用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門一問
樓主: RM1213
go

叩門一問 [複製鏈接]

我自己上年準備嘅只有,阿女出世紙copy,派位證copy,自行收生表格copy,統一派位選校紙copy,K2成績表copy,K3成績表copy,K2 and K3 所有校內興趣班證書 copy,K2 and K3所有校內比賽得獎獎狀copy,家長義工獎狀copy,校外興趣班證書copy.有啲學校要埋父母嘅ID copy.

其實叩津校門係唔洗整個人履歷,我自己都只係將以上嘅copy釘好一叠叠就去學校交表,我係連個人介紹都冇整!

我個女係40網嘅,上年叩門嘅學校有:聖紀文,長沙灣協和,聖方濟愛德,天主教善導,荔枝角天主教,瑪利諾神父,旅港開平,寶血會嘉靈,其中6間有得見,其中5間見完收咗.

你地會想知道叩門考啲咩嗎?

Thank you so much for your sharing. Could you please share which 6 schools have the chance to interview and which 5 are successful?
You need to go to this 8 school on the first day?
What would be the procedure?
Sorry that I have so many questions.

portfolio 應該是基本的, 叩門信就好想讀的才寫...

原帖由 RM1213 於 11-4-15 23:55 發表
請教一下, 大抽獎後想叩津校門是否一定需要寫叩門信及portfolio, 才有機會獲面試? Thanks!

想知呀..可否講我我知.  THANKS

原帖由 jenny_wong 於 11-5-1 19:41 發表
你地會想知道叩門考啲咩嗎?

回覆 24# jenny_wong 的文章

Hi Jenny

Tks for your sharing. Really want to know the interview questions and interview style.
tks !

叩門是不是只在大抽奬之後先可以做的?

可不可以之前就去信叩問?
‹ 上一主題|下一主題