用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃浸Interview
樓主: shirleyt
go

荃浸Interview [複製鏈接]

原文章由 tramtram 於 07-11-13 15:05 硐表
relax...........
諗係當年, 打開封信個心卜卜跳

仲未收到呀 郵差叔叔去咗邊

妳住邊樹呀 ?
我朋友住葵涌
原文章由 disappear 於 07-11-13 15:13 硐表

仲未收到呀 郵差叔叔去咗邊

青衣呀, 你朋友個小孩係boy / girl? in 個日表現如何? thanks

唉真係想阿仔轉到校呀, 婆婆剩話同我講, 阿仔個老師好不負責任, 上星期阿仔同其他小朋友既鞋掉轉咗, 噚日又因為去厠所整濕咗條褲, 但係今日話對鞋同條褲揾唔到喎, 聽婆婆話老師個態度好似唔緊唔關佢事咁.  激死我啦

原文章由 tramtram 於 07-11-13 15:17 硐表
妳住邊樹呀 ?
我朋友住葵涌

[ 本文章最後由 disappear 於 07-11-13 16:09 編輯 ]

我收到信啦!不過收下午班......非常失望!

Hi tramtram :

請問妳朋友有冇剔如上午班額滿會考慮下午班呢 ? Thanks!

原文章由 tramtram 於 07-11-13 14:38 硐表
朋友收到信啦....
收左上午班

祝大家成功

[ 本文章最後由 DonaldDuck 於 07-11-13 16:25 編輯 ]

各位,
我老公佢去聽簡介會,校長講過上下午班係抽簽架,唔知有冇聽錯呢?校長話因為大部份人都係揀上午班,佢地就以抽簽形式決定.

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-13 16:18 硐表

請問妳朋友有冇選擇如上午班額滿會考慮下午班呢 ? Thanks!

Hi stliu :

我都聽到話以抽簽形式決定。不過唔知會唔會如果剔咗考慮下午班就會編下午班呢?因為我囝囝個時剔咗唔考慮下午班就唔收,今年囡囡剔咗考慮下午班就收下午班。所以我覺得未必係抽簽囉!

原文章由 stliu 於 07-11-13 16:20 硐表
各位,
我老公佢去聽簡介會,校長講過上下午班係抽簽架,唔知有冇聽錯呢?校長話因為大部份人都係揀上午班,佢地就以抽簽形式決定.

我女女都收左上午班,我只係剔上午班。

Hi DonaldDuck,
我明你咩意思呀,有時真係好難呀,報左間學校,好想讀緊係會揀話下午班都讀(因為驚如果唔揀埋就變左唔收),但係當然希望佢收上午班啦(如果自己想入上午班). 所以我唔敢肯定佢係咪真係抽簽. 但係我個人來睇,如果佢唔係抽簽,都唔需要在簡介會提出呢個抽簽情況,佢大可省略就算.有好多其他學校,可能只係以先到先得形式來決定. 所以我自己就認為佢可能真係抽簽呀. 不如你瞭解下學校可唔可以轉上午班呢?當然機會可能唔會好大,起碼你都盡左努力啦!如果真係好鍾意呢間學校, 我諗下午班我都會俾小朋友讀,佢到時三歲,都可以適應倒. 呢個只係我個人小小意見呀.

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-13 16:33 硐表
Hi stliu :

我都聽到話以抽簽形式決定。不過唔知會唔會如果剔咗考慮下午班就會編下午班呢?因為我囝囝個時剔咗唔考慮下午班就唔收,今年囡囡剔咗考慮下午班就收下午班。所以我覺得未必係抽簽囉!

...

我唔知呀 ?

我個女都下午班, 我當時都有少少失望, 但諗下咁多人考囡囡都入到都算好好嫁啦, 唔使太傷心, 妳小朋友已好叻了, 其實, 讀落下午班都幾好, 起碼禮拜日可以玩晏些.
原文章由 DonaldDuck 於 07-11-13 16:18 硐表

請問妳朋友有冇剔如上午班額滿會考慮下午班呢 ? Thanks!

原文章由 jk923 於 07-11-13 16:49 硐表
我女女都收左上午班,我只係剔上午班。

男仔....(聽講無麥講野):)
唔好太擔心啦....

我囡囡k1班主任好關心小朋友, 囡囡試過係學校排洗時, 好快咁大小都有, 老師專登晚上打比我同我講返, 叫我留意下囡囡有無肚仔唔舒服, 我好感動.:loveliness: :loveliness:
希望好成功啦
原文章由 disappear 於 07-11-13 16:07 硐表
青衣呀, 你朋友個小孩係boy / girl? in 個日表現如何? thanks

唉真係想阿仔轉到校呀, 婆婆剩話同我講, 阿仔個老師好不負責任, 上星期阿仔同其他小朋友既鞋掉轉咗, 噚日又因為去厠所整濕咗條褲, 但係今日話對鞋同條 ...

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-11-13 17:34 編輯 ]

荃浸Interview

我仲未收到信呀!
噤就打去學校問;佢話係'後備位"
我諗都好過冇啦!
因為我只係選擇"上午班"咋!

噤我再問林小姐;
係點計算後備嘅..先後;
佢就話:比喻..學校出左10封,
就睇下有幾多人回覆.要個後備位,
再睇下有冇人唔要,就比law!
但係我都唔係好明.都冇分先後嘅!

我今日都收到信, 收左 . 不過係下午班, 我係選上午班, 如無位都會考慮下午班.

你哋咁快收到信啦!
我未返去睇信箱,唔知有無信寄嚟呢,
好心急呀!
我想問唔收係未無信架?

原文章由 loyan246 於 07-11-13 17:13 硐表
我仲未收到信呀!
噤就打去學校問;佢話係'後備位"
我諗都好過冇啦!
因為我只係選擇"上午班"咋!

噤我再問林小姐;
係點計算後備嘅..先後;
佢就話:比喻..學校出左10封,
就睇下有幾多人回覆.要個後備位,
再睇下 ...

我都有打去問, 但林小姐走咗啦.  要等多日 (老公話係咪收既就會今日收到信, 之後先寄唔收既, 佢話佢地成績單都係咁喎, 合格既早d收到result, 唔合格既遲d收到) 希望唔係啦

原文章由 子俊寶寶 於 07-11-13 17:29 硐表
我今日都收到信, 收左 . 不過係下午班, 我係選上午班, 如無位都會考慮下午班.

我都收到信啦,係下午班。

Hi dorischung :

請問妳有冇剔如上午班冇位會考慮下午班呢 ? 請回覆PM,Thanks !

原文章由 dorischung 於 07-11-13 22:06 硐表

我都收到信啦,係下午班。

咁妳有冇剔如上午班冇位會考慮下午班呢 ? Thanks!

原文章由 tramtram 於 07-11-13 16:56 硐表
我唔知呀 ?

我個女都下午班, 我當時都有少少失望, 但諗下咁多人考囡囡都入到都算好好嫁啦, 唔使太傷心, 妳小朋友已好叻了, 其實, 讀落下午班都幾好, 起碼禮拜日可以玩晏些.
  ...

剛剛返屋企收到信,係上午班,我冇選下午班呀~~

我都係下午班呀:cry: ...........考慮緊.....
‹ 上一主題|下一主題