用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 11/20 大日子
go

11/20 大日子 [複製鏈接]

11/20 大日子

好緊張!!! 快要派彩,須知15分希望不大,但亦希望抽到

Re: 11/20 大日子

我都好緊張呀, 希望快d到11/20同埋有好消息啦.

我知我個女實入到 ,so我唔驚 ,但唔知會唔會幫佢 choose錯學校

Shirley31 寫道:
好緊張!!! 快要派彩,須知15分希望不大,但亦希望抽到

11/20 不是抽獎, 是講求你與學校的關係(大仔,女讀緊, 校友, 教友, 員工...), 所以舊校名校以15分是不能入圍. 明年年中大抽獎是就近入學講運氣, 所以有些人會去名校區住. 在第一輪, 搬去都沒用, 除非入去做校工都必收仔女. 收了再離職都抵。

我唔緊張, 但好想快d知結果, 如果唔收,就要繼續部署下一步點做, 好煩..............。

係呀, 我都想快d知.....知到左唔駛心掛掛丫嘛!!  

如果唔收,晴B媽下一步點做     

你試下打電話去學校問下,我問左,佢話我個分數全部收晒    好開心呀,仲叫我如到時沒有我名,打電話去學校問添~~~
晴B媽 寫道:
我唔緊張, 但好想快d知結果, 如果唔收,就要繼續部署下一步點做, 好煩..............。
弱者困於環境;智者利用環境。

me too
nataliewing 寫道:
我知我個女一定入到 ,so 我唔驚 . 但唔知會唔會幫佢 choose 錯學校

snowgirl,

你就好啦~~~ 咁你肯定至少有20分以上!!  

我得15分, 要20/11先知結果!!! 希望有好消息啦.  

其實我只有20分,以為要抽,點知問左,今年15分都有得抽。都唔知係咪好事   
YuYuMother 寫道:
snowgirl,

me too! my son got 20 marks in this round!
but ... the chance of getting a place at that so-called old famous school is only 1/3 to 1/4 according to the past records!

very nervous now!

junko

junko,
我都係有20分, 但係我諗都要抽, 唔可能收晒.

Junko:

Same case as mine (20 marks). Hope we can get a place in the 1st round.        

點樣打去問呀, 學校肯答?

snowgirl 寫道:
其實我只有20分,以為要抽,點知問左,今年15分都有得抽。都唔知係咪好事    [quote]
YuYuMother 寫道:
snowgirl,

[/quote]

咁我咪仲慘...我個女得10分 (適齡學童)
又唔係大女 ,
又無兄姊 / 父母 係畢業生

不過我都無幫佢報私校 ,派到邊間就讀邊間 ,唔好o既先轉校

Hi Snowgirl,

Do you mind tell us which school did you choose for your 1st choice?  See whether is the same one I choose or not.  Thanks.
你試下打電話去學校問下,我問左,佢話我個分數全部收晒    好開心呀,仲叫我如到時沒有我名,打電話去學校問添~~~[quote]
晴B媽 寫道:
[/quote]

我報的學校在九龍。其實你可以打電話去學校問架,如佢話唔清楚,你話想知清楚D,有無主任在?通常都會幫你轉給主任聽。你話:我報了你地學校,係好有誠意,想問多少少。應該會好樂意答你的。再唔答咪遲一天再打去,有時唔同人會有唔同態度架。[quote]
KKParents 寫道:
Hi Snowgirl,

Do you mind tell us which school did you choose for your 1st choice?  See whether is the same one I choose or not.  Thanks.[quote]
你試下打電話去學校問下,我問左,佢話我個分數全部收晒    好開心呀,仲叫我如到時沒有我名,打電話去學校問添~~~[quote]

有無家長知道20分入『英華』的機會有幾大?

想問
‹ 上一主題|下一主題