用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
樓主: 雪瑩媽咪
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

$200運費又抵wor! PM 埋比我. thx!
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-8 12:40 發表

我都打算去睇埋呀...
不過,如果over5k就唔會考慮喇~
因為我而家想買哩張都係3k,
不過,椅就可能會睇左先,睇下邊張fit囡囡~
我睇完佢地既topic喇,唔該晒!

呀,我而家想買哩間既運費係$200~
因為佢hk有經銷商~
之前我send去台灣 ...

與其買張成長書桌, 不如買張可調整高度的椅.  我仔仔用左 Stokke Tripp Trapp ergonomic chair 幾年了, okay ga. Mothercare 有售
http://www.stokke-highchair.com/en-hk/tripp-trapp-highchair/features-functions-and-benefits.aspx

兒童成長書桌

原帖由 qqzzma 於 09-7-9 10:33 發表
與其買張成長書桌, 不如買張可調整高度的椅.  我仔仔用左 Stokke Tripp Trapp ergonomic chair 幾年了, okay ga. Mothercare 有售
http://www.stokke-highchair.com/en-hk/tripp-trapp-highchair/features-functions ...

hi,

May I ask how much for this??  Is it expensive?

I think it's now around/over $2000 (It was ~$1700 when I first bought it).  YOu may call Mothercare to check.

原帖由 Cathy15 於 09-7-9 11:17 發表

hi,

May I ask how much for this??  Is it expensive?

原帖由 qqzzma 於 09-7-9 10:33 發表
http://www.stokke-highchair.com/en-hk/tripp-trapp-highchair/features-functions ...

qqzzma,

唔好介意,我試過哩張,真係完全唔覺得好好坐~
而且,太貴喇...我唔知mother's choice幾錢,
但係我今日睇到要$1,880~
仲要係未有安全帶~
我問過位小姐,佢話如果要full set有埋安全帶,
for 6個月既小朋友開始坐,仲貴過張成長書桌~

各位媽咪,

唔好介意,我將地址打出黎~
中環世紀廣場 10/F~
店名:BEDAZZLE
即係STARBUCKS樓上~

佢地星期一至日都開~(11AM - 6 OR 7PM)
但係我就會打左去搵梁小姐先~
TEL:2869 7990
話係歐小姐朋友,佢就會知係睇書桌~
因為如果佢行開左,就會得另一位外籍女士~

如果大家有興趣,不如睇完之後,
一齊同佢傾幾個人買可唔可以OFFER平少少丫~
(因為我今日問過佢口風,佢話睇下幾多人買先可以決定有無DISCOUNT俾到)

張臺我地就CONFIRM會買,
因為方便我自己較高低俾 2 個囡囡用~
但係張椅就真係想再睇下,比較下先~

大家去到..真係可以慢慢試清楚~
因為我O個日係帶埋2個囡囡一齊去試~

如果真係有興趣,大家交換電話,
一齊同佢BARGAN下..

王國長老

仲有書桌sales...大家小心.

chanidon = jettywowo

原帖由 rabbitpiggy 於 09-7-8 14:48 發表

可否pm 我地址呀?

我想請教, 呢d 成長桌椅適合幾大個左右用架?

我囡囡1.5歲同埋5歲~
前日即場試過,高度係真係FIT到佢地兩個~
同埋,我自己同老公都OK用到~
但係SIZE就大D~ 110 WIDTH * 70 DEEP

地址請睇上面既一個回覆,唔好意思~

原帖由 edea 於 09-7-10 00:23 發表
仲有書桌sales...大家小心.

chanidon = jettywowo

我仲傻到...真係打左俾佢地講既SALES,
約左下星期二去試埋張椅添~

而家知佢地係做媒..都唔知仲去唔去好...

王國長老

都冇所謂既, 最好有妳丈夫陪同, 小心sales捉住妳吹到天花龍鳳, 最好憑自己判斷, 上網做下research比較下類似貨品價錢, 口碑, 製造地點等, 當行街咁睇下, 總之唔好聽sales講!

醒目開學勳章

我都諗住去買 tim 做媒我唔介意,問題係佢地可唔可靠,因為要比哂錢至送貨,究竟有冇真會員幫佢買左
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 00:32 發表

我仲傻到...真係打左俾佢地講既SALES,
約左下星期二去試埋張椅添~

而家知佢地係做媒..都唔知仲去唔去好...

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 polarbb 於 09-7-10 03:14 發表
我都諗住去買 tim 做媒我唔介意,問題係佢地可唔可靠,因為要比哂錢至送貨,究竟有冇真會員幫佢買左

咁買好多野(包括傢俱)都係要比晒 $$ 先送貨 ge, 如果佢有門市, 問題應該唔大 ge.

不過就算當時覺得幾好, 都唔好即刻決定, 比 d 時間自己靜心再考慮下, 試埋其他牌子的產品, 再作決定.  可能佢 d 產品真係好得呢.

原帖由 polarbb 於 09-7-10 03:14 發表

咁你係咪已經睇左架喇?
地址好似好遠,好格"涉"咁~

原帖由 chan803 於 09-7-10 09:01 發表

咁買好多野(包括傢俱)都係要比晒 $$ 先送貨 ge, 如果佢有門市, 問題應該唔大 ge.

不過就算當時覺得幾好, 都唔好即刻決定, 比 d 時間自己靜心再考慮下, 試埋其他牌子的產品, 再作決定.  可能佢 d 產品真係好得呢. ...

chan,

請問除左台灣網上"推介"o個度之外,
邊度仲有for小朋友較高矮既椅呀?

海港城我之前見過有一間,
但唔係"執"左咩?
thz!

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 11:09 發表

chan,

請問除左台灣網上"推介"o個度之外,
邊度仲有for小朋友較高矮既椅呀?

海港城我之前見過有一間,
但唔係"執"左咩?
thz!

另外一種護脊坐椅:

兩片葉個款有兩隻牌子, 個 design 好似, 一款有 5 個 'look', 小朋友夠 20kg 的話, 係可以鎖左吾會郁. 不過個腳踏唔係好好用.
另外一款有 6 個 'look', 唔可以lock d 'look', 不過個腳踏就好用 d.

我囡囡兩張都試過, 佢鍾意 6 個 'look' o個款, 話個腳踏舒服 d.

在尖沙咀海運商場地下 (shop g0x/g1x) 有兩間店舖分別賣呢兩隻牌子.  有時間可以帶小朋友去試埋.

醒目開學勳章

未睇,諗住星期日去睇,其實我覺得應該OK既,不過最怕係要比哂錢至送貨,佢地又唔係門市,有咩事都淨係搵到個 sales,唔明點解咁得閒用10幾個分身去 sale 野
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 11:08 發表

咁你係咪已經睇左架喇?
地址好似好遠,好格"涉"咁~

原帖由 polarbb 於 09-7-10 11:23 發表
未睇,諗住星期日去睇,其實我覺得應該OK既,不過最怕係要比哂錢至送貨,佢地又唔係門市,有咩事都淨係搵到個 sales,唔明點解咁得閒用10幾個分身去 sale 野
...

你係咪已經約左呀?
如果係既,可唔可以join埋一齊去架?
因為我唔係好想星期二自己去...
佢又講到好full booking咁架喎...

我岩岩send埋中環我睇o個張既地址俾你呀,
你睇下會唔會比較埋丫~

醒目開學勳章

我都係等埋老公車我去咋,我未約,因為我住香港區,星期六日至等老公一齊過去, 照咁睇好似冇一個真正BK mami 買左或睇過
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 11:27 發表

你係咪已經約左呀?

醒目開學勳章

唔該哂,本來諗住一次過去九龍買哂算,宜家唯有去埋中環睇 中環個到有冇枱賣架?
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 11:27 發表

你係咪已經約左呀?

我岩岩send埋中環我睇o個張既地址俾你呀,
你睇下會唔會比較埋丫~ ...

原帖由 polarbb 於 09-7-10 11:30 發表
我都係等埋老公車我去咋,我未約,因為我住香港區,星期六日至等老公一齊過去, 照咁睇好似冇一個真正BK mami 買左或睇過

我前日朝早打去,
佢已經話最快都要星期二早上先有位俾我去睇~
仲話要試around 45 mins~
咁可能真係無乜用家去過喇..
‹ 上一主題|下一主題