用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑假有咩攪作~~
go

暑假有咩攪作~~ [複製鏈接]

暑假有咩攪作~~

你地暑假會報d咩野活動架...會唔會同平時上果d課外活動一樣定係會唔同o左呢??

Re: 暑假有咩攪作~~

Galaxy Education Centre
Enquiry Hotline @ 2711 2646
Location @ Tokwawan

暑假遊學課程 <每天一故事>

課程特色:
課堂內容包括主題認識、美術創作及作品分享。
課程讓孩子能領略不同的閱讀及創作樂趣,
並學會欣賞自己及身邊的人與物。
全期課程將輔以說故事及遊戲形式形式進行,
利用不同的題材去啟發孩子友的創作力及組織力。

上課時段:
逢星期一、二、四和五
Class A (每班名額六人) 10:00 to 11:00am
Class B (每班名額六人) 11:00 to 12:00pm
收費 $650 / 十堂

我會比個女返日營,一日放底三個鐘,我返果間有英文、普通話同興趣班,一個星期都係千幾,即係一日大約係200幾。同區算好平,間野重要係環境幾靚,我女好鐘意呀,最重要係唔使日日掛住看電視,真係有野學。其他興趣班而家好似做緊推廣,報兩個,第三個半價,真係好唔錯。主果九龍塘區的家長可以考慮看看

電話23388475

醒目開學勳章 貢獻勳章

只是報了一個三日兩候的思考訓練營,其他都係跟返平日的課外活動law。所以她會很得閒,我但多d帶她去玩。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

你地搵果d真係可以學到o既野o架wor...我想搵d英文學ar...但係搵唔到~~可能係年齡問題!! 因為我都仲好得閒... 我8月尾先唔再係香港~~ 我想搵定d關於學到英文o既課程...因為我英文好差o既...

Smiile~~你亞女有冇學返跳舞ar!

醒目開學勳章 貢獻勳章

kayan_329,

她不肯跳啦 ! 算啦,佢話要專心學琴和畫畫   

另外,您要去邊呀 ? 點解不再香港,您去哪裡讀書 ? 有點不捨得您呀 1

Smiile

Smiile ,
哦~~咁你幫我叫佢努力d學琴同畫la...話唔定大時做個出色畫家ar...你亞女係where學畫o既... 我去canada讀書ar!! 預就8月尾啦...初頭係話可以早2,3個月去上果邊d唔知學前o既咩野班(即係學英文o既 但唔知果d叫咩名)...不過簽証d野未得住...所以要8月尾or9月頭lor~~因為學校係9月5日上學啦... 而家搵緊睇o下香港有冇1,2個月o既英文學~~

Smile,

Can you advise details of the 思考訓練營?

Kuen Ma

冬日勳章

平時返開的興趣班都會照常﹙英文、普通話、音樂、畫晝、游水﹚,另外再加多2個星期學校的暑期班,所以都會好忙,無另外再報其他野.......

DELETED BY WEBMASTER

DELETED BY WEBMASTER

醒目開學勳章 貢獻勳章

Which is Organized by her school.

KuenMa 寫道:
Smile,

Can you advise details of the 思考訓練營?

Kuen Ma

Hi applepang

Can I have the website of Hand-In-Hand Education Center?

Thx a lot

Hi,ggiy
我通常有問題都是直接找Miss Luk查詢,所以我都沒有他們的website,你可先找Miss Luk 問問

Hi applepang

Thx very much

其實學小提琴好...定鋼琴好呀???

都仲未諗到俾囡囡學咩好??

想佢有動又有靜...

動就學游水....靜就睇下邊樣好???

兒童美術創作課程

課程特色:
課堂內容包括馬賽克、水晶串珠及黏土的創作。
課程讓孩子能領略不同的創作樂趣,
啟發孩子的創作意欲、鍛鍊耐性及專注力。

馬賽克: 利用色彩晶瑩的小方磚,運用拼砌技術,製作家居小擺設。
水晶串珠: 利用晶瑩水晶珠,製作成可愛匙扣、髮飾。
黏土: 以樹脂黏土,配合油彩,製作小巧有趣的動物、食物。  

上課時段:
逢星期二和五                    [24/7 to 25/8]
Class A (每班名額六人)    12:00 to 1:00pm
Class B (每班名額六人)    5:00 to 6:00pm                  
Course Fees 收費 $350 / 4 sessions 四堂 (已包括材料費)

教授作品四款:    馬賽克相架
                        水晶串珠小飾物
                        黏土蛋糕及擺設                    

莎朗 寫道:
兒童美術創作課程

課程特色:
課堂內容包括馬賽克、水晶串珠及黏土的創作。
課程讓孩子能領略不同的創作樂趣,
啟發孩子的創作意欲、鍛鍊耐性及專注力。

馬賽克: 利用色彩晶瑩的小方磚,運用拼砌技術,製作家居小擺設。
水晶串珠: 利用晶瑩水晶珠,製作成可愛匙扣、髮飾。
黏土: 以樹脂黏土,配合油彩,製作小巧有趣的動物、食物。  

上課時段:
逢星期二和五                    [24/7 to 25/8]
Class A (每班名額六人)    12:00 to 1:00pm
Class B (每班名額六人)    5:00 to 6:00pm                  
Course Fees 收費 $350 / 4 sessions 四堂 (已包括材料費)

教授作品四款:    馬賽克相架
                        水晶串珠小飾物
                        黏土蛋糕及擺設                    

Where?
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉
‹ 上一主題|下一主題