用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 question about 自行分配學位
樓主: munce
go

question about 自行分配學位 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 gor_gor 於 10-9-5 17:12 發表
尋日已經去咗阿仔間幼稚園既P.1講座同攞form嘞.

當中校長講咗最重要既兩大題目:

1. 自行分配學位
填好份form親自交去不受地區限制既心儀小學,你住香港區,可以交去新界區都得,最重要既係睇計分既分數.
以我為例,因 ...

第一點O岩. 第二點有少少補充. 自行O個張FORM最好一直KEEP住, 交大抽獎FORM O既時候雖然未必要CHECK, 不過之後如果(TOUCHWOOD)要叩門, 學校可以會要個COPY. 另外大抽獎乙部可以填30間網內學校, 不過大部份網都冇30間咁多, 總之有幾多填幾多就O岩O勒!

what means "自行O個張FORM最好一直KEEP住", is it keep the copy? thx

http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/poa2011_dp_cant.wmv

醒目開學勳章

Thanks.

醒目開學勳章

原帖由 paullam 於 10-9-6 00:01 發表
what means "自行O個張FORM最好一直KEEP住", is it keep the copy? thx

自行張form係一式兩張過底o個種, 你交完form之後會俾番個底俾你的.

我會在12月搬屋,應該同區的,地址係咪要到時要改呢?請問知唔知會否影響統一派位結果呢?其實第1同第2輪的派位結果係咪唔會寄信通知,要親身返學校睇結果呢?謝謝!

http://www.youngnutrition.net/member/tickers/61134/ticker1.png" border="0" >rder="0" >
‹ 上一主題|下一主題