用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME
go

仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME [複製鏈接]

仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME

黎啦! 我地一齊講下

1. 燁燁-K2

Re: 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME

小朋友寫字進度還可以嗎?

Hello!燁燁媽 記得我嗎?我個仔今年是2B. 寫字方面....次次也是一個印仔 唔知評估要默書嗎?係就...死梗

hi, llong10

燁燁今年都係2A. 係啦, 我都唔知洗唔洗默書,
燁燁功課又係每次都係得一個印仔, 可能佢地寫得唔係真係咁靚啦, 係呢, 你知唔知佢地原來係學校有得讀 "HONICS" 呀?
我都係近排先知咋! 老師都無講

hello!第一次係度見到又一村學校家長topic,我個女06會入學,唔好俾呢個topic沈底a,等埋我la

我都係呀!
我mattson仔都係2006年加入又一村, 好期待呀!
HI ! 我叫MATTSON 仔,

potatoo

我覺得又一村學校都ok, 我個仔讀得幾開心.
好多其他地方住既都入黎讀, 藍田又係, 將軍澳又好, 連元郎都有, 佢地好多架校車.

k1 有得打邊"lo"
k2, k3 就可以燒野食

乜有'Phonics'讀呀!你唔講真係唔知昵.....    明天我可能去學校接放學,今年其中一位班主任許先生很主動,趁我接放學的時間會講很多個仔上堂的點滴,所以現在大约2星期一次會早些收工去接放學......   

Hello:shubi&potatoo       

燁燁媽
我真係好鐘意又一村學校, 乜k1可以打邊爐, mattson 仔返上午班會唔會少好多活動?

llong10 & 燁燁媽
nice to meet u ! 想當年有冇我o甘緊張呀?
HI ! 我叫MATTSON 仔,

唔單止架,我個囡話喺學校塊田喥(種植場),挖咗好多蕃薯出嚟,囡囡話下星期上網可以睇到!

又一村收左我個女06 K1, 請問家長你地D仔女學英文學成點?

llong10,

係呀, 如有家長去接放學, 老師會同你講很多仔仔係學校既事比你聽. 你真係要多o的去接仔仔放學啦.

waiyeemum,

係呀, 燁燁無同我講! 我今晚問下佢先! 係呢!你個女讀邊班呀?

potatoo,

燁燁都係讀上午班, 我覺得返上午班會好o的, 因為放學後可以同佢去讀其他課程, 或者去玩都得呀!

我o個時都好緊張架, 另外仲有一間比我選(其實我都係in 左2間, 但都收左)

我無後悔比燁燁讀呢間囉, 不過有時都有"游兒"既時候. 但好快就無左啦.

tling

我想英文唔可以靠哂學校囉, 自己都要幫佢溫下書

我而家都同燁燁係出面學拼音, 下星期上第一堂.

hi, llong10、燁燁媽

我個女今年讀K3a過去兩年都無聽過我個女話要默書,PHONICS都好似係今年先有
燁燁媽 寫道:
hi, llong10

燁燁今年都係2A. 係啦, 我都唔知洗唔洗默書,
燁燁功課又係每次都係得一個印仔, 可能佢地寫得唔係真係咁靚啦, 係呢, 你知唔知佢地原來係學校有得讀 "HONICS" 呀?
我都係近排先知咋! 老師都無講

yuki119

不過我覺得學"HONICS"都好架, 第日讀小學默書都容易O的.

你有無諗住比個女邊間學校呀?

Hello everybody

K1就可以打邊爐,k2燒野食,唸起都開心a.....我個女   

shubi 寫道:
Hello everybody

K1就可以打邊爐,k2燒野食,唸起都開心a.....我個女   

係呀, 我諗真無一間可以比佢地自己打邊爐&燒野食.
仲有, 生日學校唔洗要家長拿o的咩返學校, 學校會有birthday cake, 同生日禮物. 又唔會問返你收$$.

希望你個女讀得開心啦.

有一樣唔好就係年年都加學費, 今年加左, 出年又加!!
‹ 上一主題|下一主題