用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 自己個仔乖,永遠只同「活躍」的同學坐? ...
樓主: lukkaman77
go

自己個仔乖,永遠只同「活躍」的同學坐? [複製鏈接]

又或者咁諗, 太文靜唔出聲又不太好, 尤其依個年代好要求學生要發表意見, 進取d, 可能老師一方面想近朱者赤, 另一方面亦令你的小朋友出多少少聲, 主動少少呢? 當然, 你要同佢傾d計, 要佢識分好壞行為先

kp_sin2001 發表於 14-11-7 12:08
我諗起以前我又係時常比人調位, 我係多嘢講嗰個, 坐中間對住老師又試過, 坐門口又試過, 都搞我唔掂, 最後整 ...

我幼稚園時俾隔離個男仔成支鉛筆插左入虎口個位, 連支船筆芯斬插到斷左, 留係我隻手入面, 到依定幾十年都重有個印

kp_sin2001 發表於 14-11-7 12:08
我諗起以前我又係時常比人調位, 我係多嘢講嗰個, 坐中間對住老師又試過, 坐門口又試過, 都搞我唔掂, 最後整 ...
Your class had lot of SEN students?

lucial 發表於 14-11-26 22:25
有同感。阿囡亦是如此。其實與活躍的人坐唔多唔少有影響嘅。上堂在陣隔離噪住晒。。。其實老師有沒有又替乖 ...
都唔係既, 好似我個囡咁, 老師講到明係調D曳既同乖坐, 教好佢哋, 仲教埋佢哋如果同學嘈要點做。So far坐咗一個禮拜, 又要提佢專心上堂, 又要提佢導修堂唔好發夢要故功課, 又要提佢寫手冊, 坐咗一個禮拜, 佢講同學係乖咗少少的。不過, 我囡囡只可以對付男同學, 女同學就教唔好了, 之前果個仲講鬼故嚇佢。
‹ 上一主題|下一主題