用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到York 信
樓主: garyfish
go

收到York 信 [複製鏈接]

原帖由 josonbb 於 10-12-2 15:26 發表

好勁呀, 5個offer!!!
勁b呀~

其實之前怕阿囡冇nursery 收, 咪周圍都報下, 順便當俾$30 參觀下學校, 又當同佢warm up 下, 我又可以每次檢討一下有什麼地方要留意同改善。好好彩除左第一間唔收之外, so far 間間都有offers. 當初第一間reject 左佢, 我都好hurt 呀...
希望個個媽咪都成功搵到心儀的學校啦!

我都係今朝收到am,剛剛打去學校問,pn全部係國際班,上k1先分流,國際班就好少人可以入。

我手上都有幾個offer(只有2間俾留位費,每間$660,好肉赤,而且讓番啲位出黎俾其他人),不過我地都prefer york,因為老公上完座談會幾鍾意間學校。不過我就要考慮搬屋既問題,唔想個囝返校太辛苦。

我聽其他媽咪講, 聽過講座, 收機會大d, 係咪架?
原帖由 kristinecheng 於 10-12-2 16:05 發表
我都係今朝收到am,剛剛打去學校問,pn全部係國際班,上k1先分流,國際班就好少人可以入。

我手上都有幾個offer(只有2間俾留位費,每間$660,好肉赤,而且讓番啲位出黎俾其他人),不過我地都prefer york,因為老公上完座談會幾鍾意間學 ...

恭喜晒......搵到心儀學校....
真係要好好輕鬆一下........呼~~~
原帖由 cherryird 於 10-12-2 16:14 發表
我收到pm offer, 想打封信轉上午班, 希望轉到啦
我之前都係俾左2間留位費了, 而家決定讀york, 攪左幾個月面試, 而家終於都可以放鬆了

好叻喎......有5offer

咁你而家係咪最終會揀york呀?
原帖由 LunB 於 10-12-2 15:42 發表

其實之前怕阿囡冇nursery 收, 咪周圍都報下, 順便當俾$30 參觀下學校, 又當同佢warm up 下, 我又可以每次檢討一下有什麼地方要留意同改善。好好彩除左第一間唔收之外, so far 間間都有offers. 當初第一間reject 左 ...

原帖由 LunB 於 10-12-2 15:42 發表

其實之前怕阿囡冇nursery 收, 咪周圍都報下, 順便當俾$30 參觀下學校, 又當同佢warm up 下, 我又可以每次檢討一下有什麼地方要留意同改善。好好彩除左第一間唔收之外, so far 間間都有offers. 當初第一間reject 左 ...

hehe, 我地第1間出動interview係creative, 轉頭立即收到reject信lu....so sad.....家下有york同太子明慧, 仲未決定到邊間fit亞女多d, 因為佢一入左去明慧開心到唔捨得走lor....

原帖由 whychan777 於 10-12-2 16:11 發表

我估係, 因為...佢果封信都寫明如果你去左聽係收嘅機會大d架...!

封信係咁講,我估都係。
座談會嗰日我要抽胎水(我有了2nd b)去唔到,老公早上已經陪我抽,佢驚我有事本來想陪我,我話okay冇問題,之後佢去完就好開心(由搜集資料到報名都係我一手包辦,老公只係做司機負責車我地去in,所以對所有學校都一知半解),不過好多嘢佢聽得唔清楚,所以收到offer後我立即打去學校問明白啲。
原帖由 whychan777 於 10-12-2 16:11 發表

恭喜哂你地呀, 希望我都快d收到信啦, 得唔得都得個知字.
我只係聽到人講都係會出offer比大大仔先(01-03/09), 所以我先好奇你地小朋友係幾多月出世咋.

我係27/11 in,阿囝係0905。

原帖由 chubbybaby 於 10-12-2 16:55 發表
恭喜哂你地呀, 希望我都快d收到信啦, 得唔得都得個知字.
我只係聽到人講都係會出offer比大大仔先(01-03/09), 所以我先好奇你地小朋友係幾多月出世咋.

回覆 31# chubbybaby 的文章

我囡囡27 號 in, 0905bb, am offer.  我老公都係聽完簡介會後好鐘意間學校,希望你都快d收到信啦!

我就reject 咗方方,現得York 一個offer, 都會比留位費先, 睇吓in 完樂基同劍鳴再算

原帖由 cherryird 於 10-12-2 22:30 發表
原來我老公看錯信呀, 我係am offer的, 好開心呀

HEHE....好明白你嘅開心, 恭喜晒你呀....遲d見啦同學仔...

hi~我的女都收到offer喇~不過是pm class。唔知係唔係因為我當日無同佢去interview,所以無offer am class俾佢。當日我同我老公都有事,無同佢去interview,只有拜託我媽咪幫忙…唉~
你地d仔女好叻呀~收到咁多offers。

原帖由 cherryird 於 10-12-3 10:16 發表

你係咪決定讀york啦?

$660已俾...不過....心大心細, 我反而冇其他好勁嘅offer, creative, think reject 晒, 家下有嘅係太子明慧, 因為我問過人, 唉, 有d老師朋友同我講, 如果我想俾女女讀上去係國際學校, york fit晒, 因為讀york出名英文好, 不過如果我想考返主流小學, 差唔多全部學校都係用中文考, 佢見過大部份york出黎嘅反而唔得左!
跟住佢話太子明慧都幾用心教.....佢suggest我去明慧....

‹ 上一主題|下一主題