用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填升中排位表格,老師景然係咁做嘢嘅 ~~~ ...
樓主: makchuimei
go

填升中排位表格,老師景然係咁做嘢嘅 ~~~ [複製鏈接]

花花花 發表於 12-4-25 17:23
真的說這樣的話?甘粗?

粗....    有一日個仔講 : .....你條 X 利丫....

嚇死我.....

我問佢邊度學到咁粗俗的話...   不淮他再說....

我個仔話:   " 乜好粗俗既咩....   是副校長常講...... 用來鬧同學的....."

第二段考成績表今天核對.點解為學校服務(班長及車長)成績表上都無記優點?好過份喎!唔好好似上次甘話已落閘無得改!!(今日睇完,明天無得改?已落閘?)唔好再害我小朋友.

回復 muimui2005 的帖子

但親子王話龍年效應影響微:

http://iread-st.com/smartparents/

nganc9 發表於 12-4-26 09:59
我仔班主任全班比嘅意見係一樣, 第1志願比7-9間Band1頭選1間, 第2-3志願比7-9間Band1中–尾選2間, 最後第4- ...

囝囝話學校未試過派位派到第六位, 所以都唔洗理第五位之後. 學校超過90%係頭三個志願.

nganc9  agree  發表於 12-4-27 10:50
Fong23fong  頭三個自願有X%,好多時真是沒意義的。有時是自欺欺人。其實主要是看學生派到的中學是哪些  發表於 12-4-27 10:36

引用:Quote:花花花+發表於+12-4-25+17:23+真的說

原帖由 muimui2005 於 12-04-26 發表
粗....    有一日個仔講 : .....你條 X 利丫....

嚇死我.....
咁恐怖!教育已死

很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

回復 Mother_Boy 的帖子

好認同你講, 我個女間學校係一條龍, 選擇離開的人甚少, 學校都無嘜理我地呢D少數離群者.

佢地連意見都無嘜! 就算係講有關中學的情況都唔及我所搵D資料, 流料到信佢都死得!!

而填表既資料都係睇頭個4至5間,  唔影衰佢就得架啦!!

‹ 上一主題|下一主題