用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 平衡智能
go

平衡智能 [複製鏈接]

平衡智能

有冇家長可以分享吓"平衡智能"嘅courses好唔好?

Re: 平衡智能

sweetybee 寫道:

您好!!
我想請問您所講的"平衡智能"係點既類型?
可唔可以具體小小教我!!多謝!

請問你是否問太古城個間"平衡智能"? 我小朋友係太古城個間返緊都唔錯! 由上年暑假佢地係中央圖書館有活動開始返到依家.

Dear bbg,
我囡囡會喺太古城個間"平衡智能"上堂,可否分享吓小朋友究竟學啲咩?小朋友上咗個課程之後有冇轉變呢?

Dear noxi,
"平衡智能"其實係一間開辦課程的學校,以培養小朋友EQ為主,我囡囡只係報咗名,末開始上堂,所以我所知嘅亦很有限。

To sweetybee:
呵!!原來係個名!我真係大鄉里!!
多謝您!!

Sweetybee,

唔好意思! 這麼久才回覆你. 因為家裡的電腦顯示器壞了, 沒有上網好幾天!

我個小朋友係升K2前的暑假開始返”平衡智能”, 之前仔仔學校老師給他的評語是不合群, 唔主動, 不懂處理情緒. 其實我的小朋友上了約頭5堂"平衡智能"導師而已經清楚知道佢問題係邊 (有個別智能評核報告及與家長交流報告分析) 返左幾個月最明顯係佢自信左, 肯大聲及主動叫人(以前點都唔肯叫人, e家返學放學都有叫大廈看更伯伯), 新年期間一家去左曼谷旅行, 見到佢獨立左 (肯係麥當勞講自己要的食物), 我的小朋友亦很喜歡返”平衡智能”, 因為佢地係用遊戲方法引導佢. 希望幫到你! 你囡囡開始返未呀! 大家可以交流o下.

bbg,

吾知佢地幾時會開班呢? 因為我都好想幫囡囡報lee d course,因佢係一個極度反叛的女孩子.可否給我多一點資料嗎?

謝謝 !

jjhwong

jjhwong,

佢地都有好多班的! 我PM個網址比你, 你可以直接打電話問下.

我剛才入去個網, 見到佢地係5月22 & 29日有"開放日", 你可以去參觀下wor! (入到去你再click主頁就見到)

Hi bbg,
Great to know such kind of EQ couse, is it located at Kornhill???T:2977 5688??? I will call them up.  Many thanks for yr posting.

Hi, bbg,
我囡囡今個星期日開始上第一堂,我都有啲擔心,因為佢好痴我哋,要佢自己一個上堂,必定喊,唔知平衡智能啲老師處理第一次上堂嘅小朋友嘅情緒處理得好唔好呢?我好希望囡囡有個好嘅開始,以後都enjoy每一堂。

HI  bbg
我到好想要多些資料,請PM給我
               謝謝!!!

coffee,

係呀! 無錯就是這個電話號碼, 係kornhill的.
你這麼快就聯絡了他們.

Great to know such kind of EQ couse, is it located at Kornhill???T:2977 5688??? I will call them up. Many thanks for yr posting.

sweetybee,

我小朋友上第一堂的時候就無喊, 不過就不安!
佢地的安排都唔錯, 上堂前有15分鐘玩具時間 (都有好多不同款的玩具) 可以等小朋友熟習環境&見到一齊上堂的同學仔. 導師會叫家長同小朋友去定廁所, 等佢上堂可以專心d. 到上堂時間都不用家長立即走, 等小朋友開始習慣先離開.
d遊戲都好好玩應該好快投入, 不用太擔心! 這些資料希望可以幫到你.

我囡囡今個星期日開始上第一堂,我都有啲擔心,因為佢好痴我哋,要佢自己一個上堂,必定喊,唔知平衡智能啲老師處理第一次上堂嘅小朋友嘅情緒處理得好唔好呢?我好希望囡囡有個好嘅開始,以後都enjoy每一堂。

waiyincole,

Please check PM!

bbg,
我囡囡聽日就上第一堂嘞,希望佢鍾意啦。By the way, 你點樣離開現場而唔會令小朋友喊呢?請指教。

sweetybee,

我在上第一堂之前會比定心理準備我的小朋友, 會話定比佢知將會一個人上堂, 個course有什麼內容, 有什麼遊戲玩, 上網比佢睇遊戲短片/照片, 上第一堂的時候早15分鐘到, 熱下身先.咁佢就上第一堂就無喊了!

bbg,

我都有興趣睇下, 可唔可以pm個網址比我?? thanks!

bbg 寫道:
jjhwong,

佢地都有好多班的! 我PM個網址比你, 你可以直接打電話問下.

我剛才入去個網, 見到佢地係5月22 & 29日有"開放日", 你可以去參觀下wor! (入到去你再click主頁就見到)

Hi bbg,
i'm also arranged the trial lesson to her on tomorrow ah. ($180). hope she will enjoy the class of the games lar. many tks for your posting.  how old is your daughter? we can sharing more, pls pm to me.

我囡囡巳上完十堂, 而家等緊佢地嘅評估。 我星期六帶囡囡再上第一堂,發覺多咗好多小朋友, 他們說星期六班巳FULL,不會再收小朋友,您們是否上WEEKDAYS呢?

Coffee,
唔好客氣! 你咁快已經幫小朋友報了名.
我個小朋友是囝囝今年5歲了. 你囡囡幾多歲呀?

i'm also arranged the trial lesson to her on tomorrow ah. ($180). hope she will enjoy the class of the games lar. many tks for your posting. how old is your daughter? we can sharing more, pls pm to me.
‹ 上一主題|下一主題