用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014 Galilee International School _ local PM
go

2014 Galilee International School _ local PM [複製鏈接]

好開心,今日收到電話收呀囝讀 local PM 。(其實我起選 am, 但無位啦)

Hi, 有無 今年讀 local PM , 大家一齊傾吓
   2    0    0    0

回覆:2014 Galilee International School _ local PM

你幾時in 架?你B幾月出世的?

回覆:2014 Galilee International School _ local PM

我囡是international am

Justsayhi 發表於 14-6-24 17:40
你幾時in 架?你B幾月出世的?

16/6 電話報名, 20/6 in, 今日收電話 & e-mail 通知收左呀囝那 in 左未?

回覆 JCHANG 的帖子

你 in 左未?

回覆 liliankaykay 的帖子

6月 仔。
不都有念過 international, 但升小可能讀主流學校, 所以選 local

我屋企冇英文語境,但又想囝囝英文好,所以我揀國際班。

引用:+本帖最後由+JCHANG+於+14-6-24+21:23+編輯

原帖由 JCHANG 於 14-06-24 發表
原本21/6 in 架,不過有事冇去,而家改左期in,我個係8月B女,請問你當日要in 啲乜呢?自己in 定同家長一齊呢?我想要上午local 班,唔知有冇機呢?

引用:+本帖最後由+JCHANG+於+14-6-24+21:23+編輯

原本21/6 in 架,不過有事冇去,而家改左期in,我個係8月B女,請問你當日要in 啲乜呢?自己in 定同家長一齊呢?我想要上午local 班,唔知有冇機呢?

回覆 Justsayhi 的帖子

我係個仔坐我隔黎玩手抓板,副校同我in,冇問仔仔問題,主要問點解揀佢地,小朋友性格。local am 機會應該微,要排隊啦。

Justsayhi 發表於 14-6-24 22:54
原本21/6 in 架,不過有事冇去,而家改左期in,我個係8月B女,請問你當日要in 啲乜呢?自己in 定同家長一 ...
1. Local am 我念無啦, 因我都是選 local am 都無。2. 呀囝較慢熱要多 d 時間 warm up, 所以我地早半小時到, 我地最早, 去到帶我地四圍參觀, 參觀完就自由活動等夠鐘
3. 佢個日只比一個家長入課室, 老公英文好過我, 所以佢入去陪呀囝, 佢話完全無問呀囝野, 只睇佢表現, 一入課室叫佢地自己玩玩具 (我念比佢地 warm up), 跟著係老師唱歌做動作, 本想小朋友一齊跟住做, 但 3個都無跟, 跟著倒 lego係枱 比小朋友玩
4. 跟著帶一個小朋友 & 家長去另一間房 in, 這時兩個家長一齊入
5. 問點知這間學校, 對小朋友有咩其望, 平時誰照顧, 小朋友個人性格等, 最後佢推介佢地個 summer course
希望幫到你

引用:Quote:Justsayhi+發表於+14-6-24+22:54+原

原帖由 JCHANG 於 14-06-25 發表
1. Local am 我念無啦, 因我都是選 local am 都無。2. 呀囝較慢熱要多 d 時間 warm up, 所以我地早半小時 ...
我想帶埋大囡去陪下亞妹,唔知得唔得呢

引用:回覆+liliankaykay+的帖子 6月+仔。不都有

回覆 liliankaykay 的帖子

6月 仔。
我原本都係揀local,但覺得打好個英普底緊要,反正讀K先學寫字所以㨂international ,到時K再轉local。

liliankaykay 發表於 14-6-25 12:02
我原本都係揀local,但覺得打好個英普底緊要,反正讀K先學寫字所以㨂international ,到時K再轉local。

...
諗法同我一模一樣

引用:Quote:liliankaykay+發表於+14-6-25+12:02+

原帖由 sunnymama2 於 14-06-25 發表
諗法同我一模一樣
同埋我覺得好抵讀,英普仲要俾少一個月學費添!雖然相對放長d暑假,不過我仲鍾意!

liliankaykay 發表於 14-6-25 12:41
同埋我覺得好抵讀,英普仲要俾少一個月學費添!雖然相對放長d暑假,不過我仲鍾意!

...
好提議,我又無咁念過, 但到升 K1 時佢比唔比你咁轉, 而且讀左一年佢有自己的小朋友,你要佢轉佢會唔開心, 我大女 N 讀保良局, K1 轉民生佢地都唔開心, 個時時常話要返去保良局

引用:Quote:liliankaykay+發表於+14-6-25+12:41+

原帖由 JCHANG 於 14-06-25 發表
好提議,我又無咁念過, 但到升 K1 時佢比唔比你咁轉, 而且讀左一年佢有自己的小朋友,你要佢轉佢會唔開心 ...
到時一定有小朋友轉第間,我就排隊local k1, 排唔到就出去讀。我其實都唔知個女會唔會鍾意Galilee,N班係最好的試金石。

我仔仔local pm班, 上星期school visit, 我仔玩得好開心, 佢似乎幾鐘意呢間學校, 而且校長好nice, 仔仔呢排學緊著鞋但經常搞錯方向著, 校長教左個小方法好work, 我做家長都學到野, 期望仔仔開學後會有更大進步

引用:我仔仔local+pm班,+上星期school+visit,+我

原帖由 aliceyanyan 於 14-06-26 發表
我仔仔local pm班, 上星期school visit, 我仔玩得好開心, 佢似乎幾鐘意呢間學校, 而且校長好nice, 仔仔呢排 ...
yeah, 終於有 local PM 同學仔了。

咩方法咁 work, 等我教吓呀囝

忘了問你地找了校車未? 佢叫 whatsapp 地址比佢 (學校網有資料), 等收集完先 arrange 路線, 希望可以到屋企樓下上落車啦!

‹ 上一主題|下一主題