用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望幼稚園 - 今日可交表嘞...
樓主: Bonnie
go

德望幼稚園 - 今日可交表嘞... [複製鏈接]

even though its just an option, its better to attend. 1) parents can have a better understanding about the school. 2) dont know if parents will be interviewed too, if so, it will be better to have (1)

原帖由 vlui55 於 10-11-1 22:59 發表
they have 3 different slots for the seminar and the secretary said it's not related to admission rate at all, it's just an option

請問德望小學和中學是否都是私校, 要交學費的呢?

原帖由 redback 於 10-11-2 15:16 發表
請問德望小學和中學是否都是私校, 要交學費的呢?

小學是私校,中學是直資,是要交學費的,真有困難,可申請助學金。

原先我都打算幫女女報呢間....不過我地住西九0個邊, 老公話呢間學校真太遠...其實確實位置我唔知係邊的, 只知好似係彩虹0個邊吧. 有冇人可講我知正確位置呀...
另外就係c6話呢間既中學係女校, 佢唔多想比囡囡讀全女校,  大家點睇呢.

原帖由 klm402 於 10-11-3 10:13 發表
原先我都打算幫女女報呢間....不過我地住西九0個邊, 老公話呢間學校真太遠...其實確實位置我唔知係邊的, 只知好似係彩虹0個邊吧. 有冇人可講我知正確位置呀...
另外就係c6話呢間既中學係女校, 佢唔多想比囡囡讀全女 ...

中學咁長遠, 收左先再煩啦. 西九應該唔係好遠, 我見深井都係7:50上校車

回覆 23# kiu_kiu 的文章

今日第三日報名,都唔係好多人,過程好順暢,唔錯。

Would u tell me your interview time?

回覆 23# kiu_kiu 的文章

今日第三日報名,都唔係好多人,過程好順暢,唔錯。

回覆 1# Jenny_baba 的文章

Would u tell me your interview time?

I submitted the form last night at 6pm, interview time will be on 27 Nov, 10:45am

回覆 1# audreymok 的文章

Thank you.

Quite strange , somebody submit the form on the first day, but the interview is later than u.

The staff and teachers are very nice when the time I submitted the form.  I heard a mama requested later interview time and the staff allowed to change.

今朝10:30am去排隊, 等了45minutes才完成交Form, 安排 27/11 12:30pm interview.

我今日都交0左form.
不過我真係覺得有0的痴線...
我個number 係7xx, 之後我問佢地STAFF.
7XX係唔係收0左7百幾張FORM .
之後聽人地MAMI 得知得個150 個位.
其實SCH 咁收法真係好過火...

幾多個小朋友先有一個位... 真痴線...
幼稚園JA... 唉.. 我好慨嘆...
純粹呻下.......

醒目開學勳章

原帖由 klm402 於 2010-11-3 10:13 發表
另外就係c6話呢間既中學係女校, 佢唔多想比囡囡讀全女 ...

我都係住西九,之前都諗過遠近呢個問題,但係聽港景峰既家長話,佢囡囡都係8:30上車咋,放學返到屋企就一點幾,時間方面我又覺得ok啦;再講啦,考到先算啦

原帖由 winavis 於 10-11-3 14:38 發表

幾多個小朋友先有一個位... 真痴 ...

舊年報HKPS N班都2000幾收唔夠100個,KM也是收百幾,連KLT Creative都有1700個applicants,如果GH得700幾applicants,我覺得唔係好過火呢
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 winavis 於 10-11-3 14:38 發表

幾多個小朋友先有一個位... 真痴 ...

150個? 唔會, 最少有180個位, 7xx收180比例叫好高架喇, SPK起碼2000+份表, 都係得180個位.

今年既家長已經好好, 我地舊年要烈日當空咁排隊攞表再即刻填完交, 我排左兩個鐘... 仲要座談會同interview同時間, d小朋友又無耐性, 真係好難聽到d咩, 今年好好多喇.

至於interview時間係random既, 每個老師比既time slot都唔同.

咁得意既,點解今日d媽咪交form,有d interview 係中午12點幾,有d下午3點interview ? 點安排呢 ?

第3日先得7xx算少, 唔通仲有好多人未交表?
KV同SC聽聞上年over 6000,
spk係女校都over 3000!

有冇人知德望會開幾多班?
如果30人/班, 上下午6班就180個位。

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-3 14:53 發表

舊年報HKPS N班都2000幾收唔夠100個,KM也是收百幾,連KLT Creative都有1700個applicants,如果GH得700幾applicants,我覺得唔係好過火呢
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 10-11-3 15:20 發表
第3日先得7xx算少, 唔通仲有好多人未交表?
KV同SC聽聞上年over 6000,
spk係女校都over 3000!

有冇人知德望會開幾多班?
如果30人/班, 上下午6班就180個位。

...

SPK唔過3000, 我舊年係最後果幾個交表, no. 唔過2500. GH上下午加埋收180人

只有700人報名?不是嘛?連啓思都有千多人交表, 那麼成功的機會應該很高了.
‹ 上一主題|下一主題