用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙面試
go

蘇浙面試 [複製鏈接]

最快幾時知道結果

3    0    0    0

回覆:lucasluka111 的帖子

兩個月有消息喎

回覆:蘇浙面試

大家面試如何

我想問你地in左幾耐?我𠴱個老師好快in完我BB。。但佢大部份時間都係掛住自已填表。。你地係米一様呀?

qqmiki 發表於 14-12-18 20:05
兩個月有消息喎
這麼久才有呀!等到頸長呀!

回覆:pekklecc 的帖子

你邊間房?
我果個又要玩煮飯仔,又要畫畫,又要眼耳口鼻..

回覆:sophieMK 的帖子

105號房。。我地一入去個老師就自己係到填表無講野。。隔一陣就叫我地睇書跟住玩左2分鐘又自己填表跟住俾sticker叫我地走。。我個人覺得個老師非常無耐性。。。。

回覆 pekklecc 的帖子

我107號房,老師幾有耐性,但考實在太多嘢,眼,耳,囗,鼻,彈琴,圖書,顏色,動物,痴左線咩,bb嚟咋,答對就真係唔駛讀書啦!

回覆:babywant 的帖子

係law..就是因為唔識,才要返學

105 號房 didn't ask much just commented that both mom and dad are working. would we have enough time time take care of the kids. 又一學校歧視working mom!  

pekklecc 發表於 14-12-19 04:53
105號房。。我地一入去個老師就自己係到填表無講野。。隔一陣就叫我地睇書跟住玩左2分鐘又自己填表跟住俾st ...

琴日IN, 我個仔訓包食包心情好, 去到等左半個鐘先有得IN 開始唔耐煩...

無留意我果個老師叫咩名.. 但都係105號房... 老師木口木面, 無笑容... 我個仔同我自己都唔係好想行埋去... 初初問生果OK, 後來我個仔唔做指令, 完全無用其他方法氹我個仔做... 只係不斷REPEAT 你做啦~ 你做咩唔做~

我諗...TRADITIONAL 學校係咁... 加上我一開始都唔諗住比個仔讀哩間... 琴日純粹當同個仔出街玩... 所以無乜感覺...

係呀, 我都有d愕然! 個老師好cool無咩笑容, 問水果, 睇書, 眼耳口鼻, 畫畫, 開盒仔, 比野爸爸媽媽跟住就比貼紙走得, 超快!

親自由地鉄站行上去,好遠又好斜,N班冇校車又冇直升K,收左都要諗下……

我仔昨天又係IN 105室,十問九沒有回應,應該無行。但我只係報了三間:蘇浙,民生和明慧。明慧無去IN,蘇浙應該唔得,等民生......如果民生唔收,真係無書讀了.....

我個老師係105房第一個。。。

我係106號房,問水果,將水果俾老師,媽媽,搭積木,故事書內容,畫畫,問我問題,假期帶小孩去邊?屋企有咩玩具?有沒有返playgroup.識講咩?整體,老師好好,好有愛心。但我囡囡表現一般。要我囡囡講故事書內容,囡囡唔肯講!

我in 105 房,竟然問BB什麼動物,隻動物又細又唔似,又問眼耳口鼻,我仔都末識。感覺呢一間太谷小朋友,太

引用:親自由地鉄站行上去,好遠又好斜,N班冇校

原帖由 RonnyBB 於 14-12-19 發表
親自由地鉄站行上去,好遠又好斜,N班冇校車又冇直升K,收左都要諗下……

...
係呀, 所以我直頭冇去 in

引用:我係106號房,問水果,將水果俾老師,媽媽

原帖由 cyyd 於 14-12-19 發表
我係106號房,問水果,將水果俾老師,媽媽,搭積木,故事書內容,畫畫,問我問題,假期帶小孩去邊?屋企有 ...
Me 2 in room 106... 老師幾好,感覺唔錯

引用:我仔昨天又係IN+105室,十問九沒有回應,應

原帖由 breadhappyli 於 14-12-19 發表
我仔昨天又係IN 105室,十問九沒有回應,應該無行。但我只係報了三間:蘇浙,民生和明慧。明慧無去IN,蘇浙 ...
你點解無in明慧呀?人地話民生多數收大B。。

‹ 上一主題|下一主題