用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無沙田循道衛理小學家長?
樓主: 萬人迷
go

有無沙田循道衛理小學家長? [複製鏈接]

Re: 有無沙田循道衛理小學家長?

「家教會」媽媽,恕我暫時不能將我小朋友的資料紿你,因為我怕這會令她在學校會受到老師的責備。在適當時候我會联絡你。
cherryqe 寫道:
無問題,你pm你個小朋友既班別給我,這些係家教會既職責,可以幫你反影。如果真有其事,我必定努力幫你爭取。但為甚麼你會啞忍呢?其實老師一定唔會因為病假而計欠交功課,起碼我個女就無試過。不過點都好,我覺得你係好唔鐘意這間學校,既然係噤,為甚麼只係度表達呢?會唔會當中有誤會?

「家教會」媽媽,其實我對這間學校有好高期望,我派位時是以這間學校為首選,無奈未能成功,最終我的小朋友幾經辛苦才能考進此學校,當時我們簡直開心到好似中咗獎,可想而知,我點會唔鐘意這間學校,點知而家讀落咗才知道有部份老師名不符實,既無愛心亦無責任感,只好怨我的小朋友唔好彩,我亦曾經向有關的老師反映,結果招致我的小朋友受到更不公平的對待,試問我仲可以點做,可能因為你是「家教會」關係,所以你的兒女才得到特別關照,試問我們這些不是「家教會」的小朋友,是否就不值照顧呢。
wingsand01 寫道:
「家教會」媽媽,恕我暫時不能將我小朋友的資料紿你,因為我怕這會令她在學校會受到老師的責備。在適當時候我會联絡你。[quote]
無問題,你pm你個小朋友既班別給我,這些係家教會既職責,可以幫你反影。如果真有其事,我必定努力幫你爭取。但為甚麼你會啞忍呢?其實老師一定唔會因為病假而計欠交功課,起碼我個女就無試過。不過點都好,我覺得你係好唔鐘意這間學校,既然係噤,為甚麼只係度表達呢?會唔會當中有誤會?
[/quote]

唔係咁黑暗呀!咁咪一定要入"會"?                
「家教會」媽媽,其實我對這間學校有好高期望,我派位時是以這間學校為首選,無奈未能成功,最終我的小朋友幾經辛苦才能考進此學校,當時我們簡直開心到好似中咗獎,可想而知,我點會唔鐘意這間學校,點知而家讀落咗才知道有部份老師名不符實,既無愛心亦無責任感,只好怨我的小朋友唔好彩,我亦曾經向有關的老師反映,結果招致我的小朋友受到更不公平的對待,試問我仲可以點做,可能因為你是「家教會」關係,所以你的兒女才得到特別關照,試問我們這些不是「家教會」的小朋友,是否就不值照顧呢。[quote]
「家教會」媽媽,恕我暫時不能將我小朋友的資料紿你,因為我怕這會令她在學校會受到老師的責備。在適當時候我會联絡你。[quote]
[/quote][/quote]

點解冇人回 ,阿B準備插三年級,想問下各位媽咪三年級是否普通話教中文?英文程度如何,用甚麼出版社的書? 功課多唔多?平均一日有多少樣?   
‹ 上一主題|下一主題