用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下 ...
樓主: hoganmama
go

48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下 [複製鏈接]

Re: 48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下

聖愛德華, 我都係填第二呀, 結果 都衰埋  
[img align=left]http://i26.photobucket.com/albums/c109/greenfkf/05.gif[/img]

hogonmama

我又係10點多d去到, 嗰個女人, 收表對資料嗰個, 佢可能見我個女唔係讀呢區幼稚園掛, 所以咪話叫我見主任, 點知問完主任又話唔得閒, 都唔知點做野, 算把啦, 我都冇期望佢會再 call 我啦

油塘基顯是原牛頭角基顯上午校,下午校則留在原址變全日制,同樣採用活動教學,收生也足數,只是校舍比較舊和細。故建議可考慮不用去聖三一,先去叩門你所心儀小學,進可攻退可守。
hoganmama 寫道:
katiekma,

我有留意之前你講個個topic, 我聽日都會問副校長, 我預備左信比校長gar la, profolio再執過la, 自薦信又再draft過, 不過我打定輸數先, 費時希望越大, 失望越大

係呢, 我想問下你意見, 你覺得我派個間讀得過嗎? 我尋日同d朋友傾, 有個friend個仔就讀油塘基顯, 佢就話牛頭角基顯都唔差gar, 油塘基顯都係係個度分拆出黎, 另一個friend就細個住牛頭角, 佢又話佢細個個時都好出名gar, 但我話, "下, 你2x年前wor"

咁我又問, 咁讀聖三一定讀牛頭角基顯, 佢地話牛頭角基顯唔會差得過聖三一

聖三一7號要交$, 大約$3500, 點好?

比d advice我

hoganmama

hermanpapa

謝謝你寶貴意見

hoganmama

agree, 牛頭角基顯唔會差得過聖三一, 而且唔需要學費

咁我又問, 咁讀聖三一定讀牛頭角基顯, 佢地話牛頭角基顯唔會差得過聖三一

聖三一7號要交$, 大約$3500, 點好?

比d advice我

hoganmama

大家對觀塘官小上午校, 有D咩睇法呢? 幫幫忙

我派到牛頭角基顯,還在煩要不要去油塘基顯叩門?好煩啊!有沒有家長給點意見啊?萬分感謝!

可以一試,冇壞。至少有牛基在手。叩不到又冇損失!
szkelly 寫道:
我派到牛頭角基顯,還在煩要不要去油塘基顯叩門?好煩啊!有沒有家長給點意見啊?萬分感謝!

好想問下德田兆強有咩咁好呀? 入英中有幾多%?我個仔今年升k2.我想問

你點都要註冊左先gar, 如果唔係就即是放棄政府學位, 比你叩到心儀都無用gar la

我今日去左油塘基顯交表ar, 過兩日就去2間兆強, 漁翁x網ma

hoganmama
szkelly 寫道:

我唔想叩咁多間, 因為我既衰豬係個怕死鬼,
但做父母既, 當然係想多個機會啦,  
點算好?我好煩呀

我今天會去牛頭角基顯註冊

你點都要註冊左先gar, 如果唔係就即是放棄政府學位, 比你叩到心儀都無用gar la

我今日去左油塘基顯交表ar, 過兩日就去2間兆強, 漁翁x網ma

hoganmama[quote]
szkelly 寫道:
[/quote]

多謝你的意見!
hermanpapa 寫道:
可以一試,冇壞。至少有牛基在手。叩不到又冇損失![quote]
szkelly 寫道:
[/quote]

平田只有5個位,德田10個位左右,不過唔計有人會臨時唔讀   

有無人聽日去interview?

唉, 成日都同自己講平常心, 但而家又開始好鬼緊張

hoganmama

聽日去interview的都好運!!!!!!!!!!!!!!!!

JSJ

你會去嗎? 我9:00-10:00, 你呢? 你係咪一一志願?

hoganmama

會 8-9, 不是一一.... 但一試無防

hoganmama,

祝你同我都好運, 唔知in完係咪又要番屋企等呢? 係就慘了...好似是in個小朋友....???

JSJ

咁早AR, 我個no. 係160, 我估都有成250人考

hoganmama
‹ 上一主題|下一主題