用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣和葵青有哪些B1 中學收扣門生
樓主: Jenny3695
go

荃灣和葵青有哪些B1 中學收扣門生 [複製鏈接]

想請教一下安柱, 李兆基, 保祿六世, 何傳耀幾時先公報叩門詳情呢?
我見佢校網唔見有?
萬一派唔到心儀個間, 想問下同區係咪君子協定唔可以再叩同區心儀門呢?

evon688 發表於 16-6-7 12:33
想請教一下安柱, 李兆基, 保祿六世, 何傳耀幾時先公報叩門詳情呢?
我見佢校網唔見有?
萬一派唔到心儀個間, ...
我估冇人理乜野君子協定,各中學都希望盡收有質素嘅學生
MCS奮鬥中        

似乎荃葵青區仲未有學校放叩門資料出來, 下星期應該會有。

回覆 Jenny3695 的帖子

善德:
http://www.bstc.edu.hk/CustomPage/38/%e4%b8%ad%e4%b8%80%e8%bd%89%e6%a0%a1%e5%ae%b6%e9%95%b7%e9%a0%88%e7%9f%a5%202016.pdf

jackjackwin  借帖一用, 先謝!  發表於 16-6-17 14:46

引用:似乎荃葵青區仲未有學校放叩門資料出來,+下

原帖由 Jenny3695 於 16-06-17 發表
似乎荃葵青區仲未有學校放叩門資料出來, 下星期應該會有。
今日見到吳祥川,伍若瑜已經有叩門嘅資料

回覆 LMS 的帖子

謝謝

引用:請問萬一派位不理想,,忌叩門,要投去哪幾間

回覆 LMS 的帖子

善德要中英數均達a
係指 上下學期共6a?
還是 全年拉扯計 有3a?

佛教善德英文中學2016-2017 年度
中一轉校學生入學申請家長須知
1. 索取報名表日期: 7 月5 日(上午8 時45 分至12 時及下午2 時15 分至3
時45 分)
2. 申請資格: 小六上、下學期中、英、數三科成績均達A 級或90 分,
其他科目平均達B 級,且品行良好,積極參與課外活動。
3. 索取表格: 學生活動中心中一轉校學生入學申請處。
4. 遞交表格: 將填妥之申請表格連同小五及小六成績表正副本交回學
生活動中心申請表收集處。(截止交表時間:7 月5 日下
午4 時,其他資料只須於面試時呈交)
5. 考試日期: 7 月5 日上午11 時30 分至12 時30 分
7 月5 日下午2 時30 分至3 時30 分
7 月6 日上午9 時至10 時
6. 遴選方法: 1. 於 7 月5 日上午11 時10 分前交到之申請表格將即時
處理,並於即日上午11 時30 分考試。
若考試表現理想,本校會於即日以電話通知申請人於
7 月6 日到校參加面試。(如申請人未接獲任何電話通
知,則其申請將作落選論,家長無須致電學校查詢。)
2. 於7 月5 日下午4 時前交到之申請表格將即時處理,
並通知入選之申請人有關於7 月6 日考試之安排。若
考試表現理想,本校會於即日以電話通知申請人於該
日下午或7 月7 日到校參加面試。(如申請人未接獲任
何電話通知,則其申請將作落選論,家長無須致電學
校查詢。)
7. 結果公佈: 獲取錄者將於 7 月8 日或以前個別電話通知。(如申請人
未接獲任何電話通知,則其申請將作落選論,家長無須
致電學校查詢。)

回覆 wfnicole 的帖子

寫明係"小六上、下學期中、英、數三科成績均達A 級或90 分"

太難了

小朋友 中文科 4次測考 有一次b 全年拉扯有a 咁唔合資格申請,唉… 好擔心。

回覆 wfnicole 的帖子

反正照試都無所謂

引用:佛教善德英文中學2016-2017+年度中一轉校學

原帖由 Jenny3695 於 16-06-22 發表
佛教善德英文中學2016-2017 年度
中一轉校學生入學申請家長須知
1. 索取報名表日期: 7 月5 日(上午8 時45  ...
三科A

可風中學"
http://www.hofung.edu.hk/CustomP ... Id=65&nnnid=119

中一後補位申請

(一)        申請及遞交表格日期: 05-07-2016 (8:30am – 3:00pm)
(二)       
遞交文件:

填妥之申請表
小五及小六成績表影印本
所獲頒的校外及校內獎狀證書影印本
相片一張
(三)        本校如有中一學位餘額,自會篩選合適的申請者來校面試,申請者毋須致電本校詢問。如於2016年7月9日中午前未接獲通知者,便作落選論,本校不再另行通知。

jackjackwin  借帖一用! 先謝!  發表於 16-6-23 13:39

八三總理中學和伍若瑜

http://www.plk83.edu.hk/home/pro ... es_Stage_3_2016.pdf

http://www.twghwyyms.edu.hk/it-s ... _admission_form.pdf

jackjackwin  借帖一用, 先謝!  發表於 16-6-27 10:25

請問安柱係咪未有叩門安排公佈?

回覆 sarahlfh 的帖子

目前未有

需唔需要打去問架?

請問保祿同蕭明有沒有?

jackjackwin  蕭明有喇  發表於 16-6-28 12:18
‹ 上一主題|下一主題