用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望近呢兩年到底好唔好?有正在讀的家長嗎???? ...
樓主: oscar0219
go

聖若望近呢兩年到底好唔好?有正在讀的家長嗎???? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+toutou1024+於+13-12-19+發表

原帖由 tam_bb 於 13-12-19 發表
請問你小朋友有冇額外再出去補英文、普通話之類?唔好意思,太多問題,因為我小朋友是10月大B,正考慮好唔 ...
我细仔無補習的,不过你有心理準備,呢間小學所教嘅嘢好深,其他補習老師都話,eng 書用小二的,我大仔讀緊呢間小一!

回覆 toutou1024 的帖子

5200系全日班?我打去問,學校話3900半日班、、、

引用:回覆+toutou1024+的帖子 5200系全日班?我

原帖由 小兔子乖乖 於 13-12-19 發表

5200系全日班?我打去問,學校話3900半日班、、、
我全日㗎,k2無半日的

你系火石道定系窩打老道,,唔意思問題有D多。
班上有幾多小朋友,幾多班主任。雜費一年幾多。老師是否很有愛心,校車多唔多,OR自己出去搵校車?

之前報K全日班,點知道收咗,卻無咗全日班,宜家1516,都希望系全日班多D,但系學校話初年全日班全部取消了。我去火石道校園面試,老師視乎亞洲人多D。無見到鬼佬

引用:回覆+toutou1024+的帖子 你系火石道定系窩

我喺窩打老道,我仔嗰班有16人,老師唔錯,斯文男老師

引用:回覆+toutou1024+的帖子 你系火石道定系窩

校車好视乎你住喺邊呢!

明白,多謝回覆。

引用:Quote:原帖由+tam_bb+於+13-12-19+發表請問

原帖由 toutou1024 於 13-12-19 發表
我细仔無補習的,不过你有心理準備,呢間小學所教嘅嘢好深,其他補習老師都話,eng 書用小二的,我大仔讀緊 ...
謝謝!升小學部要再in嗎?

引用:回覆+toutou1024+的帖子 之前報K全日班,

之前報K全日班,點知道收咗,卻無咗全日班,宜家1516,都希望系全日班多D,但系學 ...
幼稚园無男外籍人的,但我見火石道有個男老師講流利eng ,他同其他老師講嘢都係講英文的,應該唔識講中文,另窩打老道有個女老師好後生,mix 鬼鬼地,但佢又識講中文㗎喎,另有一個女老師都係同學生講eng 的,唔會講中文㗎,唔係港色eng ,另有一個印度籍女老師,只識講eng 的,我大仔之前k3都係佢教,好有愛心,我大仔好like 佢,一返學校會俾個hug 佢呢!

引用:Quote:原帖由+toutou1024+於+13-12-19+發表

謝謝!升小學部要再in嗎?
要,上年收返囇自己學生,無去in嘅咪唔收囉

系  羅,面試果日見到個大隻男老師講流利英文,其他女老師都系亞洲FACE,有一個印度FEELING老師,我交咗留位費。住觀塘,有校車就好了,仲未打電話去問校車事。
宜家學校未出信話上午班OR下午班,但系就話收咗。

我老公就話呢間有小學BACKUP,穩震D,驚小一排位唔好。
我就爬文見到小學老師唔系既有愛心,課程雖深,卻無啓發性,讀C書果只。。
一切都  猶豫緊。
唯一想阿仔系SJC幼稚園可以有好D既語言環境,宜家番太子明慧,英文都可以。只是一山還有 一山高心理。。

好長氣我

引用:回覆+toutou1024+的帖子 ++系++羅,面試果

系  羅,面試果日見到個大隻男老師講流利英文,其他女老師都系亞洲FACE,有一個 ...
小學像津校一样,唔係活动教学,只有讀書,無課外活动,所以你想你小朋友要啲咩喇!

引用:Quote:原帖由+小兔子乖乖+於+13-12-19+發表

原帖由 toutou1024 於 13-12-19 發表
小學像津校一样,唔係活动教学,只有讀書,無課外活动,所以你想你小朋友要啲咩喇!

...
如果confirm小學部收了,仲可以參加大抽獎嗎?

如果confirm小學部收了,仲可以參加大抽獎嗎?
可以

回覆:聖若望近呢兩年到底好唔好?有正在讀的家長嗎????

我小朋友讀PN,我地之前give up Ming Wai . So far is fine.

我果時都好想揀SJC,因為有小學,但係問襯個個都叫我入第間,而家有用家答可以幫到正在煩惱的家長太好,至少證實左唔係掠水學校!!

回覆:聖若望近呢兩年到底好唔好

我都聽朋友講佢小朋友讀得好,教得好,中英水平都高!係網上有好多負面新聞!我等in N, 其實都好想入去睇下了解下!

‹ 上一主題|下一主題