用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會何日東小學 何日東小學交流會2
樓主: happymother123
go

何日東小學交流會2 [複製鏈接]

原文章由 happymother123 於 07-7-20 12:52 發表
TOYRUS,

我打算買朗文既英文字典ah...好似2百幾蚊..
之前在商務買都接近$300...

可宜, 呵...睇怕1-3名都無我女份...

ths.~~happymother

明天我會過去. 不過唔會同囝囝去...費事努氣.

Toyrus

書展最後一天先有少少時間去, 買左好多野..次次去親都大出血...
你買左d 咩ah?

我買左28本 加菲貓卡通漫畫 $400
30本 史樂比 卡通漫畫 $ 375
13本老夫子漫畫 $156
10本 exercise $400  
同埋一部(Brother) printer with fax $740  

d 漫畫有得送貨.....所以先可以有手力個printer

happymother,
你去那天....多唔多人呀. 今年好似要行好多路....
我找不到 老夫子買ar.
買咗d習作.....不是太多. 有d科學.....仲有呀仔至喜愛黑cat白cat漫畫.
去完hall5,因為要去hall2,所以好似行到cc吓.

是呢,囡囡的英語班上完未.

Toyrus,

英語班我女上埋星期五ah..

我3:00pm 先去到書展..去到都唔叫好多人, 因都走得 7788
我主要係去買兒童書jar..所以只去hall 5

老夫子去柏雅個攤位ah..我所有書都係在柏雅買架
因為買滿1000大元  可以送貨..
d 漫畫中英對照..小朋友習慣睇多d日常用既英文
希望對佢有幫助

[ 本文章最後由 happymother123 於 07-7-26 18:17 編輯 ]

原文章由 happymother123 於 07-7-26 18:12 發表
Toyrus,

英語班我女上埋星期五ah..

我3:00pm 先去到書展..去到都唔叫好多人, 因都走得 7788
我主要係去買兒童書jar..所以只去hall 5

老夫子去柏雅個攤位ah..我所有書都係在柏雅買架
因為買滿1000大 ...

你囡囡很乖.  去看d中.英文圖書......如果我囝囝肯望吓,我都開心c了.

Hi

[ 本文章最後由 TOYRUS 於 07-7-29 21:14 編輯 ]

各位放晒暑假唔見晒

toyrus,
因有個書架, 佢地習慣左日日去力書jar..
你都不妨比個固定地方佢擺書,都幾有幫助佢地養成習慣

你個囝囝暑假有咩學呢?

oh, 呀仔佢真係放最正暑假.......今年佢都好似幾開心.
同佢去沙灘游水.屯門泳池.....學校學魔術,...圍棋, 術, 當然仲有打機 .
我們已打算8月中會過深圳玩呢.

不知你們有無出外玩番1.2日呢.

唔知可宜點計畫佢行程. 有無去迪士尼.

happymother, 你又有無同囡囡去玩呀, 得閒來分享吓.

TOYRUS,
我女會去迪士尼ah. 8月頭去..
我無出門ah 因工人放左假..
你囝都好多節目wor..

你工人放左假, 你咪要請假湊女o羅, 工人放幾多日呀

原文章由 happymother123 於 07-7-30 15:58 發表
TOYRUS,
我女會去迪士尼ah. 8月頭去..
我無出門ah 因工人放左假..
你囝都好多節目wor..

Toyrus,

你個囝囝都好多節目噃, 我囝囝就會學游水

你去深圳一日遊定去幾日呀? 有嘜好介紹 ?

原文章由 TOYRUS 於 07-7-30 13:04 發表

oh, 呀仔佢真係放最正暑假.......今年佢都好似幾開心.
同佢去沙灘游水.屯門泳池.....學校學魔術,...圍棋, 術, 當然仲有打機 .
我們已打算8月中會過深圳玩呢.

不知你們有無出外玩番1.2日 ...

Annie,

你個口水肩好得意, 有你個名, 點整ga

可宜,

仲有好多款架, 你試下呢個 web site 啦 :loveliness:
http://www.imagechef.com/

原文章由 可宜 於 07-8-1 20:01 發表
Annie,

你個口水肩好得意, 有你個名, 點整ga

Annie, 我工人放1個月, 因個女放暑假, 囡囡可以去

原文章由 可宜 於 07-8-1 19:59 發表
Toyrus,

你個囝囝都好多節目噃, 我囝囝就會學游水

你去深圳一日遊定去幾日呀? 有嘜好介紹 ?

hi, 可宜
很耐唔見你.....真miss u.

你囝囝係邊到學游水呀, 我都覺得夏天真係最好玩的節目之一.
上年呀仔只學過幾個月,今年不再肯跟教練學..
只跟私人教練 .....玩水.

去深圳只去2天,會打算去歡樂谷. 本來再打算會再去多一日...不過因我有一些事.而要取消la.

可宜...你安排好你的行程未呀.

happymother......你們幾時去迪士尼玩.

想問下各位呢:

學校有無話"作業"唔畀用包書膠包?

Annie

無呀.

TOYRUS,

唔該晒! 因為我已經包晒所有書/作業, 但聽到有其他學校係唔准包作業簿, 因為會重左, 同埋會"扇" 好難踏高, 老師要求拆晒作業簿o既包書膠, 所以問清楚你地o羅, thx!

Annie,

我就只會先包晒d 書, 作業會遲些先包,因有些作業的學號是在背面, 所以唔包住  你用邊種包書膠呀 ? 我一年級時用光身的,不過發現書與書叠起時會貼在一起,所以現改用磨砂料.

原文章由 AnnieClarabel 於 07-8-5 10:58 發表
TOYRUS,

唔該晒! 因為我已經包晒所有書/作業, 但聽到有其他學校係唔准包作業簿, 因為會重左, 同埋會"扇" 好難踏高, 老師要求拆晒作業簿o既包書膠, 所以問清楚你地o羅, thx!
‹ 上一主題|下一主題