarimama:

唔該哂.

家長是否帶小朋友到班房後,在門外等?

茉莉媽咪,
我3/12嗰日就激喇,要走三場,10:00in培正,11:00in民生,跟住下午3:00in york,原本仲有金巴倫,但知佢又係3/12 in我即刻唔交表住,其實佢已經收晒生,講明就算而家in都一定係waiting list.   
我原本報咗六間~祟真收咗pm,根德無份,sc waiting list,仲有培正,禮賢及民生未考,但當知道我最想入嗰兩間(根德& sc)都衰咗,個心突然好慌,因未考呢三間都唔係咁易入,祟真pm我只做後備,所以星期一即刻去報埋york,金巴倫同又一村,(可能佢哋知kent & sc出咗會有好多人放棄,居然話仲收生),依家共九間,但都好驚亞仔一間都唔得,   
你呢?考咗幾多間呀?有冇back up?

茉莉媽咪 寫道:
HOLONGMAMA:

你仲有冇in其他學校呀??   
其他學校有入塲卷咪呢??   

Karen8888,
我囝囝讀緊荃灣迦南    其實迦南都唔錯,如果衰咗都仲有迦南   
Karen8888 寫道:
Holongmama:

你個仔係咪讀緊"迦南"幼稚園?(我見你個仔好似著住迦南校服) 我個女都讀緊"海富宛迦南"

她會係3/12~ 9:00am int 培正, 她是Mar/03 BB, Good Luck to you and me!

karen8888  

[quote]
HOLONGMAMA 寫道:
Karen8888,
我囝囝讀緊荃灣迦南    其實迦南都唔錯,如果衰

there are two rooms..... the parents and kids enter to a waiting room first... then the teachers will ask 5 kids as a group enter to another room ( the interview room), the parents wait outside.
茉莉媽咪 寫道:
safarimama:

唔該哂.

家長是否帶小朋友到班房後,在門外等?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

HOLONGMAMA,

咁橋, 我都同你一樣, 明天3埸,
11:00培正
12:00民生
1:45 York,
我都驚亞仔頂唔順。我諗明天會見到你

由於我個女唔肯自己入去,所以我都入埋去見
問我女叫乜名
俾圖片有梳,牙刷(問乜嘢嚟?用嚟做乜?)
俾木製公仔(分頭身腳)亂咗砌番好去
有禮物送(一歲多玩的玩具)
老師們好緊張無笑容
家長走近小朋友個門口,即俾人阻止

HOLONGMAMA:

我唸我會撞到你,3/12嗰日要走二場,10:00 in 培正,11:00 in 民生,好趕,好趕,好趕.
祝大家好運!   

我仲末有back up ar     當初唸著報四間,金桔園,譚歐陽少芳 ,協恩同聖羅撒,不過唔想報今多女校,所以放棄聖羅撒,改報培正,但當收到金桔園waiting list & 譚歐陽少芳 reject後,真係有d亂,所以就報咗五間啦?其實除了小朋友外,大人都辛苦.
金桔園waiting list,協恩末有result,譚歐陽少芳 reject,尚有培正和民生在3�12in.

我個仔IN完出門口時,我見D老師都出來講BYEBYE,仲講BYEBYE好耐,我見D老師都好有笑容

safarimama:

Thx a lot!

[quote]
safarimama 寫道:
there are two rooms..... the parents and kids enter to a waiting room first... then the teachers will ask 5 kids as a group enter to another room ( the interview room), the parents wait outside.

hohomun:

到時見!

quote]
hohomun 寫道:
茉莉媽咪HOLONGMAMA
我一樣11月16日10:30am交表,12月3日10:00am面試[/quote]

sallybaby 寫道:
由於我個女唔肯自己入去,所以我都入埋去見
問我女叫乜名
俾圖片有梳,牙刷(問乜嘢嚟?用嚟做乜?)
俾木製公仔(分頭身腳)亂咗砌番好去
有禮物送(一歲多玩的玩具)
老師們好緊張無笑容
家長走近小朋友個門口,即俾人阻止

Hi,
My son just finished the interview today at 9:00 am. I think the content is nearly the same as your kid's. However, my son was crying when he came out from the classroom. The teacher hold his hand and  has got a tissue paper on his hand. I heard the teacher said " It's for you to clean the nose." And, my son threw the tissue back to the teacher and said : "唔要!".  Then, the teacher said: "唔要就算."
該用戶已被刪除

今日走咗三場走到氣咳,原本有第四場最終都放棄,因金巴倫最終都係要今日見埋,我10:00去完培正11:00再去民生跟住12:00到金巴倫,d時間緊緊夠,亞仔頭三場表現都幾好,見佢開始有d眼訓所以放棄咗3:00pm 嗰場 york.
囝囝in培正,好好彩佢今日心情幾靚,肯自己入去課室,佢嗰組五個小朋友得兩個肯自己入去,有一個喊一陣半場入咗去,另外兩個全程喊唔肯入,終之冇考到。
我嗰刻幾驚亞仔受其他人感染喊埋一份呀   

HOLONGMAMA:
囝囝沒喊就好叻啦!     
我朋友的囡囡今日in,五個入去,五個一齊喊出來,最終都要再等,等到最後再進入,但係五個都          細佬仔會互相感染的。     

你地有冇計過几多人報培正,我諗每日都有過千小朋友面試如果乘二咁起碼都二千,收我個仔机會米好細,其實有冇人知D老師系米睇個小朋友個樣來收生,如果個小朋 友個樣乖D收的机會米大D,有冇人識個度老師>
‹ 上一主題|下一主題