用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 到目前為止一個offer都沒收到既細B 媽媽心情。。。。 ...
樓主: wkiwong
go

到目前為止一個offer都沒收到既細B 媽媽心情。。。。 [複製鏈接]

回覆:到目前為止一個offer都沒收到既細B 媽媽心情。。。。

想分享少少,我阿仔12月細B,唔識講自己名,但可訓練佢聽到叫佢名會舉手,好多老師校長都buy,你地可試試,努力!

wkiwong 發表於 13-11-18 12:17
邊間枷南啊?我都in左,但係WAITING 啊,我B識講野啦,IN 明我時全部答曬,指令都有做八,九成,但都係WAI ...

in 明我? 你o係富榮迦南?

回復 文文豬豬 的帖子

我小朋友九月B,當年考PN及K1都以為陪跑,但最終都有心儀學校取錄,各位媽媽加油,漫漫長路,唔好放棄!

yokeeland 發表於 13-11-18 16:54
回復 文文豬豬 的帖子

我小朋友九月B,當年考PN及K1都以為陪跑,但最終都有心儀學校取錄,各位媽媽加油, ...

你阿b而家考到邊間k呀?

引用:Quote:wkiwong+發表於+13-11-18+12:17+邊間

原帖由 chrischo2002 於 13-11-18 發表
in 明我? 你o係富榮迦南?
yes.但我囡唔係次次都表現好、所以……

引用:Quote:原帖由+melun+於+13-11-18+發表Me+to

原帖由 funghon 於 13-11-18 發表
你果12間全部出名學校?有冇報村校呀?
有邨校亦有名校

in咗8間, 一間waiting list, 一間pm offer, 但無留位,唔係❤️儀,十月B,都開始擔心

引用:in咗8間,+一間waiting+list,+一間pm+offer,

原帖由 joyce_yeung 於 13-11-19 發表
in咗8間, 一間waiting list, 一間pm offer, 但無留位,唔係❤️儀,十月B,都開始擔心 ...
今年競爭咁大,有offer都吾留位。

引用:Quote:原帖由+chrischo2002+於+13-11-18+發

原帖由 wkiwong 於 13-11-18 發表
yes.但我囡唔係次次都表現好、所以……
我b明我waiting, 可能衰左見校長。
迦南第一次去cry到要被叫走,話再約過,我就估一定唔會有得再見,點知真係有得再in, 好彩今次無cry!

chrischo2002 發表於 13-11-19 10:58
我b明我waiting, 可能衰左見校長。
迦南第一次去cry到要被叫走,話再約過,我就估一定唔會有得再見,點知真 ...

你真係好運,你個B每次表現都幾好嗎?我個B好多間表現都唔好,所以,我都好擔心。。。希望有間會收。

我同女係細B, 唔肯講野, 幫個女左3間, 現在都未有1間有OFFER, 担心個女會無書讀...... >.<

回覆 funghon 的帖子

因為係村校,而只係下午校,朋友話下午校啲學生會活躍啲,比較坐唔定,怕阿囡學壞,又唔想阻住有心讀的小朋友未唔留位

大家唔好灰心, 加油呀! 我之前都好膽心, 我b係細b, 上年in pn全部waiting, 於是唔敢懶啦! 之後上playgroup, 放工勁累都仲不停train佢講野, 唱歌! 好似係屋企上playgroup甘, 不過得我同佢, 有時加埋爸爸. 半年之後進步左好多, 自己上堂不用我陪入去!
今年再戰K1 同PN, 已有兩間offer啦! 一間PN, 一間k1, 兩間都係全日班! 好開心! BB好叻叻! 唔打算入既PN我無交留位費, 希望係你地其中一位取到個位, 唔駛大家甘慘!
加油呀!

加油呀!!

wkiwong 發表於 13-11-19 11:43
你真係好運,你個B每次表現都幾好嗎?我個B好多間表現都唔好,所以,我都好擔心。。。希望有間會收。:naug ...

不是每次都好的, 就像明我, 見校長是叫走, 校長比糖後唔講謝謝!  迦南我估係因為我B 識切圖案掛, 因為我B唔識答"花花"同"雀仔", 又唔識切高D杯, 要老師教一次才識切高, 所以我B真係好好彩!

我仔仔十二月B,都in左五間,全部村校,未有OFFER,
老實講毫無表現可言
仲有三間就九龍塘,應該都好危險...
好驚無書讀

好多媽媽都驚

回覆 wkiwong 的帖子

我都係一個細B家長, 加上3.5個月早產, 所以算超細B, 我們順其開自然, 盡量令佢interview前開開心心, 希望老師可以睇到佢的cheerful 性格, 加油啊

我個12月細B, 有報PN和K1, 有D PN已經被rejected, 但神奇去IN一間K1, 細B表現十分好, 有問有答, 仲成日笑, 得一個OFFER, 也足夠了.  其他的也沒有再去IN. 加油. 真係睇BB心情.
~easybring~

easybring 發表於 13-11-20 12:35
我個12月細B, 有報PN和K1, 有D PN已經reject, 但神奇去IN一間K1, 細B表現十分好, 有問有答, 仲成日笑, 得一 ...

恭喜

easybring  Thanks   發表於 13-11-20 15:08
‹ 上一主題|下一主題