用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有收到優オ第二輪面試通知書? ...
go

有沒有收到優オ第二輪面試通知書? [複製鏈接]

有沒有收到優オ第二輪面試通知書?

優オ第二輪面試應在7/10前, 但仍末收到信????   

Re: 有沒有收到優オ第二輪面試通知書?

Me too, not yet received

這還好! 可能這星期內會收到. 期待.....
但我只選擇TKO school, 考到的機會小了. 因我住在
TKO school 附近. 我不想小孩子浪費太多多時間在車程.

我住九龍塘區, 但都係選TKO 呀 (最多到時搬屋去九龍灣), 唔想仔仔到小三又要再轉環境適應過囉.  有分別既咩, 選MK易入D架? 唔會掛?

係啦, 你有無去聽下個簡介會呀?
該用戶已被刪除

GT has campus at Mongkok &  將軍澳 in 2006.  
tko school = GT's 將軍澳 校舍

和平飯店可愛姬姬 寫道:
what is tko school?
thanks!

第二輪面試意思係, 已1st IN, 再等2nd IN ?
定係第二階段收生INTERVIEW ?
第二階段收生INTERVIEW 定 左 OCT 8 呀.
收信應該只係通知幾點IN,
我都係28SEPT 先入表
http://www.gtschool.edu.hk/gts/p1admission/p1app.pdf

IN 果日, 若爸爸著西裝, 會唔會誇張過頭

phoebe:不會誇張, 應該的, 我見過二母女著lv 添.

phoebepanpan 寫道:
IN 果日, 若爸爸著西裝, 會唔會誇張過頭

面試當日不用刻意穿西裝,穿整齊大方的衣服就可以,最重要是小朋友和父母的表現 :

我覺得無論大人小朋友衣著方面最緊要適合自己及舒服自然.
我層見過一個比較肥的小朋友很大汗.應很怕熱. 但面試
當天他穿了一件長袖窄身的名牌衣服, 渾身不自然, 週身
癢.這樣又怎會有好表現呢! :

[size=x-large]Agree!   

THANKS ! 今日收到信oct 8 4pm interview.
但係 luk hing to 就2:30pm interview.
都唔知係咪夾埋

phoebepanpan

Have you received letter from LHT today ? I haven't received yet ! I only know more than 300 applicants this year.

What would you choose if St Joseph's, LHT, GT & Evangel all have offers.  

SCHAU,
其實我最想派到宣基
私校只會報ST JOSEPH'S , 收左都仲可以參加2ND ROUND.
D直資好衰, 若註冊就要放棄2ND ROUND.  
我都係考左收先再算咋.
三間直資中, 我最LIKE 優才, 之後播道, 最後LUK HING TO

I've received the interview's letter on 3 Oct and the date of interview is 8 Oct. LHT also is the same date.

Re: 有沒有收到優レ第二輪面試通知書?

I know some kids also need to interview HKUGPS on 8OCT.

WHAT IS THE SCHOOL FULL NAME HKUGPS. 我是今天入表LHT. 唔知IN 幾點知不知大約考什麼

mandy_lee,

HKUGPS full name is HKUGPS primary school 港大同學會小學

mandy_lee 寫道:
WHAT IS THE SCHOOL FULL NAME HKUGPS. 我是今天入表LHT. 唔知IN 幾點知不知大約考什麼

My kid will have GT's interview in the morning and HKUGPS's in the afternoon. What a rush day!!

‹ 上一主題|下一主題