用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 過來人為大家打打氣
樓主: Wing_
go

[過動] 過來人為大家打打氣 [複製鏈接]

回覆 Wing_ 的帖子

多謝你的分享!相信你自己也付出不少努力!很欣賞你呀!

醒目開學勳章 王國長老

引用:最近睇緊一本叫++專注的力量+Focus+-+The+h

原帖由 Wing_ 於 14-11-15 發表
最近睇緊一本叫  專注的力量 Focus - The hidden Driver of Excellence
(By Daniel Goleman)
謝謝,會去搵黎睇睇

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我兒子今年小一,有ADHD傾向,傳統官校令他和我們好痛苦,可否告知你孩子是哪所小學?比較包容他們SEN小朋友呢!謝謝

JCKT 發表於 15-9-13 16:54
回覆 Charlotte_mom 的帖子

我兒子今年小一,有ADHD傾向,傳統官校令他和我們好痛苦,可否告知你孩子是哪 ...
請問點樣痛苦啊 ? 太嚴格 ?

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Charlotte 我都想知你小朋友讀邊間學校,仔仔明年小一了,add 同自閉,而家學習上仲未見到有問題. 報咗幾間直資,你嗰間會唔會係播道呢?

Thanks Wing for your sharing.

Charlotte mom is very famous in BK. He he. You can go to "Choosing Primary School" to look for her comments on her son's school.
‹ 上一主題|下一主題