用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無培道媽咪,入來分享下。
樓主: hakkantai
go

有無培道媽咪,入來分享下。 [複製鏈接]

Re: 有無培道媽咪,入來分享下。

lokching
只係學費同書薄費, 咁又幾底wor.................茶點包埋,買假期作業幾十元。
我想問學校多唔多活動架 ?.................都ok! 但K1係學校旅行好攪野,不用家長去。中秋帶褞龍,新年行花市係學校,辦動物,兩個月一次生日會 ,聖誕家長可以去

wensi 寫道:
lokching
只係學費同書薄費, 咁又幾底wor.................茶點包埋,買假期作業幾十元。。。。。我想問學校多唔多活動架 ?.................都ok! 但K1係學校旅行好攪野,不用家長去。中秋帶褞龍,新年行花市係學校,辦動物,兩個月一次生日會 ,聖誕家長可以去
。。。但係好多捐獻活動個度斃呢!
有時仲會帶小朋友去參觀,如嘉道里農場,但唔使家長去。

wensi,

我都要做吊飾,點攪呀!

lokching,

你可以到學校Website的學校校歷個度有今年校歷咁咪大約知有什麼活動. 我個仔八月出世,開學冇幾內就開生日會真happy. :
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

hakkantai:
乜呢間學校有好多捐獻活動咩 ? 例如係d咩呀 ?

wensi:
乜k1旅行家長無得去架, 我仲好期待同個囡去學校旅行tim
k1咁細個, d老師搞得掂咁多小朋友係outdoor ???

wah's mother:
tks
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

hakkantai
。。。但係好多捐獻活動個度斃呢!..............我十塊八塊咋!間間都係禁!
我都要做吊飾,點攪呀!................me too!係咪一定要交?

[size=large]入去搵靈感

lokching  
例如係d咩呀 ?................南亞,教會

k1咁細個, d老師搞得掂咁多小朋友係outdoor ???.....分班係學校花園玩

你唔交,阿仔咪無得介紹自己ge作品lor,個個都交,你唔交呀!
wensi 寫道:
hakkantai
。。。但係好多捐獻活動個度斃呢!..............我十塊八塊咋!間間都係禁!
我都要做吊飾,點攪呀!................me too!係咪一定要交?

lokching  
例如係d咩呀 ?................南亞,教會

k1咁細個, d老師搞得掂咁多小朋友係outdoor ???.....分班係學校花園玩

hakkantai
你唔交,阿仔咪無得介紹自己ge作品lor,個個都交,你唔交呀!.................問吓姐!我個仔表達都不清,其實搵我老襯姐!

無計,通常都係阿媽做。
wensi 寫道:
hakkantai
你唔交,阿仔咪無得介紹自己ge作品lor,個個都交,你唔交呀!.................問吓姐!我個仔表達都不清,其實搵我老襯姐!

各位媽咪,
你地好, 我個仔讀緊K2.好高興可以係度同你地分享, 希望大家多D交流心得,
THANKS
睡寶

我都要做吊飾,但我諗住唔交.嘻嘻~~   

睡寶
過來啦!   

lam322
我都要做吊飾,但我諗住唔交.嘻嘻~~ ..........求其畫兩朵花串起佢交都好ge 姐!好過唔交wor。我仔仔有提唔做唔得。

你好,睡寶

你仔仔讀邊班呀?

睡寶 寫道:
各位媽咪,
你地好, 我個仔讀緊K2.好高興可以係度同你地分享, 希望大家多D交流心得,
THANKS
睡寶

d先生最識交小朋友返屋企叫媽咪捐錢呀,做呢樣做個樣,然後話無交唔得,講座又話唔去唔得,攪到有時我唔同意,呀仔就會嬲爆爆。
wensi 寫道:
睡寶
過來啦!   

lam322
我都要做吊飾,但我諗住唔交.嘻嘻~~ ..........求其畫兩朵花串起佢交都好ge 姐!好過唔交wor。我仔仔有提唔做唔得。

hakkantai

d先生最識交小朋友返屋企叫媽咪捐錢呀,做呢樣做個樣,然後話無交唔得,講座又話唔去唔得,攪到有時我唔同意,呀仔就會嬲爆爆。.............亜仔重係表達不清,有時通告佢自己收埋,我都唔知。 上星期要帶康奶"輕"花,幾時要又講唔出。唔理買俾佢帶返去law!

hakkantai,
我個仔讀K2A, 你呢?
睡寶

hakkantai 寫道:

你好,睡寶

你仔仔讀邊班呀?

[quote]
睡寶 寫道:
各位媽咪,
THANKS
睡寶
[/quote]

lam322,
我都未唸到做什麼, 就黎交都唔知點算, 你去唔去11號遊戲日呀?
睡寶

wensi 寫道:
睡寶
過來啦!   

lam322

me too. 我地仔仔係同學。
睡寶 寫道:
hakkantai,
我個仔讀K2A, 你呢?
睡寶

[quote]
hakkantai 寫道:

你好,睡寶

你仔仔讀邊班呀?

[quote]
睡寶 寫道:
各位媽咪,
THANKS
睡寶
[/quote][/quote]

睡寶,
我11號會去,到時唔知會唔會見到你呢? 我個女讀k2D,係下午班.
lam322

講起勞作, 我諗起都頭痛呀, 勞作係我弱項麻

wensi:
點解你住tko, 會出到黎kowloon city返學既 ?
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P
‹ 上一主題|下一主題