用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進
go

2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進 [複製鏈接]

2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進

剛收到德寶既通知叫我地去交學費, 囝囝會8月入讀半日班. 其實當初confirm 左唐明苑果間小童群益會樂緻, 但係要返全日....諗來諗去, 今日決定比囝囝返德寶..

各位德寶家長一齊傾下啦...

Re: 2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進

點解會冇人既?!!!!!         

smilebaboo,

我都考慮比囡囡8月入讀德寶既半日班, 我住將軍澳。

wmandy

真開心..!! 我bb 會讀上午主流班..你呢..??

我都係住將軍澳架...!!!   

你好!

小兒會返早上的(寶盈)國際班

Dear TKO parents,

will you send your kids to other school for K1 next year?

We live TKO too... and still thinking if go to TKO N1 this year...

hi hi,

我都有諗k1可能會同bb 轉第2間, 不過要睇下囝囝讀呢間好唔好先再諗..

andykwan 寫道:
Dear TKO parents,

will you send your kids to other school for K1 next year?

We live TKO too... and still thinking if go to TKO N1 this year...

hihi,

嘻..我囝囝都係楠楠喎..!!   

楠楠 寫道:
你好!

小兒會返早上的(寶盈)國際班

smilebaboo, 請問這間好嗎,我之前參觀過,學校好大,但學費都好貴,除了這間有冇邊間n1係番半日,在附近. :wink:

將軍澳廣場有間比華利.

eearar 寫道:
將軍澳廣場有間比華利.

比華利係康盛花園喎

將軍澳廣場應該係比諾先o岩

lily,

我聽講坑口翠欣都好好...不過如果要去到坑口, 我會等k1, 報讀st. andrews 同埋唔知 xx 娣幼稚園lu...

所以我都係諗住報住德寶讀一年先再算..如果好既就會繼續, otherwise, 會轉第2間...

LILY媽咪 寫道:
smilebaboo, 請問這間好嗎,我之前參觀過,學校好大,但學費都好貴,除了這間有冇邊間n1係番半日,在附近. :wink:

My son will attend the main stream class (half day) at (Fu Hong) in coming August.

LILY媽咪 寫道:

LILY媽咪:

我有朋友之前o係德寶做老師,因為我想同bb搵學校問過佢呢間學校意見,但佢叫我打死都唔好俾bb讀呢間學校喎...佢話呢間學校乜都貴過人,質素又唔係真係好過人(不論教學/茶點/活動),佢叫我俾bb讀第二間好過.

呢d係朋友俾我的意見你參考下啦~ :wink:

Rmama 寫道:
LILY媽咪:

我有朋友之前o係德寶做老師,因為我想同bb搵學校問過佢呢間學校意見,但佢叫我打死都唔好俾bb讀呢間學校喎...佢話呢間學校乜都貴過人,質素又唔係真係好過人(不論教學/茶點/活動),佢叫我俾bb讀第二間好過.

咁你同小朋友讀那間幼稚園.

咁 ~~ 係兩間德寶都唔好, 定係其中一間唔好呀 ???

Rmama 寫道:

LILY媽咪:

all..
my daughter will finished her N1 in Fu Hong Deborah in the coming July, teachers are ok but not really aggresive esp Foreigns.  She will be studying K1 in HK side in the coming Sept (I know her classmates, at least 4-5 are the same).

funfun07,
我個囝都係呀...會唔會係同學呢...     

不過我仲未比錢..嘻..

funfun07 寫道:
My son will attend the main stream class (half day) at (Fu Hong) in coming August.

During the interview and its open day, I also found it is not a very good kinder.  Teachers are cool, playground for N1 is small and the poor lighting system.  But, we have no other choice because I don't want to take transportation even it is in Po Lam or Hang Hau for my N1 baby.  

If 綠茵 is in Tseung Kwan O MTR station, I definitely will choose 綠茵.

Anyway, I will still try it first.......  

‹ 上一主題|下一主題