用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考完試一身鬆晒!
go

考完試一身鬆晒! [複製鏈接]

該用戶已被刪除

考完試一身鬆晒!

Re: 考完試一身鬆晒!

Agree. I hope all the students have a very happy summer holidays.     
RACHEL&MAVIS 寫道:
考完試由今日起玩到九月,足足玩两個半月,呢次有排玩,要好好珍惜這長長假期   

你哋就好啦!

唉!    我仲未開始考呀!

努力D考好佢,係會有D壓力架啦,考完就掂晒,可鬆吓架啦。盡咗了就O.K.
Good luck!     

My boy also finished the examination and today we have a long slap and a great lunch. Good Luck to Everybody  and also their mothers!

下星期一、二考完試,我就輕鬆晒!     
[img align=left]http://hk.geocities.com/ps14202002/icon.html[/img]

醒目開學勳章

sammimather 寫道:
下星期一、二考完試,我就輕鬆晒!     

我都係,  現在和囡囡努力中.

係呀, 成個人鬆晒, 今日即刻去睇batman 添    

考完試由今日起玩到九月,足足玩两個半月,呢次有排玩,要好好珍惜這長長假期   

唉! 我 仲要挨多兩日至考完,由派通告至今, 已幫亞女溫書,「玩」足兩星期, 尋晚仲夢見 亞女溫 漏書唔識答添. 唉! 好大壓力呀!   

My girl has 2 more days to go.   
But I will relax this weekend not to study.

Bye Bye exam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我同亞仔講辛苦多一日,明天考完試,即刻同你去打乒乓球,仲可以開部電腦打機添!等佢減下壓!   
[img align=left]http://hk.geocities.com/ps14202002/icon.html[/img]

我仔考埋明天考完,佢好努力,我答應佢星期六、日同佢去街街,開開心心玩都夠。
仲可以食雪糕睇電視。 之前驚佢病冇得食。

好囉!終於考埋今日考完0拿...下午應承左仔仔自由時間
打機睇教育電視咩都得?我同佢都要好好輕鬆下,個仔今年仲踏正考試生日添...一於星期六出去行下街happy下兼補送份大禮物。   

My daughter finished her exam yesterday!!
Both of us are so happy!!
Before I go to work yesterday, I check and make sure that the TV's lock is released.  Then I put two VCDs on the table so that she can enjoy when she return from school.
She's like crazy last night and do not want to sleep.  Am I giving her too much pressure?

Lucky, we can take a rest now.

你哋就好啦, 我個仔今日先開始考咋.琴日叫佢温書叫到口水都干,叫佢做練習佢又唔做, 真係比佢激死, 琴晚終於忍唔住鬧佢, 佢又揾兩行眼淚撻你,你地話點算?
大佬吖! 呈分試黎架, 唔該你比D心機啦!!!!!       

seegui

我個女今日都考完最後一科, 明天仲有一日假期, 一陣放學可以去食餐豐富午餐. 阿女好開心因為今日開始佢可以睇電視劇, 看漫畫, 今個weekend終於可以去街街了. 我都可以鬆一口氣.        

好開心我姨甥女和姨甥今日終於考完, 佢地有可以睇電視和玩電腦, 不過明天沒有假放, 直到7月14日先放暑假呀!!我weekend可以同佢地去shopping呀!!!!     
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

ChunChunMummy 寫道:
唉! 我 仲要挨多兩日至考完,由派通告至今, 已幫亞女溫書,「玩」足兩星期, 尋晚仲夢見 亞女溫 漏書唔識答添. 唉! 好大壓力呀!   

ChunChunMummy

嘩.....................有壓力

但另一問題又開始了!      

因小兒已開始放他的悠長假期,兩個小朋友在家,好"燥"!

醒目開學勳章

yeah!!!!

‹ 上一主題|下一主題