用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望面試一問
樓主: katang28
go

德望面試一問 [複製鏈接]

回覆 yellowyu 的帖子

知吾知今年收幾多外校生,thanks

回覆 chopin999 的帖子

不知道呀,不好意思,😅

回覆 yellowyu 的帖子

Thanks

引用:真係要全部答岩,做到全部指令先有offer?

原帖由 chopin999 於 16-09-01 發表
真係要全部答岩,做到全部指令先有offer?
全部做到的都有好多,應該都收唔晒。除了正確答案,相信過程中有好多嘢可以睇。

引用:唉,今朝時間勁大雨遲左,而英文阿女話舉手

原帖由 OP妮歌 於 16-09-01 發表
唉,今朝時間勁大雨遲左,而英文阿女話舉手得得一題,拼圖又拼唔到條魚、凍過水了

...
囡是德幼生,根據亞囡既描述同與其他媽媽交流,結果並不重要,過程才是重點,我囡都做唔到七巧板,但結果滿意。

回覆 kbi 的帖子

👍👍👍

囡囡話她雖然有舉手,但老師都請最快舉手的小朋友,所以囡囡冇份答題。凍過水

我囡又係咁呀,佢話全程都有舉手,但又係冇叫佢答。

回覆:6903658 的帖子

No no no. The important point is her reaction and passion even though she is not being selected.

回覆:德望面試一問

If answer is important, each interviewee should has chance to give an answer. Good hope is very very experience in selecting 'right' candidate

引用:If+answer+is+important,+each+interviewee

原帖由 kbi 於 16-09-01 發表
If answer is important, each interviewee should has chance to give an answer. Good hope is very very ...
So no chance to answer, doesn't mean the kid fail.

引用:唉,今朝時間勁大雨遲左,而英文阿女話舉手

原帖由 OP妮歌 於 16-09-01 發表
唉,今朝時間勁大雨遲左,而英文阿女話舉手得得一題,拼圖又拼唔到條魚、凍過水了

...
囡是德幼生,根據亞囡既描述同與其他媽媽交流,結果並不重要,過程才是重點,我囡都做唔到七巧板,但結果滿意。

引用:囡囡話她雖然有舉手,但老師都請最快舉手的

引用:Quote:原帖由+OP妮歌+於+16-09-01+發表唉,

囡是德幼生,根據亞囡既描述同與其他媽媽交流,結果並不重要,過程才是重點,我囡都做唔到七巧板,但結果滿 ...
Sorry. 唔知點解無端端自己出左重覆的message

回覆:明天更好! 的帖子

Quite unusual. The teacher usually does not invite the same candidate to answer more than one question, as they just ask very few question and the no. of question is less than the number of kids.

但我想問其實問卷佔分數MA, 囡兒説有砌七巧板,但有小朋友搶住黎切,所以佢無砌

引用:但我想問其實問卷佔分數MA,+囡兒説有砌七巧

原帖由 lav2011 於 16-09-01 發表
但我想問其實問卷佔分數MA, 囡兒説有砌七巧板,但有小朋友搶住黎切,所以佢無砌

...
You got the point,不是砌唔砌到,係是否懂得與人合作。

引用:Quote:原帖由+kbi+於+16-09-01+發表囡是德

Sorry. 唔知點解無端端自己出左重覆的message
德幼生也要一齊考?

dunbinex 發表於 16-9-2 07:13
德幼之前已考
請問是否一次面試?沒有2nd int?
‹ 上一主題|下一主題