用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Delete
go

Delete [複製鏈接]

Delete
   3    0    0    0

where u live ? If Shatin , sure s/b HKAPS

係呀,沙田。不過正校係咪好d呢?

回覆:Bearay 的帖子

想問下小朋友係樂沛兒讀得好唔好?開唔開心啊?

回覆:樂基碧濤上午中英班,樂沛兒幼稚園上午英普班比較

我仔係樂基駿景,兩間樂基應該大同小異,樂基k2之後就所有班都係英普,你可以向學校問清楚

回覆:Bearay 的帖子

小兒讀樂基碧濤,中芵文班係教兩文三語有普通話老師的。小兒性格慢熱,仍讀得好開心。很喜歡學校。我個人覺得老師們都好有經驗,特別教學方面。

醒目開學勳章 王國長老

新鮮運到

It is normal to have high turnover among staff in kindergarten.  Nobel principal is having a second baby, so she decided to stay home. The original person who posted this and I are both current users of Nobel. we both feel that the teachers at Nobel are very caring and loving.  My son enjoys his school life.  

引用:新鮮運到+ +

原帖由 Charlotte_mom 於 16-07-23 發表
新鮮運到
放吾到大既?

醒目開學勳章 王國長老

咁我再放大

醒目開學勳章 王國長老

第2部分

醒目開學勳章 王國長老

第三部分

RE: 樂基碧濤上午中英班,樂沛兒幼稚園上午英普班比較

請問這個是否已包括兩間幼稚全部畢業生。唔該!

謝謝大家既意見,不過樂基校長又走埋。不過有家長話碧濤果間派得麻麻,係咪架?同埋叩門信聽聞好少幫分校學生寫,有無人知多少少呢?thx

回覆 kazawong 的帖子

我仔N1讀中英班,兩個local老師都有經驗,ok呀,老師有愛心,都識得教,英文老師都好有hard,不過今年走啦,兩個主任又因其他原因唔做,校長生仔又小休一排,所以都走左一半咁行6。我唔知樂基係咪。

回覆 Charlotte_mom 的帖子

謝謝你~😀你既小朋友今年畢業嗎?派到好學校?
你又知唔知正校派成點呀?😆

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問這個是否已包括兩間幼稚全部畢業生。唔

原帖由 Tsewailun 於 16-07-25 發表
請問這個是否已包括兩間幼稚全部畢業生。唔該!
碧濤呀

醒目開學勳章 王國長老

引用:謝謝大家既意見,不過樂基校長又走埋。不過

原帖由 Bearay 於 16-07-27 發表
謝謝大家既意見,不過樂基校長又走埋。不過有家長話碧濤果間派得麻麻,係咪架?同埋叩門信聽聞好少幫分校學 ...
校長係走左。今年的確派得差,因為水泉澳入伙,幾間寶校加班,好多人碌左入去...亦唔係邊個錯,唔好彩囉。不過聽講叩門成績幾好(無實際數字,事實係派位差到家長們都唔想在whatsapp內講,我識果個家長又唔係中堅參與份子,知d知d咋。大家都係到最後學校公佈至知實際d人去左邊)

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+Charlotte_mom+的帖子 謝謝你~ԅ

原帖由 Bearay 於 16-07-27 發表
回覆 Charlotte_mom 的帖子

謝謝你~😀你既小朋友今年畢業嗎?派到好學校?
我8返黎

‹ 上一主題|下一主題